Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Για να ξαναγίνεις Βασιλιάς πρέπει να θυμηθείς τον τρόπο με τον οποίο γίνεσαι.


Είχαμε πει ότι το γεγονός ότι σε διάστημα ενός μήνα ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό 3 φορές(έρχεται τέλος Οκτωβρίου το ντέρμπυ στο ΣΕΦ για το ελληνικό πρωτάθλημα) στο ξεκίνημα της χρονιάς ήταν δίκοπο μαχαίρι. Αν οι πράσινοι έπαιρναν κάποιο παιχνίδι δεν θα ήταν καθοριστικής σημασίας, αλλά θα ήταν σίγουρα μία statement νίκη ότι είμαστε εδώ και αυτά που ξέρατε 2 χρόνια ξεχάστε τα. Αντίθετα , με το 0/2 μέχρι τώρα η ομάδα μπορεί να οδηγηθεί σε εσωστρέφεια. Όχι απαραίτητα κακό όμως αν διαχειριστεί σωστά.

Σαφώς στο χθεσινό πολύ όμορφο παιχνίδι η ομάδα παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένη και δεν γίναμε ξανά θεατές ενός μπασκετικού μονόλογου όπως στο Super Cup.Παρόλο αυτά , και πάλι έγιναν πολλά λάθη και πάλι ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις για να πάρει άλλη μία νίκη και να έχει πετύχει στα τελευταία 19 μεταξύ μας παιχνίδια το εκκωφαντικό 18-1.

Επιθετικά, βγήκαν φάσεις και κάποιες συνεργασίες (15 assists), τα σουτ σε αντίθεση με το super cup μπήκαν(16/32 2ποντα και 10/24 τρίποντα). Αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά. Συνολικά υποπέσαμε σε 19 λάθη, που όπως αντιλαμβάνεστε όταν τα κάνεις απέναντι σε μία καλοκουρδισμένη μηχανή όπως ο Ολυμπιακός στοιχίζουν πολύ. Πολλά από αυτά ήταν απερίσκεπτα(Με αποκορύφωμα αυτό του Lessort στο τέλος της κανονικής διάρκειας) και κακές συνεργασίες (Για παράδειγμα στην συνεργασία Σλούκα και Lessort έγινε 2 φορές λάθος στο Pick&Roll και οι 2 ήταν λόγω κακής πάσας του Σλούκα).

Και μιας και αναφέρθηκα στον Σλούκα. Ο Κώστας πρέπει να βγάλει από το μυαλό του ότι πρέπει να δώσει ο ίδιος απαντήσεις και να πάρει μόνος του τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Χθες αν και σκόραρε , έμεινε πολύ χαμηλά στην δημιουργία.3 ασσίστ και κακές επιλογές. Χαρακτηριστικότερη το τελευταίο σουτ στο τέλος της κανονικής διάρκειας που επιλέγει να πάει σε ένα σουτ εκτός ισορροπίας με ταμπλό για να πάρει το παιχνίδι ενώ αγνοεί από το ξεκίνημα της φάσης τον αμαρκάριστο Hernangomez να κινείται αριστερά του και να ζητάει την μπάλα. Έχω την άποψη ότι τα βράδια που οι αντίπαλοι θα κόβουν την δημιουργία του Σλούκα, η ομάδα δεν θα χρειάζεται σκορ από αυτόν, θα χρειάζεται να βρει άλλον πυλώνα δημιουργίας(ενδεχομένως Vildoza).

Δύο πράγματα που δεν μου άρεσαν τακτικά. Πρώτον, το γεγονός ότι ο Ataman αν και γνώριζε ότι ο Ολυμπιακός κατέβαινε με έναν Center , δεν τον στόχευσε στην επίθεση ούτως ώστε να τον φθείρει τόσο στην κούραση όσο και με φάουλ. Όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις κάποιον στην ποιότητα(Δεν διαθέτουμε Milutinov) τότε τον χτυπάς στην ποσότητα. Είχε 2+1 Center στην διάθεση του για να το κάνει. Δεύτερον, στο Pick&Roll του Ολυμπιακού υπήρχε ξεκάθαρη εντολή να μην γίνονται αλλαγές στα μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα τα guard του Ολυμπιακού με το που έπαιρναν το Pick ,και αφού δεν ανέβαινε ο ψηλός να μαρκάρει, να βρίσκονται ελεύθεροι στο τρίποντο. Μπορεί να μην είναι killers αλλά το να τους αφήνεις και ελεύθερους είναι προκλητικό και θα σε τιμωρήσουν.15 τρίποντα μέτρησε η στατιστική για τους ερυθρόλευκους.

Έστω και με όλα τα παραπάνω όμως είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι και θα μπορούσαμε.

 Όμως το να γίνει μία ομάδα, που ήταν αφημένη στην μοίρα της, άμεσα ξανά πρωταγωνίστρια αποδεικνύεται πολύ ψηλό εμπόδιο και απαιτείται χρόνος για να βρει το χαμένο της μέταλλο. Είναι σαν να μαθαίνει ένα παιδί από την αρχή να περπατάει. Υπομονή και στήριξη από όλους. Η σεζόν τώρα ξεκίνησε και έχει πολύ δρόμο.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;