Κάνει ο τεχνικός διευθυντής καλά την δουλειά του;

Εικόνα
Με την off-season να τρέχει, το πρώτο φιλικό στις 29 του Ιουνίου και το πρώτο επίσημο στις 25 Ιουλίου ήρθε η ώρα να δούμε τα δεδομένα καθαρά και να τα αναλύσουμε. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έμεινε ο Dragowski και ο Jedvaj που ήταν στο Παναθηναϊκό με μορφή δανεισμού την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον ανανέωσε ο Κώτσιρας, ενώ αντίθετα έμειναν ελεύθεροι ο Bernard, ο Palacios, ο Juankar και ο Brignoli. Πιο βασικό από όλα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου με προσωπική επιλογή/ ευθύνη έφερε στο τριφύλλι για την θέση του προπονητή τον Diego Alonso. Ο Alonso φαίνεται ένας συμπαθής στο μάτι προπονητής με πολλά ερωτηματικά. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό προσωπικά για εμένα είναι το πόσο μπορεί να ακουστεί η άποψη του και τα θέλω του στον Παναθηναϊκό του Παπαδημητρίου και του Αλαφούζου. Η ομάδα θέλει παίκτες και οι μέρες τρέχουν αλλά πάμε να δούμε πως λειτουργεί η διαδικασία. Αρχικά, ο προπονητής ξεχωρίζει θέσεις και χαρακτηριστικά που του λείπουν πχ. ένα ταχύ εξτρέμ που να γ

Εμείς δεν θα πεθάνουμε ΠΟΤΕ

 


Με τους παλμούς να πέφτουν σιγά σιγά από όσα είδαμε στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης (τι φτάσαμε να λέμε και να ισχύει και από πάνω) η βαθμολογία λίγο πολύ έμεινε ίδια. Οι δύο ισοπαλίες στα σημαντικά ματς που είδαμε δείχνουν το άγχος με το οποίο παίζουν οι δύο ομάδες. Δεν είναι εύκολο για κανένα να χαθεί το πρωτάθλημα σε αυτό το σημείο της σεζόν. Οι παίκτες το γνωρίζουν και δεν μπορούν να παίξουν απελευθερωμένα. 

Στο χθεσινό ματς στην Λεωφόρο ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε το σχηματισμό σε 4-4-2 δείχνοντας ότι ήθελε από νωρίς να προηγηθεί στο σκορ αλλά και επίσης να εκμεταλλευτεί την πειραματική σύσταση των στόπερ του ΠΑΟΚ. Το πλάνο πέτυχε με τον Mancini να ανοίγει το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό. Ακολούθησαν χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες με τον ρυθμό όμως να βολεύει τον δικέφαλο του βορρά ο οποίος παρά τις απουσίες του είχε την μπάλα και προσπαθούσε να δημιουργήσει. Εδώ να σχολιάσουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει θέματα όταν δεν έχει ο ίδιος την μπάλα, γεγονός που με δύο χαφ δεν μπορούσε να συμβεί. Η ομάδα σπατάλησε είναι η αλήθεια σημαντικές ευκαιρίες για να κάνει το 2-0 και να διαχειριστεί αλλιώς το ματς. Ο ΠΑΟΚ στο 59ο λεπτό βρήκε την στιγμή που έψαχνε για να ισοφαρίσει και ακολούθησε για τους πράσινους η αλλαγή σχηματισμού με τον φανερά επηρεασμένο από τον τραυματισμό Ruben να αλλάζει τον Sporar. Η εικόνα δεν άλλαξε δραματικά, ο Παναθηναϊκός να προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις χωρίς όμως να γεμίζει την περιοχή αλόγιστα ώστε να μην αφήσει κενά που θα τον οδηγήσουν στο να χάσει τον αγώνα. Μερικές ευκαιρίες που τις σπατάλησε αλλά ένα κέντρο που ποτέ δεν το κέρδισε. Η κόκκινη του Ολλανδού στόπερ απλά κλείδωσε το Χ στον αγώνα και έκανε τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να ανυπομονούν για το σφύριγμα της λήξης στην OPAP ARENA.

Ως γενικό συμπέρασμα ο χώρος του κέντρου είναι ο πιο σημαντικός στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ας είναι λίγο θεαματική η κατάκτηση του.

Όλα αυτά όμως λίγη σημασία έχουν αφού απέχουμε μόλις 180 λεπτά από το να αποχαιρετήσουμε το σύνολο που έφτιαξε τον Ιούλιο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ένα σύνολο που έφερε πίσω πολλούς Παναθηναϊκούς, ένα σύνολο που λύτρωσε όσους είχαν μείνει τα δύσκολα χρόνια δίπλα στην ομάδα και ένα σύνολο που θα γεννήσει νέους οπαδούς που θα πονάνε την ομάδα. Σε 180 λεπτά θα πούμε ένα αντίο αλλά και ένα μεγάλο είς το επανιδείν στα προκριματικά του UEFA Champions League.

Τέλος, την Κυριακή παίζουμε στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου ήρθε η στιγμή μια νίκη εκεί να σου δώσει το μισό πρωτάθλημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;