Κάνει ο τεχνικός διευθυντής καλά την δουλειά του;

Εικόνα
Με την off-season να τρέχει, το πρώτο φιλικό στις 29 του Ιουνίου και το πρώτο επίσημο στις 25 Ιουλίου ήρθε η ώρα να δούμε τα δεδομένα καθαρά και να τα αναλύσουμε. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έμεινε ο Dragowski και ο Jedvaj που ήταν στο Παναθηναϊκό με μορφή δανεισμού την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον ανανέωσε ο Κώτσιρας, ενώ αντίθετα έμειναν ελεύθεροι ο Bernard, ο Palacios, ο Juankar και ο Brignoli. Πιο βασικό από όλα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου με προσωπική επιλογή/ ευθύνη έφερε στο τριφύλλι για την θέση του προπονητή τον Diego Alonso. Ο Alonso φαίνεται ένας συμπαθής στο μάτι προπονητής με πολλά ερωτηματικά. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό προσωπικά για εμένα είναι το πόσο μπορεί να ακουστεί η άποψη του και τα θέλω του στον Παναθηναϊκό του Παπαδημητρίου και του Αλαφούζου. Η ομάδα θέλει παίκτες και οι μέρες τρέχουν αλλά πάμε να δούμε πως λειτουργεί η διαδικασία. Αρχικά, ο προπονητής ξεχωρίζει θέσεις και χαρακτηριστικά που του λείπουν πχ. ένα ταχύ εξτρέμ που να γ

Έτσι θέλει η επαρχία


 Τα χρόνια που έβρισκαν το τριφύλλι να μαραζώνει στην Super League 1 αποτελούν παρελθόν από την πρώτη κι όλας χρόνια του Σέρβου προπονητή. Η ολική επαναφορά του τριφυλλιού έχει δύο άξονες. 

Πρώτον, η επαναφορά της ομάδας στο μυαλό και την καθημερινότητα του κόσμου του, το οποίο φάνηκε την περσινή χρονιά που τα εισιτήρια εξαφανίζονταν σε λίγες ώρες. Αποκορύφωμα της επιστροφής του λαού είναι το γεμάτο ΟΑΚΑ στο αγώνα των playoff του Champions League. 

Δεύτερον, η ομάδα πρέπει να ξαναγίνει φόβητρο για μεγάλους και μικρούς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και δεδομένου ότι σε τόσα χρόνια παρακμής τα ντέρμπι θα είναι πάντα ντέρμπι και κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει κανέναν, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε μια άσχημη κατάσταση με τις ομάδες της επαρχίας. Η ομάδα αποτελούσε χρόνια τον στόχο για καλή εμφάνιση, για διαφήμιση και για βαθμούς "εκτός προγράμματος". Οι αντίπαλοι έδιναν το 100% απέναντι στο τριφύλλι γιατί ήξεραν ότι είναι τρωτό σε σχέση με τους άλλους μεγάλους. Τόσα χρόνια η ομάδα πέρασε δύσκολα στην επαρχία και ευτυχώς ήρθε κάποιος για να βάλει τέρμα σε αυτό το κακόγουστο αστείο.

Η ομάδα χθες έκανε πλάκα. Σε μια συνθήκη περίεργη που έχει να ζήσει χρόνια (να διαχειριστεί μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό παιχνίδι) φάνηκε έτοιμη από πάντα. Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα ξεκλειδώνει την άμυνα του Παναιτωλικού και διώχνει το άγχος από τον οργανισμό συνολικά. Διαχειρίζεται μέχρι το ημίχρονο τον αγώνα σε ολοκληρωτικό βαθμό και χάνει τρείς τέσσερις ευκαιρίες για κλειδώσει μια και καλή τον αγώνα και να στρέψει το μυαλό του στην Πέμπτη. Ο καυτός χθες Βραζιλιάνος τελικά καταφέρνει ύστερα από θαυμάσια συνεργασία όλης της ομάδας να βάλει αυτό το γκολ και να στείλει τους πράσινους στο ημίχρονο με σκορ αδιαμφισβήτητης νίκης. 

Στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας κάνει την δουλειά πέρασε στην λογική της διαχείρισης όμως ταυτόχρονα κατάφερε μερικά πολύ σημαντικά επιτεύγματα στα οποία και πρέπει να χτίσει. 

Ο Παναθηναϊκός ταπείνωσε την ομάδα του Αγρινίου με σβηστές μηχανές. Έτσι θέλει η επαρχία. 

Να βλέπει η τοπική ομάδα στο καλεντάρι ότι παίζει με τον Παναθηναϊκό και να λέει έτσι και αλλιώς θα χάσω με πολλά γκολ οπότε ας μην χαλάσω δυνάμεις.

Αυτή είναι η λογική που ισχύει για τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες και αυτή πρέπει να ισχύσει και για τον Παναθηναϊκό (σε αυτό το άρρωστο πρωτάθλημα που έχουμε στην χώρα).

Επιπλέον παίκτες που είχαν ανάγκη πήρανε ψυχολογία βασικό για την συνέχεια της διαδρομής της ομάδας. 

Ο Bernard αγώνα με τον αγώνα έδειχνε καλύτερος κυρίως ερχόμενος από τον πάγκο και αυτό το χατ τρικ ήταν μια επίδειξη ότι είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης του Παναθηναϊκού.

Η επιστροφή του Aitor στα τέρματα μπορεί να φανεί κομβική στην ολική επιστροφή του και αναδεικνύει το καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας.

Ο επιθετικός ρυθμός σε παίκτες που είτε δεν πήγαν καλά στα πιο δύσκολα ευρωπαϊκά ματς είτε εντάχθηκαν φέτος στην ομάδα και θέλουν αυτοπεποίθηση που αγώνες σαν αυτούς μπορούν να δώσουν.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν στο Αγρίνιο άρεσε, ξεκούρασε, έδωσε ρυθμό μα πάνω από όλα πέρασε.

Κάνει το τρία στα τρία και τώρα πάει σε δύο δύσκολα ματς με ηρεμία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;