Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Ευχή ένα καταπράσινο 2024

 


17η Αγωνιστική της Euroleague και ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει την άνετη επικράτηση επί του Ερυθρού Αστέρα και αποχαιρετάει το 2023 από την 4η θέση της βαθμολογίας(Σε 4πλή ισοβαθμία με Μονακό, Φενέρ και Μακάμπι). 82-65 τελικό αποτέλεσμα χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης αλλά ελέγχοντας το παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του.

Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα αλλά και γενικότερα η εμφάνιση σχεδόν μέχρι το ημίχρονο. Η ομάδα έψαχνε να βρει πόντους στην επίθεση αλλά ταυτόχρονα έδινε εύκολα καλάθια στους σέρβους στην άμυνα με αποτέλεσμα να τους κρατάει στο παιχνίδι και κοντά στο σκορ. Το παιχνίδι φάνηκε να τελειώνει όταν ο Σλούκας με 3ποντο έκανε το 34-27 για το +7 και έκλεισε το ημίχρονο στο 38-31. Από αυτό το 3ποντο και μετά η ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και έδινε την εντύπωση ότι ένα ξέσπασμα θα ήταν αρκετό για να τελειώσει τον Ερυθρό Αστέρα. Αυτό χτίστηκε σταδιακά στα 2 επόμενα δεκάλεπτα με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο τελικό +17.

Κομβικό σημείο του παιχνιδιού για μένα ήταν η ανέλπιστα καλή αντιμετώπιση του Teodosic από τον Καλαϊτζάκη. Ο Σέρβος μία εβδομάδα νωρίτερα είχε Career-High με 27 πόντους και 14 ασσίστ. Στο ΟΑΚΑ μέτρησε 3 ασσίστ και 0 πόντους και αυτό οφείλεται στο ασφυκτικό man to man του νεαρού. Επιμένω σε αυτό το γεγονός καθώς θεωρώ ότι για να βρουν οι νεότεροι παίχτες χρόνο στο rotation του Αταμάν θα πρέπει να πείσουν τον coach ότι μπορεί να τους εμπιστευτεί για ειδικούς ρόλους 5-10 λεπτών. Είτε η αποστολή τους είναι αμυντική εξολόθρευση του αντίπαλου PG , είτε 2-3 corner threes (Μαντζούκας) , είτε αθλητικότητα σε επίθεση και άμυνα (Αντετοκούμπο). Ο τελευταίος μάλιστα δείχνει να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και σε Euroleague και σε Α1 απέναντι στον Μπαλτσερόφσκι.

Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη που οδήγησε την ομάδα στο 10-7. Ακολουθεί διαβολοβδομάδα σε ισπανικό έδαφος με Baskonia (3/1/24) και Valencia (5/1/24) . Παράλληλα , η ομάδα με την εκτός έδρας νίκη στο Μαρούσι έκανε το 12/12 στο ελληνικό πρωτάθλημα και παραμένει 1η και αήττητη.

Υ.Γ.1 Χρόνια πολλά σε όλους και Καλή Χρονιά με υγεία! Με την ευχή να συνοδευτεί από τίτλους για την ομάδα μας!
Υ.Γ.2 Το ΟΑΚΑ γεμίζει ακόμα και σε ματς πρωταθλήματος και γενικότερα αποπνέει υγεία. Εύχομαι αυτό να κρατήσει και να είναι οδηγός για το μέλλον.
Υ.Γ.3 Αν και δεν συνηθίζω να σχολιάζω ποδοσφαιρικά, είναι δεδομένη η συμπάθεια και ο σεβασμός που έχουμε όλοι για τον Ιβάν. Η απομάκρυνση του προφανώς με βρίσκει αντίθετο και δεν κατανοώ τον λόγο που έγινε. Από εκεί και πέρα όμως δεν είναι ευθύνη του Τερίμ και για αυτό θεωρώ λάθος την γιούχα στο πρόσωπο του. Και αυτός και η ομάδα χρειάζονται στήριξη. Η ευθύνη βαραίνει 100% την διοίκηση της ΠΑΕ. Θα κριθούν όλοι από το αποτέλεσμα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;