Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Kyle Guy: Ο νέος bomber του Αταμαν

 
 Μπήκαμε για τα καλά σε καλοκαιρινή περίοδο. Η ζέστη είναι αφόρητη και ο κόσμος θέλει απεγνωσμένα να κατευθυνθεί προς την παραλία. Όπως φαίνεται καυτό κλίμα επικρατεί και στο μεταγραφικό παζάρι της Ευρωλίγκας που κάθε μέρα σκάει και μια βόμβα. Σίγουρα η μεγαλύτερη είναι αυτή του Σλούκα που έχει αλλάξει -χωρις υπερβολή- τα πάντα για σχεδόν όλες τις ομάδες. Η αλήθεια είναι όμως ότι μόνο βόμβες δεν μπορούν να σκάνε και ο Αταμάν που πήγε στον Γιαννακόπουλο με μια λίστα γεμάτη λαβράκια, μετά τον Γκραντ, φέρνει και τον Kyle Guy στην Ελλάδα.

 Ο Αμερικανός shooting guard γεννήθηκε στην Indianapolis και πολύ νωρίς άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα στο Μπάσκετ. Πρώτη στάση το Lawrence High School όπου έκανε θραύση αφού κέρδισε το βραβείο του καλύτερου high school παίχτη της Indianapolis. Πολύ γρήγορα μετακόμισε στο κολέγιο και συγκεκριμένα στο Virginia College που έγινε εξαιρετικά γρήγορα ο αστέρας αυτής της ομάδας. Τον τελευταίο του χρόνο ο Kyle με σπουδαίες εμφανίσεις οδήγησε την ομάδα του στο κύπελλο της first division του ncaa και ανακηρύχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίχτης της τελικής φάσης. 

 Ο Guy μετά από όλα αυτά βρήκε μια θέση στα ντραφτ του 2019 με τους Κινγκς να θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Μετά από λίγες ολιγόλεπτες εμφανίσεις στο nba με τρεις διαφορετικές ομάδες και θετικό πέρασμα από το θυγατρικό πρωτάθλημα ο Αμερικανός αποφάσισε να έρθει στα μέρη μας και να πάει στην ιστορική Μπανταλόνα. 

 Εκεί όπως ήταν λογικό πήρε αρκετές πρωτοβουλίες και μετά από μια καλή regular season σε Acb και Eurocup, πήρε μπρος και βομβάρδισε αρχικά την Μπασκόνια και στη συνέχεια την Ρεάλ που ήταν ο αντίπαλος που απέκλεισε την Μπανταλόνα. 

 Πάμε στα δικά μας. Ο Kyle Guy είναι ο εκλεκτός του Αταμάν για την θέση του αναπληρωματικού δυαριου. Ενώ αρχικά φαίνεται ένας παίχτης με στοιχεία παρόμοια με του Τόμας, βλέποντας λίγο τον παίχτη σε ολόκληρα παιχνίδια καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. 

 Μιλάμε για έναν παίχτη που έχει elite τρίποντο σε όλες τις καταστάσεις του παιχνιδιού. Δεν είναι καθαρός off ball παίχτης αφού έχει εξαιρετική ντρίμπλα και έλεγχο της μπάλας κάτι που δεν έχει ο Τόμας. Επίσης στα θετικά του είναι ότι έχει καλό κάθετο παιχνίδι αφού έχει εξαιρετικό πρώτο βήμα και και ταχύτητα. Εκτός από αυτά ξέρει γενικά καλά τα fundamentals του παιχνιδιού ενώ έχει καλό μπασκετικό iq και decision making. Στα αρνητικά λόγω αδύναμου κορμού δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει με επιτυχία την επαφή ώστε να τελειώσει πιο δύσκολα καλάθια μέσα στο paint και δημιουργικά ενώ έχει καλό pass accuracy δεν έχει μεγάλα νούμερα. 

 Πάμε σε αυτό που καίει του περισσότερους φίλους της ομάδας που είναι διστακτικοί με αυτή την κίνηση που είναι η άμυνα. Κυκλοφορεί ο μύθος ότι είναι πολύ κακός αμυντικός. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν προκύπτει και είναι μόνο συμπεράσματα από το ύψος και τον όγκο του. Είναι σημαντικό να πούμε ότι είναι ένα παιδί που προσπαθεί στην άμυνα και έχει αρκετά υψηλό iq και σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού ενώ μπορεί να πιέσει εξαιρετικά την μπάλα. Πάμε στα αρνητικά, το κορμί του δεν τον βοηθάει να σπάει σκριν από βαριά σέντερ και για αυτό κάποιες φορές πέφτει θύμα. Ταυτόχρονα σε αλλαγές δεν μπορεί να βοηθήσει αφού δεν έχει καθολου δυνατότητα να σπρώξει παίχτη πιο βαρύ από τον ίδιο. 

 Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός έψαχνε έναν παίχτη με gravity (βαρύτητα) που το βρήκε στο πρόσωπο του Κώστα Σλούκα. Αυτό του δίνει την δυνατότητα να πάει σε παίχτες με μεγαλύτερο ρίσκο που μέσα από ένα καλό σύνολο θα αποδειχθούν σπουδαία γρανάζια στη μηχανή του Εργκιν Αταμάν. 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;