Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Το πρωτάθλημα κρύβει πολλές παγίδες

 


Άλλη μια διακοπή για εθνικές έρχεται και η ομάδα παραμένει πρώτη στο +4 από τους αντιπάλους της. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μετά από έναν αγώνα με ομάδες όπως η Κηφισιά. Οι πράσινοι έκαναν το 6 διπλό χθές μένουν αλλά 7 στην κανονική διάρκεια. Το Βικελίδης, η Τούμπα, η OPAP Arena, οι Σέρρες, το Περιστέρι, η Κρήτη και ο Βόλος. Αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι η ομάδα δεν έχει περιθώρια λάθους, οπότε η απώλεια βαθμών απέναντι στην νεοφώτιστη Κηφισιά σε συνδυασμό με την διακοπή του πρωταθλήματος και την κακή εμφάνιση στην Γαλλία θα δημιουργούσε ίσως την μεγαλύτερη κρίση επί εποχής Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό. Η Α.Ε.Κ. μια εκ των διεκδικητών αυτού του τίτλου έχασε βαθμούς στο γήπεδο αυτό. Η κούρσα είναι μεγάλη και είμαστε πολύ νωρίς όμως τα συμπεράσματα είναι εύκολο να τα εξάγεις με ασφάλεια από τώρα.
Οι μικροί δύσκολα θα κόψουν βαθμούς και οποία ομάδα έχει απώλειες θα έχει σοβαρό μειονέκτημα στα playoffs. Έστω με 1-0 πρέπει να κερδίζεις και να συνεχίζεις αλλά να βελτιώνεσαι. Η ομάδα χθες δεν ήταν καλή για ακόμα μια φορά ο αντίπαλος έκλεισε χώρους και ο Sporar δεν είναι δημιουργός για να βοηθήσει. Ο Κώτσιρας επίσης είναι καλύτερος πίσω από ότι μπροστά, οπότε η ομάδα ήταν λογικό να δυσκολευτεί. Το γρήγορο γκολ ήταν οριακά offside και έτσι το βράδυ έγινε δύσκολο. Η ικανότητα των γηπεδούχων ειδικά να βγαίνει με τον Tetteh στην κόντρα και να γίνεται επικίνδυνη έκανε το ήδη δύσκολο έργο ακόμα δυσκολότερο. Το δίδυμο της άμυνας δεν κατάφερε να τον περιορίσει και χρειάστηκε η συμβολή του Lodygin ώστε να μείνει η εστία απόρθητη.
Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν προκαλούσε τρόμο δεν είχες την εντύπωση ότι όποτε ήθελε έκανε μεγάλη ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός δεν νιώθει την αμυντική ασφάλεια που θέλει ώστε να ρισκάρει περισσότερο και να γίνει πιο απειλητικός. Αυτό είναι στα μάτια μου το μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να λύσει ενόψει Γενάρη. Λύνεται με ένα στόπερ μόνο; Λύνεται με την επάνοδο του Palmer Brown; Υπάρχει ανάγκη προσθήκης στα Χαφ; Ότι και να λέμε εμείς η ομάδα είναι αυτή που ξέρει καλύτερα, όμως είναι σημαντικό με τα αμυντικά κενά να μην ξεχάσουμε και την έλλειψη εξτρέμ. Ο Aitor δείχνει τα πρώτα δείγματα επιστροφής και το γκολ χθες θα του έδινε πολλά άλλα θέλει ακόμα χρόνο ώστε να γίνει κομβικός και βασικός στην ομάδα.
Ο Mancini ήταν χθες αυτός που λύτρωσε το τριφύλλι και το οδήγησε στην νίκη. Η διακοπή είναι μια ευκαιρία να δουλέψει η ομάδα και να περιορίσει τα κενά όσο περιορίζονται. Ακολουθεί ένα πρόγραμμα βουνό με κρίσιμα ματς που θα καθορίσουν την πορεία των πράσινων σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη.
Μέχρι τότε ψυχραιμία, αισιοδοξία και στήριξη στην ομάδα γιατί ο δρόμος για το πρωτάθλημα είναι γεμάτος ενέδρες και δυσκολίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;