Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Η ευθύνη να πέσει εκεί που πρέπει


Τα νεύρα επιστρέφουν και η κριτική μπορεί να μην είναι 100% νηφάλια. Ακόμα δύο χαμένοι βαθμοί στην Λεωφόρο για τους πράσινους. Ακόμα δύο χαμένοι βαθμοί που "δεν επιτρέπεται" να χάσεις, στο σύνολο 5. Βαθμοί που καλύπτονται μόνο με νίκες σε Καραϊσκάκης, Τούμπα και Opap Arena. Αποστολή δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη ειδικά με εμφανίσεις σαν την σημερινή.
Τι πήγε λάθος όμως σήμερα;


Η αμυντική μετάβαση. Αυτή είναι η εύκολη απάντηση. Η μεσοεπιθετική ποιότητα του ΠΑΟΚ είναι μια ακόμα εύστοχη απάντηση. Η έλλειψη μεσοεπιθετικής ποιότητας του Παναθηναϊκού είναι μια ακόμα απάντηση με λογική.
Ένα αμυντικό δίδυμο που δεν δένει καλά καθώς ο Jevdaj είναι δεξί στόπερ όπως και ο Schenkeveld. Δυστυχώς η αρχοντική εμφάνιση του αρχηγού απέναντι στην Villarreal δεν είχε συνέχεια με τον ίδιο αυτήν την στιγμή (χωρίς τον Magnusson) να μοιάζει αδύναμος κρίκος και να πρέπει να βελτιωθεί.


Επιπλέον ο Mladenovic ενώ είναι πιο επικίνδυνος για τον αντίπαλο δεν έχει δείξει ότι εμπνέει αμυντική ασφάλεια ώστε να καθιερωθεί.

Οι υπόλοιποι παίκτες σήμερα ήταν καταπληκτικοί για τα δεδομένα τους. Όμως η ομάδα πληρώνει την μη απόκτηση ενός εξτρέμ που να είναι και στα χαρτιά αλλά και στο χορτάρι ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας. Ούτε στην θέση του σέντερ φορ έγινε η ανάλογη κίνηση από την διοίκηση και βάζει τον κόσμο του Παναθηναϊκού σε έναν τοξικό πόλεμο γύρω από την στήριξη ή μη του Sporar.


Η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες και προϋποθέσεις αλλά δεν είχε την ποιότητα να τις τελειώσει σωστά. Ο ΠΑΟΚ με την μοναδική του φάση προηγήθηκε και στα δύο ημίχρονα και γέμισε με άγχος τον ήδη γεμάτο από άγχος Παναθηναϊκό. Αυτή η ισοπαλία φέρνει στις τάξεις του τριφυλλιού σίγουρα εσωστρέφεια καθώς το πρωτάθλημα πλέον θέλει υπερβάσεις που η εικόνα με την ΑΕΚ δεν ήταν πειστική ότι μπορούν να γίνουν.


Όμως σήμερα ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και με λίγη τύχη θα μπορούσε να είχε νικήσει εύκολα σήμερα.


Ο Παπαδημητρίου πρέπει να βρει τρόπο να ξεφορτωθεί παίκτες που δεν έχουν προσφέρει στο τριφύλλι τα αναμενόμενα και να έρθουν παίκτες πρωταθλητισμού στις θέσεις τους. Προσωπική άποψη ότι η ομάδα χρειάζεται ένα φορ και δύο εξτρέμ.


Όσο για τον Jeremejeff δεν είναι αρκετά τα δέκα λεπτά που αγωνίστηκε για να τον αναδείξουν καλύτερο του Σλοβένου. Πρέπει να φανεί πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Όμως σήμερα έκανε την δουλειά του και πρέπει να πάρει μια ευκαιρία.


Έρχεται ένα δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι, η ομάδα πρέπει να είναι ενωμένη και ο κόσμος του Παναθηναϊκού να σκεφτεί ότι για τις πρόσφατες ήττες την ευθύνη δεν την έχει ο προπονητής αλλά οι Αλαφούζος (χαοτικά από τον δεύτερο) και Παπαδημητρίου.


Ο Ιβάν παίζει το ίδιο ποδόσφαιρο που μας έφερε ως εδώ, απλά είναι ξεκάθαρο ότι για να πάει η ομάδα στο επόμενο επίπεδο θέλει παίκτες από το επόμενο επίπεδο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;