Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ


 Στο παρακατω κειμενο θα δουμε πως εχουν παιξει οι νεοι παιχτες της ομαδας τι θετικα στοιχεια και αδυναμιες εχουμε δει και τι περιμενουμε απο αυτος

•Τιν Γεντβαι Ο Κροατης αμυντικός μπήκε πιο γρήγορα στο rotation λογω του τραυματισμου του Σενκεφελντ και η αλήθεια είναι ότι η απόδοση του ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Άνετος με μπάλα στά πόδια, σωστός στις μονομαχίες και η όλη η παρουσία του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δείχνει ότι θα είναι ο βασικός παρτενέρ του Μαγκνουνσον στο κέντρο της Άμυνας. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι ο παναθηναϊκός θα ενεργοποιήσει την όψιον του και θα είναι βασικός παίκτης του rotation τα επόμενα χρόνια.

•Τονι Βιλενα Ο Ολλανδός χαφ έχει διακυμάνσεις στην απόδοση του λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι στο 100% της ετοιμότητας. Στα διαστήματα που έχει ανάσες είναι παίχτης κλειδί στο κέντρο. Αρκετές ανάκτησεις, βοήθεια στον περεθ δημιουργικά και προωθήσεις της μπάλας. Θα ήθελα να πατάει λίγο παραπάνω περιοχή και να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα την ομάδα που έχει πρόβλημα αλλά θεωρώ ότι με τις επιπλέον ανάσες θα έρθει και αυτο το στοιχείο. Πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ειδικά στα παιχνίδια με την Μπραγκα προσπαθούσε να προωθήσει συνέχεια την μπάλα, τέτοια στοιχεία επιθετικοτητας θα είναι πολυ χρήσιμα εντός των συνορων με κλειστες άμυνες. 

•Φιλιπ Τζουρισιτς Το δείγμα που έχουμε από τον Σερβο χαφ είναι ενδεικτικό της καριέρας του ως στιγμής δηλαδή κάποια εκρηκτικά διαστήματα και κάποια παιχνίδια χωρίς αποτύπωμα. Στα παιχνίδια με Ντριπνο ήταν ο καλύτερος παίκτης αλλά σταδιακά η απόδοση του δεν ήταν στα ίδια επίπεδα. Εκτιμώ ότι θα υπάρχουν διαστήματα μέσα στην χρονιά που θα είναι εκπληκτικός και διαστήματα που ο Μπέρναρντ θα βγει μπροστά του στο rotation. Οσο απορροφάται τακτικά από το σύστημα και μαθαίνει την ομάδα η απόδοση του θα βελτιώνεται. Αν μετοσιουσει την απόδοση του σε γκολ και ασίστ θα είναι σημείο αναφοράς για την ομάδα. 

•Φιλιπ Μλαντενοβιτς Όμορφη εικόνα από τον Σερβο μπακ ως στιγμής πάνω κάτω ότι περιμέναμε βάση βιογραφικου και θέσης. Καλά ανεβάσματα και σεντρες και συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι. Σημαντικό ότι πλέον η θέση του Χουανκαρ δεν είναι σίγουρη πλεον και ο εσωτερικός ανταγωνισμός ελπίζω να ωθήσει και τους 2. Πολύ θετικό ότι η ομάδα μπορεί να διατηρήσει την ένταση από το αριστερό ακρο για 90 λεπτά. Περιμένω να δω το τρικ με τον Σερβο να κινείται ως invented back σε μεγαλύτερο διάστημα. 

•Γουλιαν Αραο Με μικρότερο δείγμα εδώ μπορούμε να πούμε ότι σίγουρα ο Βραζιλιάνος χαφ θα πάρει πολλά παιχνίδια. Παίζει πολύ δυνατα στον αέρα κάτι που η ομάδα δέν ειχε με τον Πέρεθ ενώ μπαίνει πολύ δυναμικά στις μονομαχίες. Σίγουρα ο παίκτης που χρειάζεται σε ντέρμπι και παιχνίδια υψηλής έντασης. Ανταποκριθηκε πολύ καλα και σαν στοπερ στα Ιωάννινα. Μπορεί να πάρει σταδιακά την θέση του Πέρεθ σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν κάποια λάθη στις μεταβίβασεις για δυο λόγους κυρίως ότι α) δεν είναι αρκετο καιρό στην ομάδα και β) σχεδόν όλες οι μπαλιές είναι προωθητικές άρα πολύ πιο δύσκολες. Ανυπομονώ να τον δω σε φουλ αφομοίωση με την ομάδα. 

•Ερικ Παλμερ-Μπραουν Και εδω πολύ μικρο δείγμα από τον Αμερικανο αμυντικό. Αρκετα δυναμικός και παιχνίδι με την μπάλα με τα πόδια όπως με όλους τους αμυντικούς του Γιοβανοβιτς. Χρησιμοποιησε κατά διαστήματα και τα 2 πόδια. Σίγουρα θέλουμε μεγαλύτερο δείγμα για να δούμε αν πως ανταποκρίνεται και τι θέση θα πάρει στο rotation.


 Ας ελπισουμε οτι ολοι οι παικτες θα ανταποκριθουν στον ρολο τους και θα διεκδικησουν ενεργο ρολο στο rotation στην απαιτητικη σεζον που ερχεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;