Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Η αποδόμηση του εφιάλτη της Τρίπολης

 


Μετά από μερικές πολύ δύσκολες ώρες το βάλσαμο του να έχεις κατευθείαν αγώνα την Πέμπτη ήρθε για να γιατρέψει τις πληγές της Δευτέρας. Ένα γήπεδο με κακή ιστορία, μια ομάδα εμπόδιο και ένας αντίπαλος τερματοφύλακας να γίνεται ήρωας κάθε φορά που μας αντιμετωπίζει.

Όλα αυτά τα δύσκολα και τα παράξενα έπρεπε να ξεπεράσει το τριφύλλι για να δώσει ξανά αισιοδοξία στον κόσμο της ομάδας αλλά και πάνω από όλα ο ίδιος ο οργανισμός να βρει ξανά την αυτοπεποίθηση του. 

Το γρήγορο γκολ του Arão από το φάουλ του Mladenovic έδωσε στον κόσμο την ελπίδα ότι οι πράσινοι θα έχουν ένα εύκολο βράδυ στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Το εύκολο βράδυ λίγα λεπτά πρίν την έναρξη με το άκουσμα της ενδεκάδας έμοιαζε εφιάλτης καθώς ο προπονητής της ομάδας αναγκάστηκε να ξεκουράσει πάρα πολλούς παίκτες προκειμένου να διαχειριστεί τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια. Οι 9 αλλαγές στην βασική ενδεκάδα ήταν αναμενόμενο να επηρεάσουν την συνοχή της ομάδας αλλά και τον ρυθμό της.

Τα αποτελέσματα αυτού του αναγκαστικού rotation φάνηκε ένα λεπτό μετά το 0-1 όταν και ήρθε η ισοφάριση για τους Αρκάδες. Το γεγονός αυτό βύθισε στο άγχος τον κόσμο και ξύπνησε τους εφιάλτες. Η αλήθεια είναι ότι ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πολύ καλός απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τον πίεσε, τον έκλεισε και σε κάποια διαστήματα του πήρε και την μπάλα δημιουργώντας μάλιστα σημαντικές ευκαιρίες.

Ο Verbic είναι κακός όταν παίζει την πλευρά και σε συνδυασμό με την αμυντική του δυσλειτουργία εξέθεσε τον Σέρβο μπακ αρκετές φορές. Και ο ίδιος πάντως δεν ήταν στην καλύτερη μέρα του αμυντικά όμως η ικανότητά του στην δημιουργία θα είναι χρήσιμη απουσία του Ισλανδού. 

Η άμυνα σε φάση δεσίματος θα βγάλει μερικές αδυναμίες αλλά είναι παίκτες με ποιότητα που επιβάλλεται να βγουν. Ο Κώτσιρας συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις ιδίως στο αμυντικό κομμάτι.

Τα χαφ ήταν εξαιρετικά και ο Βραζιλιάνος μέσος δείχνει έτοιμος να πάρει την φανέλα του βασικού σπίτι. Παίκτης με δύναμη με μεταβίβαση και με ηγετικά χαρακτηριστικά. 

Η ομάδα από μια καλή συνεργασία πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο γκολ με τον Verbic στην συμπλήρωση της μισής ώρας όμως έδειχνε ότι ήθελε κάτι παραπάνω για να κλειδώσει τους 3 βαθμούς. 

Το κερδισμένο πέναλτι του Κώτσιρα έδειχνε ως η ιδανική λύση για να κλειδώσει το ματς όμως ο Sporar δεν κατάφερε ούτε σε πρώτο ούτε σε δεύτερο χρόνο να νικήσει από την άσπρη βούλα τον τερματοφύλακα της Τρίπολης.

Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικότερα από το 65' έως το 80' ο Αστέρας έλεγχε τον αγώνα και δημιουργούσε με μεγαλύτερη συχνότητα κινδύνους για την εστία του Lodygin. Μια όμορφη αντεπίθεση πάντως ήταν αρκετή για να κλειδώσει το αποτέλεσμα με τον Djuricic να κερδίζει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Σύμφωνα με τον κανονισμό είναι πέναλτι αλλά προσωπικά το θεωρώ υπερβολικό. Παρόλα αυτά ο Φώτης δεν είναι Sporar και με μια εκτέλεση στο γάμα έγραψε το 1-3 για το τριφύλλι.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η ώρα να ολοκληρώσει την αποδόμηση του ήρωα ξεφτιλίζοντας τον τερματοφύλακα του Αστέρα με ένα μακρινό γκολ. 

Τελικό σκορ 1-4. Όπως γράψαμε και πριν μερικές μέρες ο Παναθηναϊκός πρέπει να περάσει το μήνυμα στις ομάδες της επαρχίας ότι το ματς θα το πάρει πριν έρθει καν στην πόλη και ένα τόσο επιβλητικό σκορ σε συνδυασμό με την καλή εικόνα του γηπεδούχου βοηθάει στον σκοπό. 

3 δύσκολες έδρες της επαρχίας έφυγαν και τώρα μέχρι την διακοπή υπάρχουν και άλλα δύσκολα παιχνίδια. Ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο και ταξίδι στο Χάιφα για την επόμενη εβδομάδα και ο Παναθηναϊκός πρέπει να ξεχάσει ότι έγινε την Δευτέρα και να συνεχίσει σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;