Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Ο Lorenzo και οι άλλοι...


Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το κλείσιμο της χρονιάς που επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο Βασιλιάς του ελληνικού μπάσκετ επέστρεψε για τα καλά , οι πράσινοι μπαίνουν το ίδιο εντυπωσιακά στην off-season κάνοντας δικό τους τον Lorenzo Brown.

Όπως κάθε καλοκαίρι , ονόματα ξεκίνησαν να ακούγονται από την επόμενη μέρα των ελληνικών τελικών. Η διάθεση της διοίκησης είναι ξεκάθαρη για συνεχή βελτίωση της ομάδας , κανείς όμως δεν νομίζω να περίμενε να γίνει μια τέτοια μεταγραφή τόσο σύντομα. 5 μέρες μόλις μετά τον τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος, οι πράσινοι κινήθηκαν αστραπιαία και έκαναν δικό τους ένα από τα καλύτερα guard της Euroleague , δημιουργώντας μία πανίσχυρη περιφέρεια αντικαθιστώντας άμεσα τον Luca Vildoza που αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Ο Lorenzo Brown θεωρητικά είναι ένα από τα καλύτερα fit για την ομάδα και το μπάσκετ Ataman. Μπορεί να παίξει άνετα και στις δύο θέσεις των guard, εξαιρετικός χειριστής και μαέστρος στο pick&roll . Ικανότατος να δημιουργεί τόσο για τους άλλους(6.1 assists) όσο και για τον εαυτό του. Παράλληλα , τελείωσε την φετινή χρονιά με 13.2 πόντους. Όχι ελίτ αμυντικός αλλά σε καμία περίπτωση αδιάφορος(2.8 reb, 1.0 st και 0.1 bl) . Με την προσθήκη του , ο Ataman εξασφαλίζει απίστευτο πλουραλισμό σε σχήματα καθώς σε δυάδες μπορούν να παίξουν όλοι με όλους(Σλούκας , Nunn , Brown , Grant). 

Εξασφαλίζει επίσης ένα ακόμα ηγετικό παίχτη στο roster του ο οποίος όμως ''απαιτεί'' χρόνο με την μπάλα στα χέρια του. Γεγονός που θεωρώ ότι θα το δούμε , αλλά πιθανότατα σε λιγότερο χρόνο από αυτόν που είχε στην Maccabi(30'). Ίσως χρησιμοποιείται λιγότερο δηλαδή αλλά όσο θα πατάει παρκέ θα είναι αυτός που θα έχει κυρίως την μπάλα. Αυτό ενδεχομένως να βοηθήσει και να ξεκουράσει τον Nunn καθώς θα αποφορτιστεί από το κατέβασμα της μπάλας και θα μπορεί να συγκεντρωθεί σε αυτό που είναι killer , δηλαδή το σκοράρισμα. Σε περίπτωση δε , που ο Nunn δεν θα είναι στο ΟΑΚΑ την χρονιά που έρχεται, κατά μία έννοια η μεταγραφή του Brown καλύπτει ως έναν βαθμό τα νώτα της ομάδας.

Μοναδικό πιθανόν αρνητικό στοιχείο είναι η ηλικία του αφού τον Αύγουστο μπαίνει στο 34ο έτος της ζωής του.

Από εκεί και πέρα αναμένουμε να δούμε τις υπόλοιπες κινήσεις της ομάδας. Ονόματα ακούγονται  πολλά καθώς και θεωρίες για το πόσες θα είναι οι επιπλέον προσθήκες. Το κενό που θεωρώ ότι είναι το επόμενο που θα κλείσει είναι αυτό στους ψηλούς. Ο Lessort έχουμε πει πολλές φορές ότι χρειάζεται κάποιον από πίσω του που να μπορεί να δώσει τουλάχιστον ένα ποιοτικό 10λεπτο. Έναν ψηλό με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτόν ώστε να ματσάρει καλύτερα αντίπαλους όπως Tavares,Milutinov, Fall. Αν βρει έναν αντίστοιχο παίχτη θεωρώ πως αυτή θα είναι η επόμενη κίνηση. Αν όχι πιθανότατα να γίνει κάποια κίνηση στο 4 και να δούμε περισσότερο χρόνο τον Ντίνο Μήτογλου στο 5.

Η άλλη θέση που είναι υποψήφια να γίνει κάποια κίνηση είναι η θέση του small forward. Πέρυσι είδαμε πολλές φορές το κενό αυτό να καλύπτεται από Grigonis μέχρι και Grant όσο έλειπε ο Παπαπέτρου. Δεν θεωρώ απίθανο να το δούμε και φέτος αυτό και τελικά να μην γίνει άλλη προσθήκη. Θα περιμένουμε να δούμε φυσικά και αν γίνουν κάποιες αποχωρήσεις πως και αν θα αντικατασταθούν.

Ένα πολύ ωραίο καλοκαίρι πάντως είναι μπροστά μας καθώς η ομάδα μπορεί να κάνει ήσυχη τον σχεδιασμό της με λίγες και ποιοτικές προσθήκες στο roster για να είναι το ίδιο ή ακόμα πιο επιτυχημένη η επόμενη χρονιά!



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;