Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Ξόρκισε την ''κατάρα'' της Ισπανίας

 


Απολογισμός της διαβολοβδομάδας στην Ισπανία 1/2. Σίγουρα αποτέλεσμα που μας αφήνει ικανοποιημένους καθώς είχαμε να δούμε διπλό στην Ισπανία 5 χρόνια και μετρούσαμε 18 σερί ήττες(Τελευταία νίκη Φεβρουάριος του 2019 με 80-99 την Gran Canaria με τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο). Παρόλο αυτά μένει μια γλυκόπικρη γεύση καθώς και τα δύο παιχνίδια ήταν οριακά και όπως θα μπορούσαμε να έχουμε 2/2 θα μπορούσαμε να έχουμε και 0/2.

Στο πρώτο παιχνίδι μιλάμε για καθαρή αυτοκτονία της ομάδας. Όταν είσαι σχεδόν όλο το παιχνίδι μπροστά και φτάνεις μάλιστα να διατηρείς και διψήφιες διαφορές πόντων, μόνο έτσι μπορείς να χαρακτηρίσεις το γεγονός ότι το χάνεις. Οι κακές επιλογές επιθετικά το τελευταίο 2λεπτο ήταν καθοριστικές. Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα όπου βρίσκαμε σκορ κυρίως από τον Nunn , στην 2η περίοδο Grigonis και Grant ανέβασαν στροφές και έδωσαν λύσεις και σκορ. Ταυτόχρονα ίσως είδαμε το καλύτερο ημίχρονο αμυντικά φέτος. Οι 26 πόντοι που περιόρισε την Baskonia είναι εξαιρετική επίδοση και του έδωσε το +11 για τα αποδυτήρια(26-37). Οι Βάσκοι ανέβασαν την παραγωγικότητα τους στην 3η περίοδο και με κύριο εκφραστή τον Σεντεκέρσκις ψαλίδισαν την διαφορά στους 3.
Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου , 5 πόντοι του Nunn και ένα 3ποντο του Σλούκα έδωσαν ένα μαξιλαράκι με +9. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μονέκε και έκανε το παιχνίδι ντέρμπυ. Οι 3 κακές τελευταίες επιθέσεις και ένα buzzer beater του Μακιντάιρ έδωσαν την νίκη στους Βάσκους.
Πρώτοι Σκόρερ οι Nunn , Grigonis και Σλούκας με 25 και 11 πόντους αντίστοιχα.

2 μέρες αργότερα το πρόγραμμα είχε Valencia όπου ήρθε το πολύτιμο διπλό. Απέναντι σε μία από τις καλύτερες άμυνες στην διοργάνωση όταν πετυχαίνεις 82 πόντους και μάλιστα εκτός έδρας είναι σίγουρα εξαιρετική επίδοση. Γενικά όμως η απόδοση ήταν μέτρια και ειδικά την 4η περίοδο είδα την ομάδα πολύ κουρασμένη. Την απουσία του Σλούκα εκμεταλλεύτηκε ο Vildoza(19 πόντοι) που έκανε το step up και μία statement εμφάνιση , βάζοντας τέλος θεωρώ στα σενάρια πολλών που τον ήθελαν να φεύγει ως μέρος ενός trade. Είναι πολύ μεγάλη πολυτέλεια να έχεις στον πάγκο έναν παίχτη της κλάσης του, αλλαγή του Σλούκα. Απέδειξε ότι πρέπει να συμμετέχει πιο ενεργά στο rotation παρά τις πολλές μέτριες εμφανίσεις φέτος. Πολύ άστοχος και ο Nunn σε αυτό το παιχνίδι και γενικότερα έχω την γνώμη ότι όσο εξαιρετικός παίχτης και να είναι , η ομάδα έχει ρίξει πολλά χρήματα για να παίρνει τόσες προσπάθειες μόνο ένας παίχτης. Είναι τέτοια η ποιότητα του που σίγουρα θα είναι πάρει isolation καταστάσεις αλλά νομίζω σε αυτά τα δύο παιχνίδια έγινε με το παραπάνω.
Το παιχνίδι ήταν όπως είπαμε πολύ οριακό και ευτυχώς όπως εξελίχθηκε με την μία εύστοχη βολή του Lessort καταφέραμε και πήραμε το διπλό.

Θα τα πούμε την επόμενη εβδομάδα με διπλούς αγώνες και πάλι. Τρίτη 9/1 με Efes και Πέμπτη 11/1 με Monaco αμφότερες στο ΟΑΚΑ. Δεδομένου ότι ακολουθεί και 3ο συνεχόμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με Partizan , είναι εξαιρετική ευκαιρία να κερδίσουμε ομάδες-ανταγωνιστές για την 8αδα και να ρεφάρουμε και τις ήττες από αυτές. Δύσκολο αλλά όχι απίθανο το 3/3.

Υ.Γ. Δεν έχω σχολιάσει ποτέ διαιτησία και ούτε σκοπεύω να μπω σε αναλύσεις. Θα πω μόνο ότι υπάρχει πρόβλημα γενικά. Δεν αφορά μόνο μία ομάδα και δεν θεωρώ ότι γίνεται εσκεμμένα για να αδικηθεί κάποιος. Σε όλα τα παιχνίδια όμως υπάρχουν φάσεις που κρίνουν αποτέλεσμα και οι ''πορτοκαλί'' τα έχουν κάνει μούσκεμα. Είναι κάτι που πρέπει να το δουν.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;