Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Ο μέτριος Ajax και το ακόμα πιο μέτριο τριφύλλι


 Το τριφύλλι χθές ήταν κακό και δεν μπόρεσε να πάρει αποτέλεσμα από τον μέτριο Ajax. Η διαφορά ποιότητας δεν ήταν αυτή που έκρινε το παιχνίδι αλλά ο φόβος των πράσινων απέναντι στον Αίαντα στο πρώτο μισάωρο. Η ομάδα του Alonso άφησε τους Ολλανδούς να παίξουν το build up τους ανενόχλητοι από πίεση.

Η ταυτόχρονη παρουσία των Jeremejeff, Μπακασέτα, Djuricic στην μεσοεπιθετική γραμμή έκανε την ομάδα ανήμπορη να πιέσει την τετράδα της άμυνας των φιλοξενούμενων. Βασικό στοιχείο που έλειπε από την μεσοεπιθετική γραμμή είναι η έλλειψη ταχύτητας. Από όλη την ομάδα υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξη με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλά γεμίσματα από την πίσω γραμμή απευθείας προς την μπροστά γεγονός που έκανε εύκολη την δουλειά της άμυνας του Αίαντα.

Η έλλειψη αριστερού στόπερ κοστίζει στην ομάδα καθώς ο Jedvaj δεν δείχνει να μπορεί να δημιουργήσει από την θέση αυτή. Έτσι η ομάδα δεν έχει τρόπο να ακουμπήσει την μπάλα από τα στόπερ στα χαφ με αποτέλεσμα να κόβεται στα δύο. 

Με την περαιτέρω ένταξη του Ιωαννίδη και του Teté στην ομάδα αυτά ελπίζω να διορθωθούν αλλά το ερώτημα είναι αν όλα αυτά προλαβαίνουν να γίνουν μέχρι και τον αγώνα στο Άμστερνταμ. 

Η ομάδα πληρώνει την αργοπορία στις μεταγραφές καθώς και την μη αντικατάσταση του Bernard. 

Εδώ που έχουμε φτάσει οποίος και αν έρθει δύσκολα θα είναι έτοιμη για τον επόμενο γύρο πόσο μάλλον για αυτόν. Φτάνουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει καλές περιπτώσεις για το τέλος των μεταγραφών, όμως τότε μπορεί να μην έχει Ευρώπη και συνεπώς να μην μπορεί να τις κάνει.

Το ζευγάρι με τον Ajax μοιάζει πιο εύκολο από αυτό με την Lens. Οι πράσινοι πρέπει να πάνε στην Ολλανδία με το μαχαίρι στα δόντια και να πάρουν μια ιστορική πρόκριση που θα εξασφαλίσει ηρεμία στο τμήμα και αισιοδοξία για την συνέχεια. Το εμπόδιο είναι ψιλό αλλά όχι ανυπέρβλητο. Με μια σπουδαία εμφάνιση το τριφύλλι μπορεί να περάσει αλλά πρέπει να διορθώσει τις ανορθογραφίες του πρώτου αγώνα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;