Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Το rotation αλλάζει όμως η ομάδα δεν πρέπει να χαθεί!

 
 Γεια σας και πάλι, επιστροφή στη μπασκετική άποψη. Μια στήλη που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι από τον Host του Pao Analysts ώστε να είμαστε κοντά στο τμήμα μπάσκετ σε αυτή την προσπάθεια να επιστρέψει στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

 Σήμερα, λοιπόν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με ρεκόρ 2-4 στην Ευρωλίγκα και μια νίκη παραπάνω από τον Ολυμπιακό στο Ελληνικό πρωτάθλημα αφού κατάφερε να τον κερδίσει στο Σ.Ε.Φ.

 Γενικά το κλίμα είναι κάπως μπερδεμένο, αφού ακόμα δεν έχουμε δει εξαιρετικό μπάσκετ από την ομάδα του Αταμάν αλλά η νίκη με τον αιώνιο αντίπαλο και η μεταγραφή βόμβα του Κεντρικ Ναν κάπως έφτιαξε το κλίμα. Ένα κλίμα που ξανά αρχίζει να αποδυναμώνεται μετά τον σοβαρά τραυματισμό του Χουαντσο που θα μεινει δύο μήνες εκτός (μην ξεχνάμε ότι και ο Παπαπέτρου θα μείνει ένα τρίμηνο εκτός προπονήσεων). Όλα αυτά σίγουρα αναγκάζουν τους ανθρώπους της ομάδας να προχωρήσουν πιο γρήγορα την μεταγραφή του forward που έτσι και αλλιώς θα έκανε ο Παναθηναϊκός.

 Το βασικό θέμα αυτή την στιγμή δεν είναι ούτε πόσο θα καταπονηθεί ο Μητογλου και Λεσορτ αλλά ούτε πόσο θα παίξει στο τρία ο Γκριγκονις. Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι ότι θα πρέπει να μπει στα βαθιά πιο γρήγορα από ότι πρέπει ο Μπαλτσεροφσκι. Ένα παιδί με σπουδαίο ταλέντο και σίγουρα μεγάλο potential που όμως δεν δείχνει να μην είναι έτοιμος να μπει για τα καλά στο rotation της ομάδας. Η άποψη μου είναι ότι και αυτός και ο Γκάι είναι παιδιά που θέλουν καλούς παίχτες μπροστά τους ώστε να τους δώσουν χρόνο να προσαρμοστούν σιγά σιγά. Η μεταγραφή Ναν σίγουρα βοηθάει τον Αμερικανό σε αυτό τον τομέα αλλά ο τραυματισμός του Ισπανού PF θα αναγκάσει τον Μήτογλου να περιορίσει τα λεπτά του μόνο στο τέσσερα όποτε ο Πολωνός πρέπει να βοηθήσει περισσότερο τον Λεσορτ που σίγουρα δεν μπορεί να βγάλει μόνος του την θέση. 

 Όλο αυτό μπορεί να κάψει τον παίχτη που θέλει συγκεκριμένους χειρισμούς ώστε κάποια στιγμή να είναι πυλώνας του Παναθηναϊκού. Η μεταγραφή ενός small forward που να έχει κορμί και τεσσαριου ίσως βοηθήσει σε όλο αυτό αλλά και πάλι με το κενό που υπάρχει στο τρία δύσκολα να πάρει γεμάτα λεπτά στο τέσσερα ώστε να μετατοπίσει τον Ντίνο στο πέντε!

 Είχαμε γράψει στο Τουίτερ για τον Jordan Usher, τον πρώην παίχτη της Μπεσίκτας που παίζει αυτή την στιγμή στην Αυστραλία. Αυτός ο παίχτης ήταν πρώτος στόχος πριν τον τραυματισμό του Ερναγκομεθ. Τώρα η ομάδα όπως είναι λογικό ψάχνει κάτι πιο ετοιμο και κάπως καλύτερο. Ο χρόνος θα δείξει αλλά δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να κάνουμε υπερβολική υπομονή αυτή την φορά. 

 Επόμενο ματς με Άλμπα και μετά τρία παιχνίδια στην έδρα μας. Με 4/4 η ομάδα κερδίζει χρόνο και ψυχολογία. Πίστη στον Αταμάν ότι θα βρει τρόπους ώστε η ομάδα να πάει ψηλά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;