Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Ίδια τραγική εικόνα, αλλαγή άμεσα

 


Άλλο ένα ταλαίπωρο 90' έφτασε στο τέλος του την Κυριακή και βρήκε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να μοιράζονται από έναν βαθμό. Η εικόνα των πράσινων δεν άλλαξε. Όμοια εικόνα με το εντός έδρας με την Lens. Η μπάλα να περνάει απευθείας από την πίσω γραμμή με μεγάλη μπαλιά προς Φώτη. Αν ο Φώτης καταφέρει και κερδίσει 4 αντιπάλους θα κάνει φάση ο Παναθηναϊκός αλλιώς χαμένη κατοχή και ανενόχλητη κυκλοφορία μπάλας του ΠΑΟΚ.
Ο Diego Alonso έδειξε ότι δεν έχει επιθετικό πλάνο και ταυτόχρονα το αμυντικό του πλάνο βασίζεται στο να μας σώσει ο Dragowski. Γενικά στην διακοπή ο προπονητής δεν έδειξε τίποτα καινούργιο και τίποτα ενθαρρυντικό. Η ομάδα έχει τόση ποιότητα που χωρίς ίχνος λειτουργικού πλάνου κατάφερε να φανεί απειλητική και να μπορούσε να φύγει από την Τούμπα ακόμα και με τους τρεις βαθμούς.
Νομίζω ότι είναι φανερό πλέον πως ο προπονητής των πράσινων χαραμίζει το πυρηνικό όπλο Φώτη Ιωαννίδη βάζοντας τον σε μια λογική του να παίζει 4 v 1 μπας και δημιουργηθεί ρήγμα. Τραβάει μακριά από την περιοχή τον Μπακασέτα αχρηστεύοντας τα θετικά του και εκθέτοντας όλα τα αρνητικά του. Ακόμα και τον Teté τον κρατάει μακριά από την περιοχή παρότι που είναι εξτρέμ με ρόλο inside forward ο οποίος πρέπει να βρίσκεται κοντά στην περιοχή για να εκτελεί.
Το αποτέλεσμα είναι κακό χθές γιατί ο Παναθηναϊκός βρήκε τον πρωταθλητή Ελλάδος απέναντι του με Μιχαηλίδη, Kedziora, Schwab, Ozdoev και δεν κατάφερε να δημιουργήσει ποδόσφαιρο, ευκαιρίες και γκολ. Η έλλειψη ποιότητας την δεδομένη στιγμή στους Θεσσαλονικείς φαίνεται από την χρησιμοποίηση του Samatta στο δεύτερο ημίχρονο.
Πρέπει άμεσα να έρθει ένας έμπειρος, δουλευταράς, σύγχρονος προπονητής που ιδανικά να είναι μεγαλύτερος από το club ώστε να κρύψει τις αδυναμίες του οργανισμού της ομάδας.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θέλει πρωτάθλημα, Ευρώπη αλλά θέλει επίσης να μπορεί να βλέπει την ομάδα του κάθε φορά που παίζει χωρίς να πρέπει να σπάσει την τηλεόραση. Αξίζει τα καλύτερα μετά από τόση ταλαιπωρία. Το ρόστερ υπάρχει όλα τα υπόλοιπα λείπουν.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;