Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Χαμένος στην μετάφραση




Αποκαρδιωτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού και ήττα 81-86 από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ που θύμισε εμφανίσεις των 2 προηγούμενων ετών και βυθίζει την ομάδα σε περισσότερη εσωστρέφεια.

Θα περίμενε κανείς ότι λόγω τον πρόσφατων γεγονότων στο Ισραήλ η ομάδα που θα εμφανιζόταν περισσότερο νωθρή θα ήταν αυτή του Κατας. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει τρομερό θέμα ψυχολογίας και παρουσίασε ένα πρόσωπο που δεν θα πρέπει να προβληματίζει απλά, αλλά να ανησυχεί άπαντες. Μετά μάλιστα από την βαριά ήττα από την Φενέρ στο πρώτο παιχνίδι της ''διαβολοβδομάδας'' θα περίμενε κανείς τουλάχιστον στην 1η περίοδο να έμπαιναν με το μαχαίρι στα δόντια.

Τα γνωστά προβλήματα στην άμυνα έδιναν στον αντίπαλο πολλά ελεύθερα τρίποντα από την περιφέρεια, κακές επιστροφές στην transition άμυνα και παράλληλα στο ζωγραφιστό εύκολα καλάθια στους Ισραηλινούς. Την ίδια ώρα επιθετικά οι παίχτες δυσκολεύονται να βρεθούν μεταξύ τους (λογικό ως ένα σημείο για την περίοδο που βρισκόμαστε). Η αστοχία θεωρώ όπως είπα ότι είναι θέμα ψυχολογίας και αυτό γιατί οι βαρύγδουπες δηλώσεις από την αρχή της χρονιάς φαίνεται να έχει προσθέσει βάρος στους παίχτες, οι οποίοι όσο βλέπουν ότι δεν κερδίζουν επηρεάζονται. 

15/32 δίποντα (47%), 10/29 τρίποντα (34%), 21/33 βολές (64%), 39 ριμπάουντ (26 αμυντικά + 13 επιθετικά), 18 ασίστ, 13 κλεψίματα, 18 λάθη, 6 μπλοκ τα συνολικά στατιστικά.

Κι αν στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα ξαναγύρισε από το -15 περισσότερο οφείλεται σε εκλάμψεις του Βιλντόζα και υπερπροσπάθεια του Μήτογλου παρά σε συνολική βελτίωση της ομάδας. Όλα αυτά μάλιστα απέναντι σε μία πολύ μέτρια Μακάμπι που παρατάχθηκε χωρίς τον Μπόλντγουιν και μία ομάδα Ευρωλίγκας έτοιμη θα την καθάριζε σχετικά εύκολα.

Το γεγονός ότι ο Ντίνος Μήτογλου δεν προπονούνταν με τους υπόλοιπους για τόσο διάστημα με κάνει να πιστεύω ότι τον οδήγησε να ξεχωρίσει σαν την μύγα μέσ'το γάλα...αστειεύομαι προφανώς αλλά απέδειξε γιατί είναι τόσο κομβικός στην φετινή ομάδα.

Στο απυρόβλητο δεν πρέπει να μείνει ο Coach , ο οποίος δεν φαίνεται προς το παρών να έχει δώσει μία κατεύθυνση στην ομάδα και γενικότερα δεν φαίνεται τι ακριβώς μπάσκετ θέλουμε να παίξουμε. Στην επίθεση όλα ξεκινούν και τελειώνουν σε ένα κεντρικό pick&roll με τον Λεσόρ. Θα ήθελα επίσης το ξέσπασμα του Coach προς τους διαιτητές (βλ. φωτο) να το δω και σε ένα τάιμ άουτ προς τους παίχτες.

1-3 ρεκόρ με τις ήττες να είναι από ομάδες-άμεσους ανταγωνιστές σου για την είσοδο στην 8αδα μην μπορώντας να αξιοποιήσεις την έδρα σου. Όσο κι αν είναι νωρίς στην χρονιά,  το επόμενο παιχνίδι με Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ στις 27/10 καταλαβαίνετε ότι γίνεται τελικός για το σύνολο της ομάδας καθώς μετά από αυτό ακολουθεί και το τρίτο φετινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την Α1 αυτή την φορά. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να δίνουμε πίστωση χρόνου στην ομάδα με την ελπίδα να δούμε βελτίωση σύντομα.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;