Κάνει ο τεχνικός διευθυντής καλά την δουλειά του;

Εικόνα
Με την off-season να τρέχει, το πρώτο φιλικό στις 29 του Ιουνίου και το πρώτο επίσημο στις 25 Ιουλίου ήρθε η ώρα να δούμε τα δεδομένα καθαρά και να τα αναλύσουμε. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έμεινε ο Dragowski και ο Jedvaj που ήταν στο Παναθηναϊκό με μορφή δανεισμού την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον ανανέωσε ο Κώτσιρας, ενώ αντίθετα έμειναν ελεύθεροι ο Bernard, ο Palacios, ο Juankar και ο Brignoli. Πιο βασικό από όλα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου με προσωπική επιλογή/ ευθύνη έφερε στο τριφύλλι για την θέση του προπονητή τον Diego Alonso. Ο Alonso φαίνεται ένας συμπαθής στο μάτι προπονητής με πολλά ερωτηματικά. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό προσωπικά για εμένα είναι το πόσο μπορεί να ακουστεί η άποψη του και τα θέλω του στον Παναθηναϊκό του Παπαδημητρίου και του Αλαφούζου. Η ομάδα θέλει παίκτες και οι μέρες τρέχουν αλλά πάμε να δούμε πως λειτουργεί η διαδικασία. Αρχικά, ο προπονητής ξεχωρίζει θέσεις και χαρακτηριστικά που του λείπουν πχ. ένα ταχύ εξτρέμ που να γ

Καλή εικόνα αλλά ένας βαθμός μετά από σφαγή


Οι λέξεις δεν έβγαιναν με την ίδια ευκολία μετά την απομάκρυνση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον πάγκο της ομάδας. Δεν είχα την ίδια όρεξη να γράψω για την ομάδα με όλα αυτά που συμβαίνουν. Παρόλα αυτά η ζωή συνεχίζεται, το ποιός διοικεί αυτή την ομάδα το ξέρουμε και αναγκαστικά πρέπει να ζήσουμε με αυτό.
Πάμε λοιπόν να μιλήσουμε για το χθεσινό αγώνα. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός βρέθηκαν αντιμέτωποι στην OPAP Arena με τους φιλοξενούμενους να είναι πρώτοι και την ΑΕΚ να κυνηγάει στο -2. Τα πρώτα λεπτά του αθηναϊκού ντέρμπι δεν είχαν κάποια ουσία με τις δύο ομάδες να βγάζουν ένταση χωρίς στόχευση και χωρίς κάποιος να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Μετά το δεκάλεπτο το τριφύλλι παίρνει τον έλεγχο του αγώνα και πιέζει ψηλά τον αντίπαλο του με αποτέλεσμα να αναγκάσει την ΑΕΚ να τροποποιήσει το παιχνίδι της. Η χρησιμοποίηση του Κώτσιρα στα χαφ όσο περίεργη φαινόταν άλλο τόσο πέτυχε με τον Έλληνα να ακυρώνει τον Μεξικανό star της ΑΕΚ. Ο Arão που ανέλαβε την δύσκολη δουλειά του μαρκαρίσματος του Garcia τα πήγε εξαιρετικά. Ο Jevdaj παρόλο που έκανε το λάθος στο πρώτο γκολ ήταν θετικός αμυντικά και έβαλε και το γκολ της ισοφάρισης.
Όλη η βασική ενδεκάδα του τριφυλλιού ήταν εξαιρετική χθες και πήρε αυτό που δικαιούνται.  Όμως οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δεν βοήθησαν τους πράσινους να κρατήσουν το αποτέλεσμα με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ ακόμα ψάχνεται και είναι στην φάση προσαρμογής και η μετάλλαξη από το ποδόσφαιρο του Γιοβάνοβιτς σε αυτό του τούρκου θα φέρει τραυματισμούς, όπως αυτούς που έχει τώρα το τριφύλλι. Είναι απαραίτητη η ανάγκη ενίσχυσης και ποιοτικής αλλά και ποσοτικής.
Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανοιχτό. Ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην χώρα και έχει όλα τα ντέρμπι στην έδρα του, βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χάσει ντέρμπι στην έδρα του. Γενικά καμία ομάδα δεν δείχνει άτρωτη φέτος και όλα είναι ανοιχτά. Πάντως η ΑΕΚ προβληματίζει σε σχέση με πέρυσι και ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται να βρίσκει την σταθερότητα του.
Όμως η ΑΕΚ κακά τα ψέματα έχει πλεονέκτημα στο παρασκήνιο. Και επικοινωνιακά και διαιτητικά. Χθες ο αγώνας είχε για άλλη μια φορά διαιτητικά θέματα με το Παναθηναϊκό να μην παίρνει ξεκάθαρο πέναλτι στην ανατροπή του Verbic, ενώ και το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ χθες είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενο καθώς δεν διαφέρει και πολύ από το γκολ του Μασούρα που ακυρώθηκε στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ που η "αντικειμενική" κοινή γνώμη συμφώνησε ομόφωνα πως δεν υπάρχει χέρι.
Ο Παναθηναϊκός είναι τόσο αδύναμος επικοινωνιακά που δεν ασχολήθηκε καν με την φάση του 2-2 την ώρα που και με την φάση του Verbic που φώναξε δεν τον πήρε και κανείς στα σοβαρά. Ο αγώνας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι δύσκολος κυρίως επειδή ζούμε στην Ελλάδα και τα πρωταθλήματα είμαι επηρεασμένα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει παρόλα αυτά να δυναμώσει στο γήπεδο ώστε να αντέξει την αδυναμία του στο παρασκήνιο. Το ταξίδι είναι μακρύ και η ομάδα πλέον θα κρίνεται καθημερινά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;