Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Η μεγάλη εβδομάδα πριν την Μεγάλη εβδομάδα

 

Μετά την νίκη στην Λεωφόρο δεν είχα κάτι να γράψω καθώς η ομάδα έκανε το αυτονόητο και έπρεπε να τελειώσει την Λαμία μέσα έξω για να διατηρήσει τις ελπίδες του. Αυτό το κατάφερε με μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους στην πράσινη Λαμία. 

Με εξαιρετικό Φώτη Ιωαννίδη και Τάσο Μπακασέτα αλλά και με την μελανή στιγμή του τραυματισμού του Bernard. Η ομάδα έκανε το αυτονόητο οπότε δεν θα σταθώ περισσότερο στην ποδοσφαιρική ανάλυση των δύο αυτών αγώνων.

Σήμερα Δευτέρα ξεκίνησε η δίκη μας μεγάλη εβδομάδα. Θα δούμε τον Παναθηναϊκό μας να παίζει σε ποδόσφαιρο μπάσκετ και ερασιτέχνη τα πιο κρίσιμα (μέχρι τα επόμενα) ματς της χρονιάς. Στον ερασιτέχνη είναι οι τελικοί με τον Ολυμπιακό. Στο μπάσκετ απέναντι στην Μακάμπι είναι η επιστροφή στα playoffs μετά το 2019 και την σειρά με την Ρεάλ, με την διαφορά ότι πλέον η ψυχολογία είναι διαφορετική μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην Euroleague. Και στο ποδόσφαιρο είναι ένας τελικός στην έδρα της εν ενέργειας πρωταθλήτριας (που δεν έχεις ακόμα κερδίσει στο νέο γήπεδο) που με νίκη γίνεσαι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο και την Κυριακή στην έδρα σου έχεις άλλο ένα κρίσιμο αγώνα απέναντι στον Άρη που όποιος έχει μάτια βλέπει τι κάνει η συγκεκριμένη ομάδα στο πρωτάθλημα και τι σκοπούς έχει. Αν πάρεις αυτά τα δύο ματς μια νίκη είτε στην Τούμπα είτε στην Λεωφόρο τελευταία αγωνιστική με τον αιώνιο αντίπαλο πιστεύω θα είναι αρκετή για να γυρίσουν οι πράσινοι στους τίτλους μετά από 14 ολόκληρα χρόνια και τα όνειρα να πάρουν επιτέλους εκδίκηση.

Ο Παναθηναϊκός στην έδρα της ΑΕΚ δεν έχει να φοβάται απολύτως τίποτα. Ότι διαιτησία και να έρθει ακόμα και να σφάξει τους πράσινους θα είναι απλά άλλη μια μαύρη σελίδα στο κατάμαυρο βιβλίο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το τριφύλλι έχει καλύτερους παίκτες και καλύτερη ομάδα αυτή την στιγμή από τους ανταγωνιστές του και ομάδα και κόσμος πρέπει να είναι ΕΝΑ ώστε το πρωτάθλημα να βαφτεί πράσινο. Μέχρι τότε οι απαίσιες φήμες που βγήκαν για την στοχοποίηση ένα από τα καλύτερα φορ της Ευρώπης το μόνο που κατάφεραν είναι να συσπειρώσουν τον μόνιμα διχαστικό κόσμο του Παναθηναϊκού, όταν αυτό συμβαίνει τα πράγματα είναι επικίνδυνα για τους αντιπάλους. 

Όσο αφορά το μπάσκετ αν το ΟΑΚΑ μείνει απόρθητο στους πρώτες δύο αγώνες η αρμάδα του Αταμάν δεν θα χρειαστεί να γυρίσει για game 5 στο ΟΑΚΑ και θα βάλει πλώρη για Βερολίνο.

Είναι λοιπόν μια μεγάλη εβδομάδα για τους Παναθηναϊκούς από αυτές που μας είχαν λείψει και που πρέπει να γίνουν συνήθεια ξανά. Οποίο και αν είναι το σκηνικό την άλλη Δευτέρα να θυμάστε ότι είμαστε περήφανοι για το τριφύλλι και οφείλουμε να απολαύσουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;