Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Καλή η αρχή, τώρα πάμε για μάχη


 Αν και άργησε μια αγωνιστική ο νέος Παναθηναϊκός έκανε ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Με το δεξί λοιπόν βάζει πλώρη για την προσπάθεια της κατάκτησης του πρωταθλήματος μετά από πολλά χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός αμφισβητήθηκε μετά το 2-1 από την Μπράγκα, μετά από το πρώτο ημίχρονο στην Μασσαλία και μετά από δεύτερο αγώνα με τους Ουκρανούς. Αυτό που δεν συνυπολογίζει κάποιος που αμφισβητεί τον Παναθηναϊκό είναι ότι έπαιξε με αντιπάλους που δεν θα αντιμετωπίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί αν θέλει να περάσει και να σταθεί στους ομίλους του Champions League. Όμως η πορεία βελτίωσης και δημιουργίας ομοιογένειας δεν μπορεί να γίνει από την μια στιγμή στην άλλη.

Η εικόνα με τον Βόλο ήταν άκρος θετική ειδικά με την σκέψη ότι η ομάδα έπαιζε την Τετάρτη και παίζει ξανά την Τρίτη τα πιο σημαντικά ματς της δεκαετίας.

Ο Ιωαννίδης κράτησε μπάλες και εξουδετέρωσε τα αντίπαλα στόπερ δημιουργώντας προϋποθέσεις και για τον ίδιο αλλά και για τα εξτρέμ. Δείχνει σε τρομερή κατάσταση και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα των playoff της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Bernard φαίνεται ενώ είναι πολύ ποιοτικός να μην έχει την φαντασία του Djuricic, όμως ήταν θετικός οργανώνοντας από πιο πίσω το παιχνίδι του τριφυλλιού. 

Ο Verbic έδειξε για πρώτη φορά όσο είναι στην ομάδα ότι μπορεί να κρατήσει μπάλα για πάνω από δύο δευτερόλεπτα, να περάσει τον παίκτη του και γενικά να συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας. Θέλει σίγουρα βελτίωση ώστε να είναι στο επίπεδο τον υπόλοιπον εξτρέμ της ομάδας αλλά δείχνει να ανεβαίνει σιγά σιγά.

Ο Palacios έκανε καλές κινήσεις χωρίς την μπάλα δεν βρήκε όμως ούτε την τελική ούτε την πάσα που θα τον κάνουν ήρωα και αποσύρθηκε στο ημίχρονο για να είναι ξεκούραστος με την Μπράγκα.

Ο Perez μια από τα ίδια, πολύ καλός σήμερα, τέτοιους αντιπάλους όταν είναι καλά δεν τους βλέπει, βγήκε και αυτός για να κρατήσει δυνάμεις.

Ο Cerin που έπρεπε να πάρει ρυθμό ήταν πολύ καλός παίζοντας τον ρόλο του οργανωτή και ξεκλείδωσε τον αγώνα με το τέρμα που σημείωσε ο ίδιος.

Ο Mladenovic νομίζω ότι είναι πιο συνεπής στην δημιουργία από τον Juankar και μπορεί να δημιουργήσει πολλά ρήγματα, είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα τέτοιο δίδυμο για την θέση του αριστερού μπακ.

Ο Κώτσιρας καλός αλλά χωρίς να εντυπωσιάσει, έτσι και αλλιώς είναι πιο αμυντικογενείς παίκτης.

Τα στόπερ λειτούργησαν πολύ καλά και με τον Bart να είναι καλά υπάρχει δίλημμα για τον προπονητή για το ματς της Τρίτης.

Για τον Brignoli τι να πούμε, όσο δεν φαίνεται σε αυτού του επιπέδου τα ματς σημαίνει ότι κάτι καλό συμβαίνει.

Ο Arão έδειξε στοιχεία ποιοτικού παίκτη που σίγουρα θα βοηθήσει, όπως και ο αμερικανικός στόπερ που έκανε ντεμπούτο.

Ο Aitor είχε ανάγκη να πάρει χρόνο, είχε δύο στιγμές που έκανε ευκαιρίες και έδειξε ότι όταν βρει χώρο είναι επικίνδυνος.

Ο Sporar στηρίχθηκε στο Απόστολος Νικολαΐδης από τον κόσμο της ομάδας και θα είναι σημαντικό να ξεπεράσει ότι έγινε και να πεισμώσει ώστε να δικαιώσει το ποσό που δαπανήθηκε για αυτόν.

Συνολικά η ομάδα έδειξε ότι έχει ανέβει και σε βάθος και σε ποιότητα και αυτός ο κακός Βόλος δεν μπορούσε να του κόψει βαθμούς.

Με τόσους δημιουργικούς παίκτες στην ενδεκάδα είναι σίγουρο ότι θα δυσκολευτούν αυτές οι ομάδες να περιορίσουν τον Παναθηναϊκό. Όμως από την άλλη οι τόσοι δημιουργικοί παίκτες θα αφήσουν κάποια κενά που μπορεί να φέρουν προβλήματα στην ομάδα.

Τέλος, είναι σημαντικό για έναν προπονητή να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει εύκολα και ξεκούραστα από νωρίς σε ένα τέτοιο στάδιο της χρονιάς. Του δίνει την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες ενόψει Τρίτης και να ενσωματώσει παίκτες είτε που γυρνάνε από τραυματισμό είτε που ήρθαν το καλοκαίρι στην ομάδα.

Άπαντες τώρα αφού ολοκλήρωσαν την υποχρέωση τους στρέφονται στο ματς της χρονιάς (μέχρι το επόμενο).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;