Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Οδηγός και predictions για την νέα Ευρωλίγκα

 Η Euroleague ξεκινάει σιγά σιγά, η ομάδες τελειώνουν τις προετοιμασίες τους και ολοκληρώνουν με τις τελευταίες πινελιές τα ρόστερ τους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ήρθε η στιγμή να δούμε πως έχουν αλλάξει οι ομάδες, ποιες έχουν βελτιωθεί, ποιες δεν θα καταφέρουν να κάνουν την διαφορά και κυρίως ήρθε η ώρα να πέσουμε τελείως έξω στα prediction μας όπως κάθε χρόνο!

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΩ ΤΑ POWER RANKINGS

Επειδή δεν είναι μια εύκολη διαδικασία και δεν θέλω να φανεί ότι απλώς βάζω ομάδες στη σειρά παραθέτω τους κανόνες με τους οποίους διαμορφώνω αυτά τα predictions:
• Διαχωρισμός ομάδων σε γκρουπ δυναμικότητας.
• Σε σειρά προτεραιότητας περσινή σεζόν, μεταγραφές καλοκαιριού και προπονητής, ιστορία ομάδας και ατμόσφαιρα γηπέδου.

1ο ΓΚΡΟΥΠ
 Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας βλέπουμε μόνο την Ρεάλ αφού πιστεύω ότι είναι με διαφορά το μεγάλο φαβορί και καμία άλλη ομάδα δεν μπορεί να μπει αυτή τη στιγμή ως μεγάλο φαβορί δίπλα της αφού συνδιάζει εμπειρία και πληρέστερο ρόστερ έχοντας σε όλες τις θέσεις ελίτ παίχτες Ευρωλίγκας.

2ο ΓΚΡΟΥΠ 
 Στο δεύτερο γκρουπ βλέπουμε πέντε ομάδες που θα ολοκληρώσουν την 6αδα ομάδων που θα πάρουν κατευθείαν εισιτήριο στα play-off (θυμίζω την είσοδο των play-in την φετινή σεζόν). Εδώ έχουμε ομάδες με πολύ καλά ρόστερ και ταυτόχρονα αρκετά ακριβά. Έχουμε τρεις ομάδες με εξαιρετικούς coaches (Αταμάν, Μπαρτζώκας, Ομπράντοβιτς) και τις δύο άλλες με ανερχόμενους προπονητές. Αυτό που τις κάνει να είναι τόσο ψηλά στην Ευρωλίγκα είναι ότι έχουμε ομάδες είτε με σπουδαίο ρόστερ (Παναθηναϊκός, Μπάρτσα) είτε ομάδες καλοδουλεμένες και ταυτόχρονα έμπειρες από το υψηλότερο επίπεδο (Ολυμπιακός, Εφές, Μονακό).

3ο ΓΚΡΟΥΠ 
 Άλλες πέντε ομάδες στο τρίτο γκρουπ. Εδώ οι ομάδες θα παλέψουν για τέσσερις θέσεις και την είσοδο τους στα play-in. Μια από αυτές δεν θα τα καταφέρει και δύο από αυτές δεν θα συνεχίσουν στα play-off λόγω του νέου φορμάτ. Οι ομάδες αυτές έχουν χτίσει πολύ καλά ρόστερ αλλά νιώθω ότι κάτι τους λείπει. Στη περίπτωση των δύο σερβικών ομάδων και της Φενέρμπαχτσε πιστεύω ότι ένας παίχτης με ηγετικά χαρακτηριστικά θα τις ανέβαζε επίπεδο. Ενώ στην Αρμάνι πιστεύω ότι έπρεπε να αλλάξουν σελίδα και να προχωρήσουν χωρίς τον Μεσίνα και ειδικά άμα δεν είχε γίνει η μεταγραφή Μιροτιτς θα την είχα πιο χαμηλά. Στην περίπτωση της Μακάμπι ενώ τρέφω μεγάλη συμπάθεια στον coach Κάτας έχω την άποψη ότι πέρυσι έπιασε ταβάνι και φέτος οι μικροαλλαγές τους δεν θα αλλάξουν ριζικά την θετική περσινή εικόνα τους. 

4ο ΓΚΡΟΥΠ
  
 Πάμε και στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας. Εδώ έχουμε ομάδες διαφορετικές τελείως μεταξύ τους αλλά για τους λόγους που θα γράψω θα είναι πολύ κοντά στη βαθμολογία. Πάμε πρώτα στη Μπάγερν. Ένα μέτριο ρόστερ με παίχτες όμως που είτε δεν έχουν δείξει τι μπορούν να κάνουν ακόμα (Carsen Edwards) είτε με παίχτες που θέλουν να αναγεννήσουν την καριέρα τους (Ιμπακα, Μπούκερ). Σίγουρα μπορούσα να τους βάλω και πιο χαμηλά αλλά ο κοουτς Λάσο, η μεγάλη μεταγραφή των Γερμανών, μπορεί να ανεβάσει επίπεδο στο project των Γερμανών. Μετά έχουμε την Βίρτους Μπολόνια. Μπορώ να γράψω ένα ολόκληρο άρθρο για αυτή την ομάδα. Το ρόστερ τους είναι για πιο ψηλά και θα μπορούσε να κυνηγήσει ομάδες του τρίτου γκρουπ. Όμως είναι η επιτομή της ομάδας που δεν μαθαίνει από τα λαθη της. Οι προπονητές που έχει φέρει τα τελευταία χρόνια είναι όλοι από επιτυχίες με εθνικές ομάδες και αποτυχίες από ευρωπαϊκές (Τζόρτζεβιτς, Σκαριολο). Ενώ βλέπουν ότι αυτό έχει αποτύχει ως πλάνο πηγαίνουν και φέρνουν τον Λουκά Μπανκι που η μόνη του επιτυχία είναι με την εθνική Λετονίας!!! Δεν τους πιστεύω καθόλου τους Ιταλούς. Τέλος έχουμε την Βαλένθια με ένα τίμιο ρόστερ και περιμένω την κλασσική πορεία που έχει σχεδόν κάθε χρόνο στην Ευρωλίγκα.

5ο ΓΚΡΟΥΠ
 Στο γκρουπ πέντε έχουμε ομάδες που κάθε χρόνο τις υποτιμώ και τις περισσότερες φορές μου καταστρέφουν τα predictions. Όμως και φέτος θα τις βάλω χαμηλά όχι τόσο γιατι δεν είναι καλές ομάδες, απλά οι αντίπαλοι τους έχουν ενισχυθεί πολύ περισσότερο. Δύο ομάδες με καλούς ρολιστες που μόνο δύο παίχτες πραγματικά μπορούν να κάνουν την διαφορά (Έβανς, Χάουαρντ).

6ο ΓΚΡΟΥΠ
 Φτάνουμε στο τέλος με τις δύο χειρότερες ομάδες της περσινής Ευρωλίγκας που δυστυχώς για τις ίδιες δεν έχουν ενισχυθεί τόσο ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σοβαρά στις δυσκολίες της διοργάνωσης. Η Βιλερμπάν έχει κάνει κάποιες καλές μεταγραφές με τον σκόρερ Τζάκσον και τον δικό μας Πάρις Λι και για αυτό την βλέπω πιο ψηλά από την Άλμπα που φέτος έχασε όλους τους καλούς παίχτες που είχε στο ρόστερ της εκτός του Κουμαντζε. Οι μεταγραφές είναι χαμηλού επιπέδου και το ότι δίνει την θέση του Pg σε δύο under 23 παίχτες μπορεί να φαίνεται ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο αλλά τα αποτελέσματα τουλάχιστον για φέτος δεν θα είναι ικανοποιητικα.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 Παρακάτω θα δείτε πως όλα τα παραπάνω συνοψίζονται στα τελικά power rankings που ελπίζω φέτος να με δικαιώσουν. 

Καλή μπασκετική χρόνια σε όλους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;