Ο Lorenzo και οι άλλοι...

Εικόνα
Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το κλείσιμο της χρονιάς που επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο Βασιλιάς του ελληνικού μπάσκετ επέστρεψε για τα καλά , οι πράσινοι μπαίνουν το ίδιο εντυπωσιακά στην off-season κάνοντας δικό τους τον Lorenzo Brown. Όπως κάθε καλοκαίρι , ονόματα ξεκίνησαν να ακούγονται από την επόμενη μέρα των ελληνικών τελικών. Η διάθεση της διοίκησης είναι ξεκάθαρη για συνεχή βελτίωση της ομάδας , κανείς όμως δεν νομίζω να περίμενε να γίνει μια τέτοια μεταγραφή τόσο σύντομα. 5 μέρες μόλις μετά τον τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος, οι πράσινοι κινήθηκαν αστραπιαία και έκαναν δικό τους ένα από τα καλύτερα guard της Euroleague , δημιουργώντας μία πανίσχυρη περιφέρεια αντικαθιστώντας άμεσα τον Luca Vildoza που αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Ο Lorenzo Brown θεωρητικά είναι ένα από τα καλύτερα fit για την ομάδα και το μπάσκετ Ataman. Μπορεί να παίξει άνετα και στις δύο θέσεις των guard, εξαιρετικός χειριστής και μαέστρος στο pick&roll . Ικανότατος

Ο Βαγιαννίδης μας λύτρωσε από το μαρτύριο


 Ο Παναθηναϊκός είναι κυπελλούχος Ελλάδος για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024. Σε έναν από τους χειρότερους ποιότητα τελικούς στην ιστορία του θεσμού. Σε ένα άδειο και άχαρο γήπεδο με τους ποδοσφαιριστές να ξέρουν πως αν χάσουν στον τελικό καταστρέφονται με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επιθετική έμπνευση αλλά αντίθετα ένα άγχος και ένας εκνευρισμός που οδήγησε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε μια αλληλουχία από σφυρίγματα και κάρτες.

Ο Κώτσιρας αντίκρισε την πρώτη κόκκινη κάρτα του αγώνα αφήνοντας το τριφύλλι με παίκτη λιγότερο στο 50'. Ο Άρης στο διάστημα με παίκτη παραπάνω χάνει την δεύτερη του μεγάλη ευκαιρία να πάρει προβάδισμα. Μετά ο Νταρίντα και ο Ζούλ δέχονται και αυτοί κόκκινες σε μικρό χρονικό διάστημα οπότε εν τέλει ο Παναθηναϊκός έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα. Όλα έδειχναν παράταση όταν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Bernard και ο Juankar κάνουν τις τελευταίες τους ενέργειες με το τριφύλλι στο στήθος για να βγάλουν ένα παιδί κατευθείαν από τα σπλάχνα του συλλόγου απέναντι στο τέρμα για δώσει στους πράσινους το κύπελλο και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Είμαι πολύ χαρούμενος για τον γκολ του Γιώργου Βαγιαννίδη ενός παίκτη που προσωπικά πρέπει να στηριχθεί από τους πράσινους γιατί μπορεί να γίνει ένα τρομερό μπακ.

Τα πλάνα ελληνοποίησης δεν υπάρχουν αν δεν στηρίζεις τα παιδιά που βγαίνουν από τις ακαδημίες σου.

Η ομάδα λοιπόν έσωσε την χρονιά βγαίνοντας Ευρώπη και τώρα πλέον ήρθε η ώρα να κάνει ένα rebuild. Τα τελευταία 3 χρόνια ο Παναθηναϊκός μεγάλωσε στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και έκανε πρωταθλητισμό το σωστό θα ήταν να είχε κλείσει στα χέρια του αυτή η ομάδα αλλά τα λάθη πάντα πρέπει να τα κάνει ο μεγαλομέτοχος. 

Ας είμαστε όμως ρεαλιστές, ο ΠΑΟ δεν είχε ρόστερ πρωταθλητή. Ήθελε μάγια από έναν προπονητή και παίκτες να τρυπάνε διαρκώς το ταβάνι τους για να φτάσει εδώ που έφτασε το τριφύλλι. Ήρθε η ώρα λοιπόν να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αγοραστούν παίκτες με ποιότητα που δεν υπάρχουν στις άλλες ομάδες του ανταγωνισμού. Αυτούς πρέπει και να τους πληρώσεις αλλά και να μπορείς να τους βρεις. Θέλει επένδυση στο σκάουτινγκ και σε όλα τα οργανωτικά.

Ο Παναθηναϊκός στο επόμενο πλάνο τριετίας πρέπει να βρεί έναν καλό, σύγχρονο και σοβαρό προπονητή και να του δώσει το μεγαλύτερο μπάτζετ της χώρας ώστε η ομάδα να επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει. Και στο επόμενο πλάνο τριετίας να φτιάξουμε τα θεμέλια ενός συλλόγου που πριν λίγα χρόνια ήταν σε καθεστώς διάλυσης.

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που φόρεσαν την πράσινη φανέλα. Τον μάγο τον Μπέρναρντ και όλους όσους θα φύγουν το καλοκαίρι. Ήταν μια γεμάτη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη με κορυφαία στιγμή το έπος του Βελοντρόμ.

Συγχαρητήρια λοιπόν για την κατάκτηση του κυπέλλου, καλή τύχη στο μπασκετικό τμήμα στο ραντεβού με την ιστορία και θα μιλήσουμε ξανά για τον σχεδιασμό σύντομα.

Σας ευχαριστούμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;