Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Παίκτες εναντίον Τερίμ 2-1

 


Οι παίκτες αντέδρασαν, θέλουν το πρωτάθλημα και ξέρουν ότι η εικόνα της ομάδας δεν δείχνει αρκετά σοβαρή για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. 

Ο άσχετος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε να αλλάξει προπονητή. Η επιλογή του νέου προπονητή έγινε (αν έχεις το θεό σου) όχι από κάποιον στην ομάδα όπως πχ τον τεχνικό διευθυντή (άσχετο με το αν είναι καλός ή κακός στην δουλειά του αυτό λέει η ποδοσφαιρική λογική) αλλά με τον συνεργάτη του Αλαφούζου στο ριάλιτι survivor.

Ο στόχος του προέδρου μάλλον ήταν η μετατροπή της ομάδας σε ένα ριάλιτι τύπου survivor, όπου οι παίκτες μόνοι τους αντιμετωπίζουν τις κακουχίες που τους προκαλεί ο προπονητής.

Σήμερα λοιπόν ο Παναθηναϊκός κέρδισε. Κέρδισε την ενοχή απόλαυση μιας σημαντικής μερίδας κόσμου που "μισούσε" τον Γιοβάνοβιτς, δηλαδή την ΑΕΚ του Αλμέιδα. Την νίκη οι δημοσιογράφοι της ομάδας μπορεί να την χρεώσουν στον Τούρκο τεχνικό αλλά στην πραγματικότητα ο ίδιος μόνο εμπόδια έβαλε στους παίκτες του.

Και για τους "Ιβανομάχους" που θαύμαζαν την ΑΕΚ του Αλμέιδα ας παραθέσουμε μερικά γεγονότα. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα είχε ένα παραπάνω από βατό μονοπάτι για να κερδίσει την είσοδο στο Champions League. Από την αντίθετη ο Γιοβάνοβιτς αντιμετώπισε το γιγάντιο εμπόδιο της πανάκριβης Μαρσέιγ και ήταν χειρότερος από τον αντίπαλο ένα ημίχρονο και μια παράσταση στο Βελοντρόμ. 

Η Μπράγκα ήταν κλάσεις καλύτερη από την αντίστοιχη αντίπαλο του Αλμέιδα. 

Η παρουσία στον όμιλο ήταν παρόμοια για τις δύο ομάδες με την ΑΕΚ να έχει στον όμιλο της τον χειρότερο Άγιαξ της ιστορίας του (με φορ τον Άκπομ), την Μαρσέιγ που ο Παναθηναϊκός την απέκλεισε (άρα μπορούσε και η ΑΕΚ) και την Brighton μια ομάδα χωρίς εμπειρία στην Ευρώπη. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε την ομάδα που πέρυσι έριξε 4 στον Ολυμπιακό. 

Στα μεταξύ τους η ΑΕΚ πέρυσι κέρδισε λόγω διαιτησίας, ενώ φέτος η ομάδα ήταν κουρασμένη από τα προκριματικά και η ΑΕΚ ψυχομένη λόγω των γεγονότων με τους Κροάτες στα Φιλαδέλφεια.

Τώρα που τα έβγαλα από μέσα μου και ηρέμησα πάμε να μιλήσουμε για το σημερινό αγώνα. 

Η ομάδα ξεκινάει ψυχρά, η ΑΕΚ με μια φάση στα όρια του φάουλ κερδίζει μια χαμένη μπάλα και την μετατρέπει σε γκολ. Σε εκείνο το σημείο ο κόσμος παγώνει, ο πάγκος παγώνει και οι παίκτες ενστικτωδώς μετατρέπουν τον αγώνα σε ροντέο. 

Εκεί όμως ο Φώτης αποφάσισε να το πάρει πάνω του να δείξει σε όλη την Ελλάδα ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής και να γυρίσει μόνος του τον αγώνα. Η πίεση στον Μουκουντί απέδωσε δύο φορές καρπούς, μια για τον Μπακασέτα και μια για τον ίδιο. 

Ο στόπερ της ΑΕΚ θα τον βλέπει στον ύπνο του για καιρό. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες το γύρισαν στο δυνατό παιχνίδι με τον διαιτητή να αφήνει αυτό το παιχνίδι (το οποίο βολεύει την ΑΕΚ).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλμέιδα αποφάσισε να κάνει ένα ποδοσφαιρικό έγκλημα, μετατρέποντας την ομάδα του σε μια αφελή μηχανή επιθετικού ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ πριν το 70' είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές της και έπαιζε στο γήπεδο με δύο δεκαριά δύο εξτρέμ και δύο φορ. 

Ο Φατίχ Τερίμ εγκλημάτησε κατά της ομάδας του και των παικτών του. Τον πήρε ο ύπνος στο πάγκο και δεν προσπάθησε να βοηθήσει με τακτικές αλλαγές το τριφύλλι. Ο Αλμέιδα άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα και ο Τερίμ αποφάσισε να δώσει ελπίδα σε αυτό το τακτικά ηλίθιο σχέδιο του Αργεντινού. Ο Τούρκος γύρισε την ομάδα πίσω το οποίο έδωσε την ευκαιρία στα δύο δεκαριά να δημιουργούν χωρίς να προβληματίζονται για το πώς θα κόψουν τον αντίπαλο. 

Η ομάδα έχει προσωπικότητες σαν παίκτες οι οποίοι με αυταπάρνηση αρνήθηκαν το γκολ της ισοφάρισης από την ΑΕΚ. Εγώ βγάζω το καπέλο στον καλύτερο Έλληνα παίκτη, στον αρχηγό της Εθνικής, στους δύο Βραζιλιάνους που δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν. Στον Τούρκο που εξαφάνισε τον Γκαρσία και σε όλους τους υπόλοιπους παίκτες που δίνουν το 100% σε κάθε αγώνα ενώ η ομάδα είναι τσίρκο στο οργανωτικό κομμάτι. 

Σήμερα δεν έγινε κάτι, ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει τον Άρη και την Λαμία δύο φορές και τότε σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα δούμε τις πιθανότητες της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Αλλά κρίμα αυτοί οι ποδοσφαιριστές να έχουν προπονητή τον Τερίμ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;