Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Σοβαρός απέναντι στην Μπότεφ και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

 


Ξεκινάμε λοιπόν την αρθογραφία για την νέα σεζόν μετά το άνετο διπλό του τριφυλλιού με 0 - 4 στην Βουλγαρία απέναντι στην Μπότεφ Πλόβντιβ. Δεν χωράει ο αγώνας βαθιά ανάλυση εξ αιτίας της δυναμικής του αντιπάλου. Θα ασχοληθούμε και με τους δύο αγώνες συνολικά καθώς και για την συμπαντική πρόκληση του Άγιαξ που έρχεται την άλλη εβδομάδα.
Οι πράσινοι στο πρώτο αγώνα δημιούργησαν ευκαιρίες παρά την δυσλειτουργία που είχε στην μεσαία γραμμή. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟ δεν φαινόταν να έχει την απαραίτητη δημιουργία από τα χαφ του παρόλα αυτά ένα τυχερό γκολ του Jeremejeff και μια ωραία ενέργεια του Djuricic που οδήγησε σε πέναλτι που έγινε γκολ από τον Μπακασέτα έδωσαν στους πράσινους προβάδισμα πρόκρισης που αν δεν γινόταν το ολέθριο λάθος του Vilhena θα έμενε έτσι και μέχρι το τέλος. Μετά από το 2 - 1 το τριφύλλι τρόμαξε και έβγαλε φόβο στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα να δώσει ελπίδες στους Βούλγαρους και να ισοφαρίσουν αλλά κυρίως να ελπίζουν για την ρεβάνς.
Οι φωνές του νέου προπονητή Αλόνσο μετά το τέλος του αγώνα φαίνεται να έπιασαν τόπο καθώς οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκαν στην Φιλιππούπολη έτοιμοι από το πρώτο λεπτό.
Ο Jeremejeff πάλι άνοιξε το σκορ στο 5' και απέβαλε μεγάλο μέρος από το άγχος των οπαδών.
Ο προπονητής της Πλόβντιβ άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας του περνώντας δεύτερο επιθετικό γνωρίζοντας ότι πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να ρισκάρει αν θέλει να ελπίζει κάτι από τον αγώνα.
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συνθήκη έβαλε δύσκολα στους πράσινους, οι αντίπαλοι πατούσαν εύκολα περιοχή αλλά δεν είχαν την ποιότητα να δημιουργήσουν συνδιασμούς που θα έφερναν τους εαυτούς τους σε θέσεις για γκολ. Όλα τελείωσαν με το σουτ του μαγικού στα προκριματικά Djuricic το οποίο κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε στα δίχτυα. Από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν το πάρτι.
Το τελικό σκορ έδειξε 4 και θα μπορούσε να έγραφε και παραπάνω αν οι συμπαίκτες του Teté αξιοποιούσαν τις assist που τους έβγαλε. Ο Βραζιλιάνος είναι ποδοσφαιριστής με ποιότητα που ελπίζουμε να βγάλει και ουσία ώστε να ανεβάσει τους πράσινους επίπεδο.
Και τώρα Ajax. Την ερχόμενη Πέμπτη το ΟΑΚΑ πρέπει να βράζει ώστε να βοηθήσει το τριφύλλι να πάρει εκδίκηση από τον σπουδαίο Αίαντα. Ο Φώτης θα γυρίσει, θα πρέπει να έρθουν και μεταγραφές ώστε οι πράσινοι να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι να τα δώσουν όλα απέναντι στον δυνατό αλλά όχι άτρωτο Ajax. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι το 80' ήταν στο 1-1 με την Vojvodina πριν καθαρίσει και αυτός με την σειρά του την πρόκριση. Διαθέτει ταλέντο, καλό προπονητή αλλά και ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα ικανή για να τους αποκλείσει. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο.
Τέλος καλή σεζόν να έχουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη για το τριφύλλι μας. ☘️


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;