Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕ ΝΤΕΡΜΠΙ: ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ


 Σε αναμονή του αγώνα της Κυριακής με τον Ολυμπιακο ας δούμε πως έχει αποδώσει η ομάδα στα 2 τελευταία ντερμπι του πρωταθλήματος καθώς και στα ματς υψηλής έντασης τον Οκτώβριο. 


 Η φετινή ομάδα ψάχνει ακόμη την ισορροπία στις γραμμές της, έχει γίνει πολύ πιο επιθετική και δημιουργική έχοντας ανεβάσει τις γραμμές της αρκετά μέτρα και κάνοντας μια προσφορά να πιεσει ψηλά και να κλέψει μπάλες πιο κοντά στην γραμμή του αντιπάλου. Αυτό σαν αποτέλεσμα έχει να απειλείται από τον αντίπαλο πιο πολύ ειδικά στον κεντρικό άξονα. Χαρακτηριστικες είναι οι φάσεις με τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο με το δοκαρι του Τομας και το γκολ του Ζιβκοβιτς όπου ο αντίπαλός χαφ κουβαλάει την μπάλα για 30 μέτρα στον κεντρικό μας άξονα. Αυτό το πρόβλημα το είδαμε και στο παιχνίδι στο Ισραήλ.

Η απουσία αριστερού εξτρεμ λόγω του τραυματισμου του Αϊτορ και της αναξιοπιστιας του Βερμπιτς έχει μετακομίσει τον Μπερνάρ στον άξονα αφαιρώντας ένα παίχτη από την εξίσωση που τον έχουμε ανάγκη για να διατηρείται η πίεση στον άξονα σε ολο το 90λεπτο μέσω αλλαγών. Επιπρόσθετα προβληματισμό προκαλούν οι πολλές χαμένες μονομαχίες στο κέντρο τόσο ο βιλενα που δεν είναι στο 100% σε φυσική κατάσταση όσο και ο τσεριν που ήταν ντεφορμέ πρέπει να ανεβάσουν την απόδοση τους. Επιπλέον είναι ανάγκη και μετα τον τραυματισμό του Μαγκνουνσον και το μπες-βγες του Μπράουν να αποκτήσει η ομάδα έναν κεντρικό αμυντικό με κύριο στοιχείο το physicality τώρα που ο Σενκεφελντ φαίνεται αθλητικά ένα βήμα πίσω (χαρακτηριστική η εικόνα με τόν λιβαι γκαρσια στο ντέρμπι με την ΑΕΚ) θα μας βοηθήσει πολύ στις μονομαχίες και στην ανάκτησή κατόχων . 

Τέλος το κενο αριστερά φαίνεται πλέον με γυμνό μάτι και μας κοστίζει δίπλα αφού ο Μπερνάρ εκτοπιζεται από τον άξονα αριστερά και δυστυχώς αυτό έχει και αποτύπωση στον Χουανκαρ που είναι πολύ ντεφορμέ και ίσως θα πρέπει να δούμε τον Σερβο βασικό στο Καραϊσκάκη αν και έχει και αυτός αμυντικα θέματα (νομίζω το καλοκαίρι πρέπει να γίνει κίνηση εκεί) .


 Ας ελπίσουμε να γίνουν αυτές οι 2 κινήσεις όσο πιο νωρίς γίνεται και η ομάδα να μήν είναι εκτός στόχων ως τότε. Η δουλειά του Γιοβανοβιτς οφείλει στηριχθεί από την διοίκηση για την διεκδίκηση όλων των στόχων 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;