Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Scouting report: Tonny Vilhena

 


 Η περσινή μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού με τη θέση του αριστερού εσωτερικού μέσου να μοιράζεται μεταξύ του Τσέριν και του Κουρμπελη παρότι έδινε μία αμυντική ασφάλεια έπασχε στο κομμάτι της δημιουργίας και της εκτέλεσης. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν ως παρτενέρ του Πέρεθ έναν παίκτη ο οποίος θα ήταν πιο αθλητικός, θα πάταγε παραπάνω περιοχή και θα μπορούσε να μεταφέρει με ασφάλεια την μπάλα . 

 Ο Βιλένα είναι ένας τέτοιος κεντρικός μέσος ο οποίος είναι πολύ αθλητικός με αρκετά καλή ταχύτητα και δύναμη αυτό τον βοηθάει να πρεσάρει και να καλύπτει αποτελεσματικά ενώ επιθετικά πατάει συχνά περιοχή απειλεί με μακρινά σουτ και πασάρει στο επιθετικό τρίτου του γηπέρου. Υποδέχεται καλά την μπάλα από την άμυνα, μπορεί να την προωθήσει και να κάνει μέτρα με την μπάλα ειδικά στο transition. Σπάνια επιστρέφει την μπάλα πίσω για μία πιο ασφαλή επιλογή κατι το οποίο τον οδηγει σε κάποια λάθη.

 Η αθλητικότητα του τον βοηθάει να κλέψει μπάλες στο επιθετικό τρίτο να πρεσάρει ψηλά χωρίς να αφήνει κενά πίσω .Έχει ένταση στις κινήσεις του και ξέρει να κερδίζει μονομαχίες κάτι το οποίο θα βοηθήσει την ομάδα στο counter pressing .Ενα πολύ θετικό στοιχείο είναι ότι προέρχεται από γεμάτες χρονιές, δεν έχει σοβαρό τραυματισμό και είναι σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

 Με βάση τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Πέρεθ η ομάδα είχε ανάγκη από ένα box to box μέσο ο οποίος να έπαιζε δίπλα στον ισπανό χαφ με βασικά του χαρακτηριστικά την ταχύτητα και τη δύναμη και να μπορεί να βοηθήσει και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Κρίνοντας από αυτό μπορούμε να πούμε πως Βιλένα καλύπτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Εδώ να επισημάνουμε ότι παρότι είναι αριστεροπόδαρος χρησιμοποιεί και το δεξί του πόδι ενώ απειλεί αρκετά την εστία με μακρινά σουτ σκοράροντας τέσσερα γκολ πέρσι στη Serie A. Μπορούμε να πούμε ότι ομάδα διάβασε σωστά τα ελλείποντα στοιχεία από το περσινό ρόστερ και πρόσθεσε έναν παίκτη με παραστάσεις από καλά πρωταθλήματα ο όποιος τσεκάρει πολλά κουτάκια στα θέλω της ομάδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;