Ο Lorenzo και οι άλλοι...

Εικόνα
Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το κλείσιμο της χρονιάς που επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο Βασιλιάς του ελληνικού μπάσκετ επέστρεψε για τα καλά , οι πράσινοι μπαίνουν το ίδιο εντυπωσιακά στην off-season κάνοντας δικό τους τον Lorenzo Brown. Όπως κάθε καλοκαίρι , ονόματα ξεκίνησαν να ακούγονται από την επόμενη μέρα των ελληνικών τελικών. Η διάθεση της διοίκησης είναι ξεκάθαρη για συνεχή βελτίωση της ομάδας , κανείς όμως δεν νομίζω να περίμενε να γίνει μια τέτοια μεταγραφή τόσο σύντομα. 5 μέρες μόλις μετά τον τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος, οι πράσινοι κινήθηκαν αστραπιαία και έκαναν δικό τους ένα από τα καλύτερα guard της Euroleague , δημιουργώντας μία πανίσχυρη περιφέρεια αντικαθιστώντας άμεσα τον Luca Vildoza που αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Ο Lorenzo Brown θεωρητικά είναι ένα από τα καλύτερα fit για την ομάδα και το μπάσκετ Ataman. Μπορεί να παίξει άνετα και στις δύο θέσεις των guard, εξαιρετικός χειριστής και μαέστρος στο pick&roll . Ικανότατος

Ομάδα χωρίς ηγέτη αλλά με ηγέτες!

 Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του μπάσκετ. Ένα ακόμα άρθρο από τον host του Pao Analysts είναι εδώ. Δύο μέρες μετά το ευρωπαϊκό! Δύο μέρες μετά το 7ο αστέρι της μεγαλύτερης ομάδας της Ευρώπης. 

 Ο Παναθηναϊκός έκανε το ακατόρθωτο στο Βερολίνο. Η ομάδα του Εργκιν Αταμάν κατάφερε να κερδίσει μια από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία της Ευρωλίγκας και να φέρει το τρόπαιο ξανά πίσω στην Αθήνα. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι το Πάσχα όταν βγήκε η είδηση για τον Τούρκο προπονητή.

 Όλα έγιναν σιγά σιγά. Η απόκτηση του Λεσορτ έδειξε πρόθεση. Η απόκτηση του βιλντοζα έδειξε όρεξη ΑΛΛΑ η απόκτηση του Σλούκα έδειξε ότι πάμε για μια νέα αυτοκρατορία. Κανένας δεν περίμενε βέβαια ότι θα ξεκινήσει από φέτος η δημιουργία της. Όλοι μιλούσαμε για μια χρονιά χτισίματος κορμού. Όλοι μιλούσαμε για βασικό στόχο ο Παναθηναϊκός να γυρίσει στα play offs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

 Όμως όλοι μέσα στο ΟΑΚΑ είχαν διαφορετική άποψη. Ο Αταμάν φώναζε να πάρουμε εισιτήρια για Βερολίνο, ο Χουαντσο έλεγε ότι στο final four θα είναι σίγουρα ο Παναθηναϊκός και εν τέλει ο κόσμος το κατάλαβε και μετά την τριποντελα του Γκριγκονις στο Μονακό, ζητούσε διακαώς το 7ο αστέρι. 

 Πάμε στα σημαντικά όμως. Όλο το προηγούμενο καλοκαίρι ακούγαμε οτι ο Παναθηναϊκός θα χτίσει ομάδα προσώπων που δεν θα τον νοιάζει η ομαδική λειτουργία αλλά το προσωπικό ταλέντο. Ακούγαμε για τον εκτός τόπου και χρόνου Αταμάν. Ακούγαμε πως ο Μπαρτζώκας θα χτίσει μια ομάδα με αλτρουιστες που θα βγαίνει πρώτα το εμείς και μετά το εγώ. Μια ομάδα χωρίς ηγέτες αλλά με στρατιώτες. Όλα αυτά για να είναι ηγέτης ο προπονητής και οι παίχτες μαριονέτες. Όλα αυτά για να μας πείσουν ότι ο Σλούκας είναι ένας εγωιστής που τον ενδιαφέρει μόνο να ηγηθεί μιας ομάδας χωρίς ταυτότητα και καλά αποδυτήρια.

 Τελικά τι έγινε; Ο Παναθηναϊκός των μεγάλων ονομάτων και του αλαζόνα προπονητή είχε καλύτερα αποδυτήρια από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης. Μια ομάδα χωρίς ηγέτες αλλά με ένα σπουδαίο σύνολο που ο καθένας κατάλαβε τον ρόλο του από τον Αταμάν μέχρι τον Σιμτσακ και από τον Ναν μέχρι τον Ματζουκα! Μια ομάδα που κανένας δεν έβαλε το εγώ του πάνω από την ομάδα και το αποτέλεσμα είναι τελικά αυτό. 

 Είχατε δίκιο όταν λέγατε ότι οι ομάδες πρέπει δουλεύουν αρμονικά χωρίς εγωιστές τοξικούς ανθρώπους. 
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΟΥ:
ΜΩΡΑΙΤΗ
ΜΠΑΛΤΣΕΡΟΦΣΚΙ 
ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ
ΧΟΥΑΝΤΣΟ 
ΒΙΛΝΤΟΖΑ 
ΓΚΡΑΝΤ 
ΜΑΤΖΟΥΚΑ 
ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗ
ΣΛΟΥΚΑ 
ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ 
ΝΑΝ 
ΜΗΤΟΓΛΟΥ
ΛΕΣΟΡΤ 
ΣΑΜΟΝΤΟΥΡΟΦ
ΑΒΔΑΛΑ
ΓΚΡΙΓΚΟΝΙΣ
ΑΤΑΜΑΝ
ΣΙΜΤΣΑΚ
ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ
ΣΕΡΕΛΗ 
ΚΑΜΠΕΡΙΔΗ
ΠΑΡΗ 
ΚΟΣΜΟΥ 
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Γιατί ήταν ομάδα όλων και όχι ενός. Ούτε του Μπαρτζώκα ούτε του Σπανούλη αλλά όλων όσων εργάστηκαν σε αυτή την ομάδα. 

Υ.Γ. ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
💚😘⭐💦☘️♟️😭😉

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;