Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Κακή εικόνα αλλά δεν ήθελε παραπάνω


 Κακή εμφάνιση σήμερα στο Ισραήλ για τον Παναθηναϊκό που όμως κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας που του δίνει την πρώτη θέση στον όμιλο πριν τις διπλές αναμετρήσεις με τους Γάλλους. Το τριφύλλι είχε πολύ συντηρητική προσέγγιση στον αγώνα φοβούμενη να πάρει ρίσκα αλλά χωρίς ταυτόχρονα να ελέγχει το παιχνίδι και να κάνει το κλασικό παιχνίδι υπομονής που κάνει όταν δεν είναι καλά. Η κάκιστη εικόνα του Juankar ίσως να προβλημάτισε τον Σέρβο προπονητή και να συνέβαλε στον να μην ανεβάσει μέτρα στο γήπεδο η ομάδα.

Παράλληλα το γεγονός ότι τα στόπερ της Χάιφα κατάπιαν των Ιωαννίδη έκανε αδύνατο στην ελληνική ομάδα να ανέβει "βίαια" στο επιθετικό τρίτο καθώς ο επιθετικός των πράσινων δεν κατάφερε ποτέ να κρατήσει μπάλες και να τις σπάσει στους αντιπάλους για να σπάσει την πίεση. 

Αυτοί οι δύο παίκτες ήταν και οι χειρότεροι του Παναθηναϊκού. Επίσης κακοί ήταν και ο Cerin με τον Vilhena με την διαφορά ότι ο δεύτερος έδειξε βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο. Η Χάιφα έλεγξε το κέντρο και προσπαθούσε διαρκώς να βρει τον νεαρό της εξτρέμ στην πλάτη του Juankar ο οποίος δεν μπορούσε να τον μαρκάρει. 

Η Χάιφα όμως δεν φάνηκε να έχει την φαντασία και την ποιότητα να κάνει κάτι παραπάνω για να απειλήσει την αθηναϊκή ομάδα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που ήταν εκτός οι δύο καλύτεροι παίκτες της Μακάμπι. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε ποτέ τα ρίσκα που έπρεπε για να διεκδικήσει την νίκη και αρκέστηκε να περιμένει στατικές και προσπάθειες κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Mancini δεν βοήθησε και οι επιλογές του ήταν είτε κακές σε σκέψη είτε κακές σε εκτέλεση. Ο Bernard από την άλλη πλευρά είχε καλύτερες ιδέες αλλά υστερούσε σε δύναμη, όπως και η ομάδα συνολικά. Ο Schenkeveld έκανε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση στο Europa League και εύχομαι να τον δω έτσι και στα εγχώρια ντέρμπι. Ο Jevdaj ήταν και αυτός εξαιρετικός με εξαίρεση ένα άλμα σε λάθος χρόνο στην αρχή του ματς. Συνολικά και οι δύο είχαν κομβική συμβολή στην διατήρηση του μηδέν πίσω. Όμως ο σωτήρας Brignoli ήταν εκεί κάθε φορά που χρειάστηκε να κρατήσει την ισοπαλία αποτελώντας τον κορυφαίο παίκτη του Παναθηναϊκού μακράν του δεύτερου. Ο Κώτσιρας ήταν καλός αλλά ακίνδυνος και έδειξε μάλιστα ότι όταν έκανε underlap δημιουργούσε κενά αλλά λογικά είχε εντολή να κρατάει την θέση του. Ο Arão έδινε την απαραίτητη σκληράδα στο κέντρο ώστε να μην χαθεί τελείως η μάχη θετικός συνολικά. Οι αλλαγές βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να δείξει πιο απειλητικός αλλά ο χρόνος και η προσέγγιση δεν ήταν επαρκής.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δει λίγο το αριστερό άκρο της άμυνας του αμυντικά γιατί και οι δύο φαίνεται να παρουσιάζουν προβλήματα. Επιπλέον η ομάδα δεν έβαλε πότε μαζικά παίκτες να πατήσουν περιοχή σε φάση δημιουργίας με το αποτέλεσμα να είναι μια προβλέψιμη και εύκολο να αντιμετωπισθεί ομάδα. 

Μια κακή μέρα για τους Παναθηναϊκός γιατί το εμπόδιο του αντιπάλου δεν ήταν ανυπέρβλητο. Ίσως η ομάδα να περνάει ένα ντεφορμάρισμα και να φοβόταν να παίξει πιο επιθετικά ο προπονητής. Τώρα έρχονται δύο αγώνες με την Rennes οι οποίοι θα κρίνουν πολλά για την συνέχεια του ομίλου. Πάντως ο όμιλος είναι ανοιχτός σε όλα μετά την νίκη της Villarreal στο άλλο ματς. Μέχρι όμως τότε προέχουν τα ματς με Ατρόμητο και Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα που είναι κομβικά για να μην μείνει πίσω στην κούρσα το τριφύλλι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;