Κάνει ο τεχνικός διευθυντής καλά την δουλειά του;

Εικόνα
Με την off-season να τρέχει, το πρώτο φιλικό στις 29 του Ιουνίου και το πρώτο επίσημο στις 25 Ιουλίου ήρθε η ώρα να δούμε τα δεδομένα καθαρά και να τα αναλύσουμε. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έμεινε ο Dragowski και ο Jedvaj που ήταν στο Παναθηναϊκό με μορφή δανεισμού την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον ανανέωσε ο Κώτσιρας, ενώ αντίθετα έμειναν ελεύθεροι ο Bernard, ο Palacios, ο Juankar και ο Brignoli. Πιο βασικό από όλα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου με προσωπική επιλογή/ ευθύνη έφερε στο τριφύλλι για την θέση του προπονητή τον Diego Alonso. Ο Alonso φαίνεται ένας συμπαθής στο μάτι προπονητής με πολλά ερωτηματικά. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό προσωπικά για εμένα είναι το πόσο μπορεί να ακουστεί η άποψη του και τα θέλω του στον Παναθηναϊκό του Παπαδημητρίου και του Αλαφούζου. Η ομάδα θέλει παίκτες και οι μέρες τρέχουν αλλά πάμε να δούμε πως λειτουργεί η διαδικασία. Αρχικά, ο προπονητής ξεχωρίζει θέσεις και χαρακτηριστικά που του λείπουν πχ. ένα ταχύ εξτρέμ που να γ

Νίκη ψυχολογίας και πλεονέκτημα έδρας(;)



Μετά την νίκη επί της Baskonia ακολούθησε η μεγάλη νίκη στο ΣΕΦ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Νίκη η οποία καταρχάς δίνει ψυχολογία , και η διαφορά του +12 μπορεί να χτίσει χαρακτήρα, μέχρι και να δώσει πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Α1.

Κακό γενικά παιχνίδι με το σκορ να μένει χαμηλά οπότε ο νικητής φαινόταν ότι θα κέρδιζε οριακά. Το +12 μοιάζει πολυτέλεια. Αυτό δεν οφείλεται σε θεαματική άνοδο της απόδοσης της ομάδας αλλά είδαμε βελτίωση. Οι παίχτες του Ataman είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ και κυρίως του ρυθμού του παιχνιδιού. Επίσης, επιτέλους η ομάδα δεν έχασε την γη κάτω από τα πόδια της όταν φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει την τελική του αντεπίθεση. Ακολούθησαν το πλάνο του προπονητή τους , δεν αγχώθηκαν και τα κατάφεραν. Ήταν η πρώτη φορά που κερδήθηκε κατά κράτος η Front line του Ολυμπιακού. Milutinov και Fall αθροιστικά πέτυχαν 8 πόντους. Παράλληλα, και η περιφερειακή άμυνα φάνηκε να βελτιώνεται κρατώντας τον αντίπαλο στα 6/23 τρίποντα. Συνολικά βέβαια ο Ολυμπιακός κινήθηκε στην απόλυτη μετριότητα (το 4/16 βολές είναι έγκλημα) αλλά εμείς εξετάζουμε τι κάνει η ομάδα μας.

Στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό όσο η περιφερειακή άμυνα δουλεύει τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχεις να κερδίσεις, αφού ούτως η άλλως ο αντίπαλος έχει θέμα στο σκοράρισμα φέτος.

Αδιαμφισβήτητος MVP ο Ντίνος Μήτογλου ο οποίος ήταν καταλυτικός στο 4 αλλά και στο 5. Επιθετικά και αμυντικά εξαιρετικός με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ , 4 τάπες. Πιθανόν να μιλάμε για τον ''κρυφό'' ηγέτη της ομάδας.

Στην 4η περίοδο η απόφαση του Ataman να κατεβάσει τον Juancho(10 πόντους , 5 ριμπάουντ) στο 3 φάνηκε να λειτουργεί καθώς έδωσε μέγεθος αμυντικά και περιόρισε τον μέχρι τότε Goss ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού. Σημαντική δουλειά και από τον Grant στην άμυνα , ο οποίος μαζί με τον Ντίνο ήταν οι δύο πρώτοι σε χρόνο συμμετοχής. Θετικός και ο Guy ακόμα και στην άμυνα που είναι το αδύναμο σημείο του. Επιθετικά φαίνεται απελευθερομένος και λειτουργεί σαν Sharpshooter που θα σου δώσει σημαντικές λύσεις με το σουτ του.

Ο Ολυμπιακός παραμένει να είναι πιο μπροστά σαν ομάδα. Η σημερινή νίκη πρέπει να γυρίσει τον διακόπτη και να δώσει την απαραίτητη ηρεμία να συνεχίσει να δουλεύει η ομάδα και να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο που θέλουμε όλοι να την δούμε.

Επόμενο παιχνίδι με Barcelona την Παρασκευή 3/11 στην Ισπανία. Δύσκολο εμπόδιο , απέναντι στην οποία θέλω να δω πως θα εμφανιστεί η ομάδα μετά την σημερινή νίκη.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;