Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Έδειξε ότι μπορεί παντού


 Είναι ένα από τα παιχνίδια που δεν ξέρεις από ποια οπτική γωνία να τα δεις. Από τη μια, χάνεις στην έδρα σου δεχόμενος δύο γκολ από αδράνειες της άμυνας και γενικότερα υπήρχαν διάφορα κενά στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Από την άλλη, το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Γιοβάνοβιτς κοίταξε στα μάτια άλλη μια πολύ ποιοτική ομάδα από το γαλλικό πρωτάθλημα με εξαιρετική γνώση στην παραγωγή ταλέντων. Μάλιστα, για τα 80 λεπτά του παιχνιδιού ήταν κυρίαρχος απέναντι της. Αλλά δυστυχώς οι ποιοτικές εκλάμψεις των παικτών της Ρεν ήταν αρκετές, ώστε να αναγκάσουν τον Brignoli να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του δύο φορές. 

Ο αγώνας ξεκινάει με τον Παναθηναϊκό να δείχνει διάθεση να παίξει το παιχνίδι του αλλά η λάθος κάλυψη του Βαγιαννίδη είναι αρκετό ώστε ο Παναθηναϊκός να μείνει πίσω στο 7'. Από εκεί και μετά και μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε πλήρως απέναντι στους Γάλλους. Ο Ιωαννίδης έκανε ότι ήθελε τα δύο στόπερ της Ρεν, ο Palacios δημιούργησε πάρα πολλές προϋποθέσεις για τους πράσινους αλλά αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό ήταν το ποιοτικό τελείωμα που θα κέρδιζε τον έμπειρο Mandada. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός δέχεται ακόμα ένα τέρμα αυτή τη φορά απο στημένο. Εκεί, αντί να τα παρατήσει, έδειξε ότι πιστεύει στην ανατροπή και προσπάθησε πάνω στις αξίες που έχει δώσει ο προπονητής στην ομάδα, να θεμελιώσει μια σπουδαία ανατροπή. Ο Ιωαννίδης, συνέχισε να μην χάνει μονομαχία απέναντι στους αμυντικούς με αποτέλεσμα η ομάδα να ανεβαίνει εύκολα στο επιθετικό τρίτο και να δημιουργεί κινδύνους. Πάλι όμως, έλειπε το καθαρό μυαλό στην εκτέλεση. 

O Palacios κερδίζει το πέναλτι και ο Φώτης μειώνει και βάζει φωτιά στο ματς. Οι αλλαγές δίνουν φρεσκάδα στον Παναθηναϊκό, με τον Mancini ειδικά να δημιουργεί διαρκώς ρήγματα από τα δεξιά. Δυστυχώς ο Aitor, φαίνεται να θέλει ακόμα χρόνο ώστε να ξανά γίνει επιδραστικός. 

Το τριφύλλι αυτά τα 3 χρόνια έχει ανθίσει στα χέρια του Γιοβάνοβιτς και οι τελικές πινελιές που απομένουν φαίνεται να είναι οι ακριβοί παίκτες στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Με προσθήκες εκεί, ο Παναθηναϊκός θα γίνει ο φόβος και ο τρόμος εντός Ελλάδος αλλά και ομάδα επιπέδου Champions League. Τον Γενάρη, ο ιδιοκτήτης πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να κάνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή της ομάδας σε αυτά τα επίπεδα. 

Μέχρι τότε η τρομερή δουλειά του προπονητή, πιστεύω ότι είναι ικανή να κάνει τον Παναθηναϊκό να συνεχίσει και την νέα χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επόμενη ευρωπαϊκή στάση η Γαλλία και η Βρετάνη, όπως έδειξε σήμερα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί στο ταξίδι αυτό. Όμως, το εύκολο πρόγραμμα στην Ελλάδα πρέπει να αξιοποιηθεί. Σήμερα η ομάδα απέδειξε ότι μπορεί παντού να παίξει το παιχνίδι της και να είναι καλύτερη του αντιπάλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;