Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Δύο ενδεκάδες που ρίχνουν πεντάρες


 Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος σε σχέση με πέρυσι. Και μάλιστα πολύ. Μπορεί οι απώλειες βαθμών στην έδρα του στα ντέρμπι με τους δικέφαλους να προβλημάτισαν, ειδικά η εικόνα με την ΑΕΚ, αλλά με ένα διπλό σε ντέρμπι ρεφάρει σε έναν βαθμό αυτές τις απώλειες. 

Η ομάδα έχει δύο ενδεκάδες που μπορούν και οι δύο να ρίξουν 4-5 γκολ σε ομάδες της δεύτερης ταχύτητας του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο έλεγχος στην μεσαία γραμμή που ψάχνεις να βρείς τον χειρότερο ανάμεσα σε Perez και Arão, Cerin και Vilhena, Bernard και Djuricic είναι ίσως το πιο σημαντικό όπλο που έχει η φετινή έκδοση του Παναθηναϊκού. Απέναντι στους μικρούς δεν θα βρει εύκολα πρόβλημα ακόμα και σε μια μέτρια μέρα. 

Σήμερα ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε μάτια αλλά ήταν σοβαρός και με πλάνο που αποδίδει απέναντι σε έναν τολμηρό Ατρόμητο που δεν ήθελε να κλειστεί προκειμένου να γίνει απειλητικός. 

Με το καλημέρα οι δύο Σέρβοι συνεργάστηκαν και άνοιξε το σκορ για τους πράσινους με αποτέλεσμα να φύγει το πρώτο άγχος. Ένα εξαιρετικό τελείωμα του Palacios στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού ήρθε για να κλειδώσει τον αγώνα και το πέναλτι και η αποβολή απλά έκαναν διαδικαστικό και προς πειραματισμό το δεύτερο ημίχρονο των πράσινων.

Έτσι και έγινε με τον Zeca να επιστρέφει στην Λεωφόρο ύστερα από 6 χρόνια σε επίσημο παιχνίδι και να αποθεώνεται με τον Jeremejeff να παίρνει 20 λεπτά συμμετοχής και να σημειώνει ακόμα ένα γκολ. Με τον Ιωαννίδη να χρησιμοποιείται στον ρόλο που είχε όταν έπαιζε μαζί με τον Carlitos την πρώτη χρονιά του Jovanovic και τον Arão να ξεκουράζει τα χτυπημένα από την ατυχία στόπερ του Παναθηναϊκού. 

Το τελικό 5-0 είναι σημαντικό όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενα ματς. Δεν μετράει στην ελληνική πραγματικότητα η εμφάνιση όσο το αποτέλεσμα και ο φόβος που βγάζει η ομάδα στον αντίπαλο. Έναν αντίπαλο που και καλά να παίξει θα φάει 3-4-5 γκολ οπότε δεν έχει νόημα να προσπαθεί. Έτσι ο Ολυμπιακός μαζεύει βαθμούς στην επαρχία με το κιλό ακόμα και αν έχει τα χάλια του αγωνιστικά. 

Είναι σημαντικό και για τον προπονητή γιατί του δίνεται η ευκαιρία να ξεκουράσει και να δοκιμάσει πράγματα με ασφάλεια σε ροή αγώνα. 

Η διακοπή έρχεται ως μάνα εξ ουρανού για την ομάδα που πρέπει να ξεκουραστεί και να υποδεχθεί επιτέλους πίσω τους τραυματίες. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι Palmer Brown και Aitor να επανέλθουν σε επίπεδο που να είναι κομβικοί για την ομάδα και ο Βαγιαννίδης να παίζει μετά την διακοπή όπως στα ευρωπαϊκά του καλοκαιριού πριν τραυματιστεί.

Έρχεται ένα ακόμα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά με εκκίνηση στον Φάληρο. Ένα παιχνίδι που πρέπει πάνω από όλα να εμφανιστεί το τριφύλλι πειστικό και ανωτέρω και να διεκδικήσει το διπλό που θα τον φέρει ξανά στην κορυφή. Να δείξει στον αιώνιο αντίπαλο ότι είναι καλύτερος και φέτος έχει ότι έλειπε πέρσι από το να ξαναγίνει πρωταθλητής Ελλάδος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;