Κάνει ο τεχνικός διευθυντής καλά την δουλειά του;

Εικόνα
Με την off-season να τρέχει, το πρώτο φιλικό στις 29 του Ιουνίου και το πρώτο επίσημο στις 25 Ιουλίου ήρθε η ώρα να δούμε τα δεδομένα καθαρά και να τα αναλύσουμε. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έμεινε ο Dragowski και ο Jedvaj που ήταν στο Παναθηναϊκό με μορφή δανεισμού την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον ανανέωσε ο Κώτσιρας, ενώ αντίθετα έμειναν ελεύθεροι ο Bernard, ο Palacios, ο Juankar και ο Brignoli. Πιο βασικό από όλα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου με προσωπική επιλογή/ ευθύνη έφερε στο τριφύλλι για την θέση του προπονητή τον Diego Alonso. Ο Alonso φαίνεται ένας συμπαθής στο μάτι προπονητής με πολλά ερωτηματικά. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό προσωπικά για εμένα είναι το πόσο μπορεί να ακουστεί η άποψη του και τα θέλω του στον Παναθηναϊκό του Παπαδημητρίου και του Αλαφούζου. Η ομάδα θέλει παίκτες και οι μέρες τρέχουν αλλά πάμε να δούμε πως λειτουργεί η διαδικασία. Αρχικά, ο προπονητής ξεχωρίζει θέσεις και χαρακτηριστικά που του λείπουν πχ. ένα ταχύ εξτρέμ που να γ

Προσπάθησε αλλά δεν ήταν αρκετό

 


Απέναντι σε μία ομάδα ανώτερη ο Παναθηναϊκός κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός αλλά δεν αρκούσε για να πάρει την νίκη και έτσι οι καταλανοί απέδρασαν με το διπλό από το ΟΑΚΑ (74-88) και το τέλος της 30ης αγωνιστικής της Euroleague μας βρίσκει με ρεκόρ 10-20.

Είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό ότι η ομάδα δεν κυνηγάει κάτι στην Ευρώπη. Αυτό και μόνο είναι ένας παράγοντας που δυσκολεύει να δώσει κίνητρο στους παίχτες. Αν συνυπολογίσουμε και τις απουσίες των Bacon και Ponitka καταλαβαίνουμε ότι η ομάδα είχε δύσκολο έργο. Παρόλο αυτά η πρόσληψη Σερέλη έχει σκοπό να συμμαζέψει την ομάδα και να την φτάσει σε ένα επίπεδο να είναι όσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται στους τελικούς με τον Ολυμπιακό (από τον οποίο 4 μέρες πριν γνώρισε άλλη μία ήττα, την 12(!) συνεχόμενη παρά το βελτιωμένο πρόσωπο). Για αυτόν τον λόγο τα υπόλοιπα παιχνίδια θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μία πολύ καλή προετοιμασία.

Παρά την καλή 1η περίοδο που προηγήθηκε στο σκορ, η ομάδα δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα. Με το ξεκίνημα της 2ης περιόδου η Barcelona γύρισε το παιχνίδι και δεν έχασε ξανά το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Όποτε προσπαθούσε να πλησιάσει στο σκορ , οι καταλανοί έβρισκαν λύσεις και κρατούσαν την διαφορά σε ασφαλή επίπεδα. 

MVP του παιχνιδιού ο εξαιρετικός Nikola Mirotic με 26 πόντους με 9/13 εντός πεδιάς που δεν κατάφερε να περιοριστεί. Από την ομάδα μας ξεχώρισε ο Παπαγιάννης με 19 πόντους και ο Grigonis με 13. Ο τελευταίος δείχνει με τον Σερέλη να βρίσκει τα πατήματα του έστω και τόσο αργά στην σεζόν. Μένει να δούμε αν θα έχει διάρκεια.

Στατιστικά , η Barcelona κυριάρχησε στα ριμπάουντ (18-42) γεγονός που έφτανε και με το παραπάνω να την καλύψει στα πολύ περισσότερα λάθη που έκανε (5-18). 8-3 ήταν και τα κλεψίματα της αναμέτρησης ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν γενικά άστοχος.
18/26 (69%) Ελεύθερες βολές
16/30 (53%) 2ποντα
8/27 (30%) 3ποντα

Επόμενα παιχνίδια το Σάββατο(25/3) στα Λιόσια με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα , ενώ ακολουθεί ''διαβολοβδομάδα'' αρχικά την Τρίτη(28/3) με την Bayern στο ΟΑΚΑ και στην συνέχεια την Παρασκευή(31/3) στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό για την Euroleague.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;