Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Απέδρασε λαβωμένος


 Σε ένα αγώνα που επιβάλλεται να νικήσεις αλλά από την αρχή όλα δείχνουν απώλεια βαθμών είναι σημαντικό να κάνεις το 2 στα 2 και να φεύγεις.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρουσίασε μια πολύ σκληρή εικόνα ώστε να καλύψει τις ποιοτικές αδυναμίες που σαφέστατα έχει.

Ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να βάλει γκολ σε μια ομάδα που είχε μόνιμα 8 με 9 παίκτες στην περιοχή όσο έκανε επίθεση με αποτέλεσμα όλες οι προσπάθειες να κοντράρουν στα σώματα τον αντιπάλων.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός και δεν έδωσε το 100% στον αγωνιστικό χώρο. Οι Γιαννιώτες έπαιξαν σκληρά και επικίνδυνα με αποτέλεσμα των τραυματισμό 3 ποδοσφαιριστών του τριφυλλιού και δεν άφησαν τον αγώνα να πάρει ρυθμό.

Οι πράσινοι δεν πήραν τον έλεγχο του κέντρου μέχρι τις αλλαγές λόγω της σκληράδας του ΠΑΣ. Η είσοδος του Bernard αντί του Aitor έδωσε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να φέρει έναν ακόμα παίκτη που θα λειτουργεί ως χαφ με σκοπό την ανάκτηση του κέντρου, όπως και πέτυχε.

Όμως από την άλλη η αρχική χρησιμοποίηση των Palmer Brown και Schenkeveld, δηλαδή δύο όχι τόσο καλών στόπερ σε δημιουργία ήταν συνυφασμένη με την χρησιμοποίηση των Mladenovic και Βαγιαννίδη δηλαδή δύο  δημιουργικών μπακ. Ο τραυματισμός του δεύτερου και η αλλαγή του Κώτσιρα οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο να έχει τρεις μη δημιουργικούς παίκτες στην ενδεκάδα απέναντι σε μια κλειστή άμυνα.

Ο Κώτσιρας δυστυχώς δεν φαίνεται να μπορεί να δώσει τα δημιουργικά στοιχεία που έχει ανάγκη η ομάδα οπότε όταν παίζει αυτός είναι επιτακτική η ανάγκη χρήσης ενός (τουλάχιστον) εκ των Jevdaj Magnusson.

Ο Παναθηναϊκός με την ανάκτηση του κέντρου έγινε πιο απειλητικός έκλεισε τον ΠΑΣ στην περιοχή όμως τα σουτ δεν έφταναν καν στο τέρμα. 

Ο Arão έδειξε πολύ καλά στοιχεία για 6αρι και νομίζω ότι ο Ruben επιτέλους θα πάρει κάποιες ανάσες. Ο Palmer Brown σταθερός αμυντικά και δείχνει στοιχεία χρήσιμου παίκτη.

Μετά την ανάπαυλα ο Παναθηναϊκός συνέχισε εκεί που σταμάτησε προσπαθώντας να βρει αυτή την μια ευκαιρία την οποία θα έπρεπε να μην σπαταλήσει για να ξεκλειδώσει τον αγώνα.

Πίσω τα Γιάννενα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα όμως δεν δημιούργησαν πολύ δύσκολες συνθήκες για τον Brignoli.

Με την αλλαγή πλευράς Mancini και Palacios, η οποία έχει λογική καθώς οδηγεί τον Palacios σε καλύτερα σουτ με το δεξί του και θα πρέπει να το σκεφτεί ο Jovanovic για πιο συχνή εφαρμογή του, οδήγησαν στον πρώτο να βγάζει την ασσίστ για τον δεύτερο και το σκορ να δείχνει 0 - 1 και το δυσκολότερο κομμάτι να έχει επιτευχθεί.

Ο ΠΑΣ μετά από αυτήν την εξέλιξη ανέβηκε με σκοπό την ισοφάριση και ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρους που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί. Οι κίνδυνοι που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι δεν έγιναν μεγάλες ευκαιρίες και ο Παναθηναϊκός απέδρασε από τα Γιάννενα με τους τρεις βαθμούς στην τσέπη.

Τώρα διακοπή και ας ελπίσουμε οι τραυματίες να γυρίσουν γιατί είναι σε κομβικές θέσεις. Η ομάδα κερδίζει ηρεμία και σχεδιάζει την επόμενη μέρα που θα βρει τον Παναθηναϊκό να παίζει απαιτητικά ματς Πέμπτη Κυριακή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;