Κάνει ο τεχνικός διευθυντής καλά την δουλειά του;

Εικόνα
Με την off-season να τρέχει, το πρώτο φιλικό στις 29 του Ιουνίου και το πρώτο επίσημο στις 25 Ιουλίου ήρθε η ώρα να δούμε τα δεδομένα καθαρά και να τα αναλύσουμε. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έμεινε ο Dragowski και ο Jedvaj που ήταν στο Παναθηναϊκό με μορφή δανεισμού την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον ανανέωσε ο Κώτσιρας, ενώ αντίθετα έμειναν ελεύθεροι ο Bernard, ο Palacios, ο Juankar και ο Brignoli. Πιο βασικό από όλα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου με προσωπική επιλογή/ ευθύνη έφερε στο τριφύλλι για την θέση του προπονητή τον Diego Alonso. Ο Alonso φαίνεται ένας συμπαθής στο μάτι προπονητής με πολλά ερωτηματικά. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό προσωπικά για εμένα είναι το πόσο μπορεί να ακουστεί η άποψη του και τα θέλω του στον Παναθηναϊκό του Παπαδημητρίου και του Αλαφούζου. Η ομάδα θέλει παίκτες και οι μέρες τρέχουν αλλά πάμε να δούμε πως λειτουργεί η διαδικασία. Αρχικά, ο προπονητής ξεχωρίζει θέσεις και χαρακτηριστικά που του λείπουν πχ. ένα ταχύ εξτρέμ που να γ

Σπουδαία νίκη με τραγική εικόνα


 Κάτι τέτοιες νίκες δείχνουν ότι η ομάδα πέρα από την ποιότητα και την καλή δουλειά έχει και άστρο. Ο Παναθηναϊκός σήμερα στάθηκε πολύ τυχερός που έφυγε με τους 3 βαθμούς. Το πιο σημαντικό όμως είναι αυτή η τραγική εμφάνιση που είδαμε σήμερα να μην ξαναγίνει. 

Η Λαμία ήταν εξαιρετική. Έβγαλε ευκαιρίες, είχε δοκάρια, έβαλε γκολ και νιώθει στο τέλος ότι αδικείται από το τελικό σκορ. Και η πικρή για τους πράσινους αλήθεια είναι ότι όντως αδικείται. 

Η ομάδα συνολικά είχε κακές επαφές με την μπάλα. Κακές πάσες, κακά σουτ, κακές επιλογές και κακές επιστροφές στην άμυνα. Τα δύο εξτρέμ δεν γυρνούσαν και οι παίκτες της Λαμίας βρίσκανε υπεραριθμίες απέναντι μάλιστα στα Μπακ μας που είναι καλύτερα στο επιθετικό σε σχέση με το αμυντικό κομμάτι.

Στο πρώτο λεπτό του αγώνα βέβαια θα μπορούσε να είχε προηγηθεί η ομάδα και ο αγώνας να ήταν διαφορετικός. Το ένα μηδέν έρχεται με αρκετή δόση τύχης καθώς το γύρισμα του Mancini στην περιοχή ήταν κακό με αποτέλεσμα να μην βρει συμπαίκτη και να περάσει μακριά εκεί που ήταν μόνο ο Mladenovic που έβαλε ένα πανέμορφο γκολ αν και πήγαινε νομίζω για σέντρα.

Κρατάμε στα θετικά τον πανιγυρισμό του Mladenovic με τον Arão που δείχνουν σε όλους ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα αλλά το προηγούμενο επεισόδιο ήταν πάνω στην ένταση του αγώνα. 

Η Λαμία έπαιξε μεθοδικά και χτύπησε και με press ψηλά και με αντεπιθέσεις με αποτέλεσμα να βρίσκει το γκολ και ο αγώνας πλέον να "μυρίζει" γκέλα για τα καλά. Είναι από αυτά τα ματς στην επαρχία που ξέρεις ότι με τον κάθε απίθανο τρόπο θα τα χάσεις. 

Οι αλλαγές φέραν φρεσκάδα και κυρίως ο ερχομός του μαγικού τελευταία Palacios έδωσε πνοή και ποιότητα στην ομάδα. Ο ίδιος μάλιστα κερδίζει το πέναλτι όμως μια χαζή επαφή του Ιωαννίδη ακύρωσε την φάση για offside και το φάντασμα της Λαμίας μεγάλωσε κι άλλο. Λίγα λεπτά μετά έρχεται και το 2-1 των γηπεδούχων για να κάνει όλους να ξεχάσουν την νίκη και να παλέψουμε για την ισοπαλία. Ευτυχώς και αυτή η φάση ακυρώνεται για τον ίδιο λόγο όμως έχουμε φτάσει πλέον στο 80' και το άγχος κυριαρχεί. Μια ακατανόητη απόφαση αφήνει το τριφύλλι με δέκα σε αυτήν την χρονική στιγμή με τον Arão να περνάει εκτός αγώνα. Εκεί πάλι σκέφτεσαι μην χάσω όμως η ομάδα δεν τα έχασε και βρήκε μεθοδικά τον τρόπο να γίνει απειλητική και μάλιστα να εκμεταλλευτεί και τα κενά στην άμυνα με μια μαγική μπαλιά του Bernard να βγάλει τον Sporar τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και αυτός να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να λυτρώσει την ομάδα.

Στα τελευταία λεπτά η ομάδα αμύνθηκε πειστικά και μάλιστα έβγαλε και την τελευταία αντεπίθεση με τον πέναλτι να μπορεί να κάνει το 1-3 όμως ο λυτρωτής της ομάδας δεν μπόρεσε να λυτρώσει τον εαυτό και το έχασε μην αφήνοντας να πάρει την ψυχολογία που έχει ανάγκη.

Η ομάδα πίσω έχει πολλά θέματα και περιμένουμε τον Αμερικανό και την μεταγραφή ως μεσσία στην ομάδα. Μέχρι τότε πρέπει να δέσει καλύτερα όλη η ομάδα και να καλύψει τα κενά. Αν δεν ξαναδούμε τέτοια εμφάνιση το σημερινό θα είναι σταθμός αν πάρουμε το πρωτάθλημα ενώ αν ξαναδούμε τέτοια εμφάνιση δύσκολα θα πάρουμε το πρωτάθλημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;