Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Άλλη μια μέρα ντροπής στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

 


Πρώτα και πρίν από όλα να ευχηθούμε περαστικά στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Juankar. Πολλές φορές σε αυτή την τραγική χώρα που ζούμε χάνουμε την ανθρώπινη φύση μας. Η όλη ιστορία χθές είναι απάνθρωπη και βάζει τον κόσμο σε μια άρρωστη νοοτροπία του να εύχεσαι να έχει πάθει κάτι ο Juankar και ο κάθε Juankar ώστε στο τέλος να δικαιωθεί δικαστικά η ομάδα. Τα όρια έχουν ξεπεραστεί χρόνια πρίν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και γινόμαστε για άλλη μια φορά θεατές ενός τραγικού συμβάντος. 

Το ποδόσφαιρο ήρθε η ώρα να αλλάξει στην Ελλάδα και ας άργησε δύο δεκαετίες. Οι νέοι αυτής της χώρας στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν μια ομάδα από την Premier League ή την La Liga ή την PSG (γελάω). Λίγοι γραφικοί ασχολούνται με της εγχώριες ομάδες γιατί πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει. Οι συνδρομητικές έχουν μπει σε όλα τα σπίτια και όσο εύκολο σου είναι να δεις το ΜΙΣΟ ελληνικό πρωτάθλημα άλλο τόσο με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείς να δεις είτε Aston Villa - Liverpool είτε Milan - Atalanta. Η διαφορά στο θέαμα και στην διασκέδαση δεν τίθεται καν υπό αμφισβήτηση οπότε ο μέσος νέος σε αυτή την χώρα γιατί να βάλει τον εαυτό του στο βασανιστήριο του να υποστηρίζει μια ομάδα και να τον αναγκάζουν να εύχεται να έχει χτυπήσει ο παίκτης του για να δικαιωθεί η ομάδα του.

Θέλουν όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο να κρατήσουν τον κόσμο ή και να το αυξήσουν; Προσωπικά δεν το πιστεύω, δεν το δείχνει η στάση τους όλα αυτά τα χρόνια. Μην ξεχάσουμε ποιοί διοικούν τις ελληνικές ομάδες, από τις μεγάλες που διοικούντε από εφοπλιστές όπως ο Μαρινάκης και ο Αλαφούζος έως και τις μικρότερες που διοικούντε από τοπικούς άρχοντες και πλούσιους όπως ο Μπέος. Τι κοινό έχουν ΟΛΟΙ αυτοί; Όλοι είναι καθάρματα που πλουτίζουν όταν ο λαός χάνει χρήματα. Το ποδόσφαιρο το έχουν για προσωπικό τους ξέπλυμα γιατί αν δεν ήταν πρόεδροι τον ομάδων θα του μισούσε όλος ο κόσμος. 

Το ποδόσφαιρο πρέπει να γυρίσει στον λαό και ας πέσει το επίπεδο. Πρέπει οι ΠΑΕ να ανήκουν τουλάχιστον με το 50+1% στον κόσμο της εκάστοτε ομάδας όπως ισχύει στη Γερμανία.

Πρέπει επίσης να αναγνωρίσει ο κόσμος ότι οι απέναντι οπαδοί δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από τους φίλους τους που υποστηρίζουν διαφορετική ομάδα. Οι πράξεις βίας πρέπει να τελειώσουν και να καταλάβουμε ότι οι ομάδες είναι απλά διαφορετικά χρώματα προς την διασκέδαση μας την Κυριακή. 

Επίσης πρέπει να πούμε τα βασικά, όταν κάτι πέφτει μέσα στο γήπεδο ο αγώνας ΠΡΕΠΕΙ να διακόπτεται και να τιμωρείται αυστηρά ο γηπεδούχος μέχρι να σταματήσουν αυτές οι μαύρες εικόνες. Ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό δεν θα έρχονται στην Ελλάδα και οι Έλληνες θα πασχίζουν να φύγουν από την χώρα βυθίζοντας και άλλο στο πάτο το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης των δύο ομάδων για την διαχρονική στάση τους σε τέτοια ζητήματα. Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Πρέπει να γίνουμε κάποια στιγμή ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μόνο καλό θα μας κάνει. Θα βλέπουμε ένα γήπεδο χωρίς πλέξιγκλας, θα μπορούν οι γονείς να παίρνουν τα παιδιά τους χωρίς να φοβούνται και η διασκέδαση θα επιστρέψει. Μέχρι τότε θα πάμε σε δικαστικές αποφάσεις και εφέσεις μέχρι να φτάσουμε στο CAS και καλό Πάσχα.

Η ουσία είναι να γίνουν τα πάντα ώστε οι πράξεις βίας στα ελληνικά γήπεδα πρέπει να σταματήσουν. Οι ποδοσφαιριστές δεν γίνεται να δέχονται αντικείμενα στον χώρο εργασίας τους και να είναι όλα φυσιολογικά. Τιμωρία σε όλες τις ομάδες που το κάνουν από την Λεωφόρο και το Καραϊσκάκη έως και τα γήπεδα του τοπικού και ας μην ξαναδούμε αγώνα για ένα δύο χρόνια.

Τέλος, περαστικά στον Juankar και ένα μεγάλο μπράβο στον Βαγιαννίδη που αν τελείωνε το ματς ειδικά με νίκη του ΠΑΟ η σημειολογία του γκολ του θα ήταν τεράστια. Ανασυγκρότηση γιατί την Πέμπτη η ομάδα παίζει εκεί που ανήκει, εκεί που αξίζει, εκεί που υπάρχει μια κάποια σοβαρότητα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;