Κάνει ο τεχνικός διευθυντής καλά την δουλειά του;

Εικόνα
Με την off-season να τρέχει, το πρώτο φιλικό στις 29 του Ιουνίου και το πρώτο επίσημο στις 25 Ιουλίου ήρθε η ώρα να δούμε τα δεδομένα καθαρά και να τα αναλύσουμε. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έμεινε ο Dragowski και ο Jedvaj που ήταν στο Παναθηναϊκό με μορφή δανεισμού την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον ανανέωσε ο Κώτσιρας, ενώ αντίθετα έμειναν ελεύθεροι ο Bernard, ο Palacios, ο Juankar και ο Brignoli. Πιο βασικό από όλα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου με προσωπική επιλογή/ ευθύνη έφερε στο τριφύλλι για την θέση του προπονητή τον Diego Alonso. Ο Alonso φαίνεται ένας συμπαθής στο μάτι προπονητής με πολλά ερωτηματικά. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό προσωπικά για εμένα είναι το πόσο μπορεί να ακουστεί η άποψη του και τα θέλω του στον Παναθηναϊκό του Παπαδημητρίου και του Αλαφούζου. Η ομάδα θέλει παίκτες και οι μέρες τρέχουν αλλά πάμε να δούμε πως λειτουργεί η διαδικασία. Αρχικά, ο προπονητής ξεχωρίζει θέσεις και χαρακτηριστικά που του λείπουν πχ. ένα ταχύ εξτρέμ που να γ

Ένα καλοκαίρι ορόσημο επιστροφής


 Με το ισόπαλο αποτέλεσμα απέναντι στην ομάδα του Ισραήλ ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην έδρα του και στον κόσμο του και παρουσίασε ένα μέρος των νέων μεταγραφών, των νέων ιδεών και των νέων εμφανίσεων.

Το βασικό στάδιο προετοιμασίας ανήκει πλέον στο παρελθόν και η ομάδα βάζει για τα καλά τις μηχανές της μπρος ενόψει της γενικής πρόβας πριν τον πρώτο "τελικό" της χρονιάς.

Η ομάδα για δύο εβδομάδες εγκαταστάθηκε στην Αυστρία με σκοπό να βελτιωθεί, να δέσει και να χτίσει την φυσική κατάσταση για τον μαραθώνιο που έρχεται.

Μια χρονιά που πρέπει να βρει τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται σε τρεις διοργανώσεις και η αλήθεια είναι ότι το ρόστερ χτίζεται με αυτήν την κατεύθυνση.

Όσο αφορά το ρόστερ τα κενά έκλεισαν με την μεταγραφή Jevdaj. Ο Παναθηναϊκός έχει 3 τερματοφύλακες, 4 στόπερ (3 έμπειροι και ο Σιδεράς), 2 δεξιά Μπακ, 2 αριστερά Μπακ (+ Ganea), 3 αμυντικά χαφ, 3 κεντρικά χαφ, 2 επιθετικά χαφ, 4 εξτρέμ, 3 επιθετικούς.

Το μόνο που μένει από μεταγραφές είναι οι ποιοτικές αναβαθμίσεις του ρόστερ. Μέχρι εδώ να πούμε ότι οι παίκτες που ήρθαν στα χαρτιά είναι καλύτεροι του αναμενόμενου, μένει να αποδειχθεί αυτό στο χορτάρι φυσικά.

Το γεγονός πάντως ότι το ρόστερ κλείνει τόσο νωρίς είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την συνέχεια. Η προετοιμασία βέβαια έγινε χωρίς το στόπερ και το 8. Πέρυσι είχε γίνει μόνο με το στόπερ και το 8, και ήταν οι καλύτεροι παίκτες από τις μεταγραφές. Ας ελπίσουμε το γεγονός ότι οι περισσότεροι του ρόστερ έκαναν προετοιμασία θα είναι ευνοϊκό για την βελτίωση παικτών που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα πέρυσι, ο προπονητής είναι ικανός να το καταφέρει αυτό.

Τα φιλικά δεν προσφέρονται για συμπεράσματα, το μόνο συμπέρασμα είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς και το team του προσπαθούν να δοκιμάσουν νέα πράγματα στην προσπάθεια να κάνουν την ομάδα λιγότερο προβλέψιμη.

Παρά τα διοικητικά προβλήματα της ομάδας το αγωνιστικό τμήμα φέτος με τις προσθήκες και την καλή προετοιμασία βγάζει μια αισιοδοξία. Ας ελπίσουμε για μια χρονιά γεμάτη συναισθήματα και ειδικά με ευρωπαϊκές βραδιές που θα μείνουν στην ιστορία του συλλόγου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;