Κάνει ο τεχνικός διευθυντής καλά την δουλειά του;

Εικόνα
Με την off-season να τρέχει, το πρώτο φιλικό στις 29 του Ιουνίου και το πρώτο επίσημο στις 25 Ιουλίου ήρθε η ώρα να δούμε τα δεδομένα καθαρά και να τα αναλύσουμε. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έμεινε ο Dragowski και ο Jedvaj που ήταν στο Παναθηναϊκό με μορφή δανεισμού την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον ανανέωσε ο Κώτσιρας, ενώ αντίθετα έμειναν ελεύθεροι ο Bernard, ο Palacios, ο Juankar και ο Brignoli. Πιο βασικό από όλα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου με προσωπική επιλογή/ ευθύνη έφερε στο τριφύλλι για την θέση του προπονητή τον Diego Alonso. Ο Alonso φαίνεται ένας συμπαθής στο μάτι προπονητής με πολλά ερωτηματικά. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό προσωπικά για εμένα είναι το πόσο μπορεί να ακουστεί η άποψη του και τα θέλω του στον Παναθηναϊκό του Παπαδημητρίου και του Αλαφούζου. Η ομάδα θέλει παίκτες και οι μέρες τρέχουν αλλά πάμε να δούμε πως λειτουργεί η διαδικασία. Αρχικά, ο προπονητής ξεχωρίζει θέσεις και χαρακτηριστικά που του λείπουν πχ. ένα ταχύ εξτρέμ που να γ

Αλαφούζο χάρηκες;


 Μια γερή σφαλιάρα από την Κηφισιά. Καλά να πάθει ο Παναθηναϊκός γιατί δεν ήταν σοβαρή εικόνα αυτό που παρουσίασε σήμερα. Βασικά σοβαρή εικόνα δεν έχει παρουσιάσει από την ημέρα που απομακρύνθηκε ο Σέρβος τεχνικός από τον πάγκο της ομάδας. Ήρθε η ώρα σήμερα να κάνουμε κάτι που δεν μου αρέσει. Το αγαπημένο άθλημα του Έλληνα και πόσο μάλλον δε του Παναθηναϊκού, να μιλήσουμε για καταστροφή. Για όσα θα γραφτούν στην συνέχεια δεν φοβάμαι μην βγω λάθος, το εύχομαι να βγω λάθος.

Καταρχάς, η Κηφισιά σήμερα κλείδωσε την συμμετοχή της του χρόνου στην Β Εθνική καθώς πέταξε μια μοναδική ευκαιρία να πάρει 3 πολύτιμους βαθμούς στην μάχη για την σωτηρία που δεν νομίζω να βρει καλύτερη ευκαιρία στο υπόλοιπο της σεζόν. Μια ομάδα φοβική που δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή, ούτε το έλεγχο του κέντρου που της χάρισε ο αντίπαλος προπονητής. 

Πάμε όμως στα δικά μας. Η ομάδα είναι στο -3 από την ΑΕΚ με τον προπονητή να λέει ότι όσα χάσαμε θα τα κερδίσουμε πίσω στα playoffs. Αυτή είναι η αισιόδοξη ματιά. Η ρεαλιστική μάτια είναι ότι είσαι μόνο στο +2 από τον μέχρι πρότινος διαλυμένο Ολυμπιακό, με εικόνα που δεν σε πείθει ότι θα κερδίσεις τον Άρη και τον ΟΦΗ μέχρι να πας στα playoffs. Ο Παναθηναϊκός του Fatih Terim είναι μια κακή ομάδα, αδούλευτη που δεν φαίνεται με το μάτι πολύ καλύτερη από τον αντίπαλο, είτε ο αντίπαλος είναι η ΑΕΚ είτε η Κηφισιά.

Δεν φταίει καμία κόκκινη κανενός αρχηγού για το σημερινό αποτέλεσμα. Η Κηφισιά απειλούσε και πριν τους 10 vs 11. Το γκολ δεν το έφαγες από έλλειψη παικτών αλλά καθαρά από ατυχία. Την ίδια ατυχία θα την έχεις και στο 11 vs 11. Το πρόβλημα είναι ότι αφήνεις την κάθε Κηφισιά να πατάει περιοχή και να απειλεί συστηματικά την εστία σου. Όσο παίζεις με την φωτιά τόσο θα καίγεσαι. Όσο δεν ελέγχεις τους αγώνες τόσο θα πετάς βαθμούς. Όσο δεν διορθώνεις ΤΙΠΟΤΑ τόσο δεν θα αλλάζει τίποτα. Όπως πέταξες βαθμούς με την Λαμία θα πετάξεις και με την Κηφισιά. Όπως θα χάσεις στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, έτσι θα χάσεις και στην Λεωφόρο από τον ΠΑΟΚ. Και δεν είναι κάθε μέρα του Αγίου Βαρθολομαίου για να σε σώσει. 

Το ρόστερ των πράσινων δεν είναι το καλύτερο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μάλλον το 4ο. Όταν λοιπόν δεν έχεις το καλύτερο ρόστερ και δεν έχεις το παρασκήνιο χρειάζεσαι ένα προπονητή που να δουλεύει και στον ύπνο του και να παρουσιάζει ένα σύνολο που θα προσπαθεί να κρύψει αδυναμίες και να προωθεί τις αρετές της. Αυτό στο μάτι μπορεί να μην φαίνεται πάντα ωραίο. Αλλά είναι κάτι. Αυτό που βλέπουμε τώρα από τον Τούρκο προπονητή είναι ένα συνονθύλευμα. Ένα σύνολο που προωθεί τα αρνητικά και κρύβει τα θετικά. Παίκτες όπως ο Μπακασέτας φαίνονται κακοί και παίκτες όπως ο Τσιλούλης να φαίνονται καλοί.

Με την φυγή του Ιβάν ο Παναθηναϊκός χώρισε με την ποδοσφαιρική λογική. Χώρισε με την σταδιακή βελτίωση. Ο Τερίμ με την Κηφισιά έφτασε να κυνηγάει αγώνα εν έτει 2024 χωρίς χαφ (ο Arão έπαιζε ως στόπερ) και ήλπιζε ότι θα κυνηγήσει τον αγώνα. Με δυο επιθετικούς ενώ παίζεις με 10 παίκτες. Κάποιοι οπαδοί όπως και μάλλον ο Τερίμ έχουν μείνει στα τέλη του 90 και στις αρχές του 2000. Αυτοί ζητούσαν νωρίς αλλαγές και δύο φορ. Αυτοί να τα βλέπουν και να χαίρονται. Όμως οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να το βλέπουμε.

Η ομάδα είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης. Έχει εικόνα διάλυσης, γυρίζουμε σε εποχές μαύρες. Βασικά πετάμε ένα ακόμα πλάνο τριετίας στα σκουπίδια. Χωρίς να το ολοκληρώσουμε επιτυχημένα φυσικά.

Εν κατακλείδι, η απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ένα μεγάλο λάθος και η πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ ήταν ένα ακόμα μεγαλύτερο λάθος. Ένας προπονητής που υποτιμά το πρωτάθλημα μας, δεν διαβάζει τους αντιπάλους, ειδικά τους μικρούς. Ένας προπονητής που έχει πετύχει σε ομάδες με τεράστια ρόστερ και παίκτες που έπαιζαν με το ένστικτο τους. 

Ο Παναθηναϊκός υποτίθεται ότι θα έκανε το μεταγραφικό μπαμ τον Γενάρη, όταν έφυγε ο κακός Σέρβος που δεν ήθελε μεταγραφές. Και τότε πήρε τον Μπακασέτα, τον Λημνιό και τρεις δανεικούς. Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ κάνανε πιο στοχευμένες μεταγραφές που μπορεί να αποδειχτούν και πιο ουσιαστικές. 

Ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε την κατάσταση στα χέρια του για άλλη μια φορά και τα έκανε όλα λάθος ως συνήθως. Το πρωτάθλημα μοιάζει χαμένο και ο Παναθηναϊκός πρέπει να ψάξει τον άνθρωπο που θα δώσει όραμα στον κόσμο και θα έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο. Ας ελπίσουμε να βρεθεί και να είναι καλύτερος του Ιβάν. Μέχρι τότε γκρίνια και εσωστρέφεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!