Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Η Ακρόπολη δεν χτίστηκε σε μία μέρα

 


Σε παράφραση του γνωστού ρητού για την Ρώμη , ο φετινός Παναθηναϊκός (κόσμος, ομάδα και διοίκηση) θα πρέπει να το έχει στο μυαλό του όλη την φετινή σεζόν.

Ξεκίνημα λοιπόν της σεζόν 2023-2024 με το τουρνουά του Super Cup στην Ρόδο. Παοκ στον ημιτελικό και Ολυμπιακός στον τελικό οι αντίπαλοι της ομάδας μας.

Το γεγονός ότι είναι αρχή της χρονιάς και καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη ισχύει λίγο πολύ για όλες τις ομάδες. Απέναντι λοιπόν στον Παοκ ένα καλό δεκάλεπτο αρκούσε να κάμψουμε την αντίσταση του και να κλείσουμε θέση για τον τελικό. Εκεί όπου περίμενε ο επίσης ανέτοιμος αλλά δουλεμένος όμως 2 χρόνια Ολυμπιακός και το παιχνίδι όπως αποδείχθηκε ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία.
Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για την ομάδα του Ataman που εμφανίστηκε κάκιστη και εντυπωσιακά ανέτοιμη για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

Ακόμα και οι πιο απλές συνεργασίες που λειτούργησαν στο παιχνίδι με τον Παοκ , απέναντι στον Ολυμπιακό δεν βγήκε τίποτα ειδικά για ένα ημίχρονο. Μονοδιάστατο παιχνίδι με Pick&Roll το οποίο από την στιγμή που στραγγάλισε ο Ολυμπιακός με την καλή του περιφερειακή του άμυνα, η ομάδα έδειχνε να ψάχνετε.11 πόντοι ημίχρονο με 0 ασσίστ είχαν δώσει ήδη το ροζ φύλλο αγώνα στους κόκκινους. Πολλά αμυντικά προβλήματα, κυρίως στην περιφέρεια, απέναντι σε ομάδες με γκαρντ-σκορερ(π.χ. Μάικ Τζέιμς) θα προβληματιστούμε. Γενικότερα όμως θεωρώ ότι και ψυχολογικά δεν ήταν έτοιμη η ομάδα. Δείγμα του άγχους, εύκολα καλάθια που χάθηκαν μέσα στο ζωγραφιστό από Χουάντσο κτλ.).
Μεγάλη αστοχία και από το τρίποντο αλλά αυτό ήταν αποτέλεσμα των κακών επιλογών στο σουτ περισσότερο παρά της ατυχίας.

 Η διαφορά σε ποιότητα ρόστερ των δύο ομάδων σε καμία περίπτωση δεν είναι τέτοια και θα φανεί μέσα στην χρονιά. Η ομάδα όμως θέλει δουλειά, δουλειά και δουλειά. Το σημερινό αποτέλεσμα ας γίνει ένα καλό μάθημα για όλους. Την Παρασκευή στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας περιμένω να δω μία διαφορετική ομάδα κυρίως στο mentality.

Μία ομάδα με σχεδόν καινούργιους όλους τους παίχτες θέλει χρόνο. Οι λέξεις υπομονή και επιμονή είναι οι λέξεις κλειδιά για όλους.

Σημασία δεν έχει πως αρχίζει η χρονιά αλλά πως τελειώνει..







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;