Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Θέλει υπομονή και υπομονή..

 


   Γεια σας κι από Desperado, άλλη μια φορά στο καθιερωμένο μας πλέον ραντεβού της ο(π)αδικής ψυχοθεραπείας. Λοιπόν κουμπώνω τις στοουνιές μου (Wires - Red Fang) και βάζω τα afterburners να τα κάψουμε όλα σε γαλάζιους καπνούς. Μάλλον με έχει πειράξει ο Neal Stephenson, θα το κοιτάξω κι αυτό (γέλια)

Πάμε..

..το πιάνω από ´κει που το άφησα την τελευταία φορά, δηλαδή στο ότι δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι και κοιτάω την τελευταία ευρωπαϊκή μας εμφάνιση, που μου άρεσε αρκετά, καθότι τους στριμώξαμε τους διόλου ευκαταφρόνητου διαμετρήματος Γάλλους μέσα στην Βρετάνη (άν και εκεί που ήρθαν τα πράγματα έπρεπε να το πάρεις), με γλυκόπικρη γεύση…

Γλυκόπικρη γιατί, όταν εμπιστεύεσαι το πλάνο και το process δεν σε «νοιάζει» το πότε. Αγαπάς την δουλειά, την προσπάθεια, την ρουτίνα του να γίνεσαι καλύτερος, την αποτυχία ακόμα - ακόμα και απλά περιμένεις να δρέψεις, αργά η γρήγορα. Έχει πλάκα, γιατί όπως απάντησα και σ´ ένα φίλο χθες, η γλώσσα η λανθάνουσα είπε την αλήθεια, δηλαδή ότι θέλει «υπομονή και υπομονή» (γέλια)

Άρα άν μπορούσαμε να δούμε από μακριά το project του Γιοβάνοβιτς θα μπορούσαμε ενδεχομένως να το συνοψίσουμε στα εξής..

«Παναθηναϊκός είμαστε» επομένως έπρεπε να βγούμε από την εγχώρια, αρχικά, ανυποληψία στην οποία είχαμε περιέλθει την τελευταία δεκαετία, και ύστερα πρώτη χρόνια Κύπελλο (τίτλος πετά από χρόνια, ο 2ος τη τάξη, αλλά τίτλος), 2η χρονιά title contender, κοντέψαμε να ανατρέψουμε ακόμα και την ποδοσφαιρική λογική με το να χάσουμε τον τίτλο στα χασομέρια της χρονιάς και φέτος πια πιο ώριμοι από ποτέ τα τελευταία χρόνια, έχοντας και το απαραίτητο βάθος και αναβαθμίζοντας την ποιότητα στο roster σε καίριες θέσεις, με τους «παλιούς» πιο δεμένους στο σύστημα, περάσαμε σε ομίλους στο δυνατό Europa και ΠΑΛΙ - τί είχες Ιβάν - τί είχα πάντα - μας βρίσκεις on top of the table σαν μια φυσική συνέχεια, θα έλεγε κανείς, δίχως ίχνος αλαζονείας καθόλα άξια και δίκαια, με κάνα - δυό κακά ματς όπως με την ΑΕΚ, αλλά και τριάρες, τεσσάρες και πεντάρες στα υπόλοιπα.

Πιο πιθανό θεωρώ να ανεβεί η απόδοση, αλλά και η παραγωγικότητά μας στα derby, από το να πέσει με τους πιο κάτω στην βαθμολογία, γιατί έτσι έχουμε δομηθεί να κυριαρχούμε και να σκοράρουμε φέτος.

   Αυτό είναι κλειδί, ο coach το δούλεψε και μπόλιασε και με πείσμα (#greengrit) το group, αλλά και όλο τον οργανισμό, όλους εμάς τους #ταλΙΒΑΝ που γίναμε και είμαστε, γιατί διάολε αγαπάμε το ποδόσφαιρο και όχι μόνο την νίκη… Είπες κανείς τίποτα; Α…

   Άν ενδιαφέρει κάποιον η συνέχεια (γέλια), όλα βαίνουν βάσει (ποδοσφαιρικού) σχεδίου. Πάμε λοιπόν την Κυριακή στην Καισαριανή για να κάνουμε το παιχνίδι μας με την Κηφισιά. Είναι ένα ματς που μπορεί να βγουν νωρίτερα οι καλικάντζαροι, αλλά από μας εξαρτάται να τους ξορκίσουμε και να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας, που φέτος είναι το Πρωτάθλημα. Period.

Τώρα άν στην πορεία προκύψει και πορεία στην Ευρώπη αλά Panathinaikos όπως τον μάθαμε από παιδιά μικρά, τότε να είστε σίγουροι ότι θα παλέψουμε κι εκεί όσο πάει. Έτσι είναι ο Ιβάν, θέλει η ομάδα του να έχει απαιτήσεις από τον εαυτό της και να μην εφησυχάζεται, να έχει mindset μαχητή και αυριανού νικητή…

   Στο μπάσκετ έχουμε έναν γίγαντα στον πάγκο που κάνει πάνω - κάτω τα ίδια και είμαστε πολύ τυχεροί γι’ αυτό. Χθες στην πράσινη απόβαση στο Βερολίνο, με την μαγική ατμόσφαιρα δεν μπορεί να πεις ότι η ομάδα έκανε την πρώτη της «εκτός έδρας» νίκη, αλλά έκανε μια πολύ πειστική εμφάνιση για τρία 10λεπτα, με απίστευτο πρώτο ημίχρονο 60 πόντων, ημίχρονο με ρεκόρ, το οποίο προήλθε από την αύρα που βγάζει πλέον η ομάδα που βρίσκει τα πατήματά της και οι παίχτες τους ρόλους τους. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όταν νιώθεις άνετα θα βάλεις και τα σουτ. Περαστικά στον ΧουάνΤΣΟ και τον Ιωάννη..

   Οι Μπάλτσε και Βιλντόζα τρόμαξαν κόσμο χθες, καλά για τον Μήτογλου πια μιλάμε για τανκ. Θα ´χουμε ωραία πράγματα και σε μπάλα και σε μπάσκετ, να ´ναι καλά τα παιδιά και ας ελπίσουμε και ο Χουάνκαρ να συνέλθει σύντομα από την λαβυρινθική συνδρομή.

   Κάτι ακούγεται για αριστερό μπακ και επιστροφή Κουρμπέλη, που δεν φαίνεται να βρίσκει χρόνο στην Τραπεζούντα, αλλά αυτά θα τα δούμε εν ευθέτω χρόνω.

Σας χαιρετώ προς το παρόν και θα επανέλθω σύντομα, μπήκα να πω δυό λογάκια και να καλλωπίσω λίγο το Καφέ Βαν Ντάικ γι ’αυτά που θα ´ρθουν…

Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου,

ο δικός σας, Desperado 🥷♟️☘️



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;