Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Αρχηγός στα δύσκολα ο Κουρμπέλης και η στελέχωση του ρόστερ


 Με το θέμα των ανανεώσεων και των μεταγραφών να καίει ας δούμε αναλυτικά και κυνικά τα δεδομένα για την νέα χρονιά.

Ας το πιάσουμε από την αρχή. Δημήτρης Κουρμπέλης, ο αρχηγός της ομάδας, αγωνίζεται ως 6 και ως στόπερ και φέτος δοκίμασε στο 8. Είναι 6 που κάνει για τον Παναθηναϊκό αλλά δεν παίζει με τέτοιο 6 ο προπονητής. Ταυτόχρονα είναι 8 που δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό αλλά δείχνει να τον εμπιστεύεται ο προπονητής.

Άσχετα από τις αγωνιστικές αναλύσεις όμως υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι. Το κομμάτι της ποδοσφαιρικής συνέχειας, της ιστορίας, της ψυχής. Ο Κουρμπέλης έχει τα φόντα να γραφτεί με τα πιο πράσινα γράμματα στην ιστορία. Ο αρχηγός φαίνεται στα δύσκολα. Όταν το καράβι πήγαινε στα βράχια δεν εγκατέλειψε το πλοίο για να πάει στον ΠΑΟΚ. Έμεινε στον Παναθηναϊκό στα πιο δύσκολα χρόνια που θα δει ποτέ το τριφύλλι (ευχή). Δεν πρέπει να φύγει, πρέπει να μάθουμε να δίνουμε στους παίκτες σημαίες αυτά που αξίζουν.

Το σωστό λοιπόν είναι να μείνει ο αρχηγός και ταυτόχρονα να έρθει και άλλος ένας παίκτης στα χαφ. Ανάλογα με το τι πιστεύει ο προπονητής. Αν προτιμάει να πάει με 6 Ruben, Κουρμπέλης, Cokaj και στο 8 με μεταγραφή, Cerin ή να πάρει 6 και να πάει ο αρχηγός στο 8. 

Οι δύο προσθήκες, δηλαδή και 6 και 8 είναι μη ρεαλιστικό, αλλά το καμιά μεταγραφή άμα μείνει ο Κουρμπέλης ή μια αν φύγει είναι αυτοκτονία.

Πάμε στο θέμα Lingr. Παίκτης με στοιχεία που δεν έχει η ομάδα, πατάει περιοχή και σκοράρει σε καλή ηλικία. Αξίζει όμως τα λεφτά που γράφονται; Δεν νομίζω αν αναλογιστεί κανείς ότι τελειώνει το συμβόλαιο του και υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες που μένουν ελεύθεροι.

Εδώ έρχεται το δεύτερο σημαντικό σκέλος, είναι ο Παναθηναϊκός σε θέση να γνωρίζει σε καλό επίπεδο παίκτες που μένουν ελεύθεροι από όλο τον κόσμο;

Η εγκατάλειψη του τμήματος το 2018 διέλυσε τα πάντα και θέλει κόπο και χρήμα για να επανέλθει.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πιο άμεσα αριστερό μπακ παρά δεξί, παρόλα αυτά ακούγεται ως προτεραιότητα το δεξί. Όπως και να έχει η ομάδα ρεαλιστικά θέλει μεταγραφές στις εξής θέσεις:

1 στόπερ βασικό (800Κ-1M)

1 αριστερό Μπακ βασικό (600Κ-800Κ)

1 δεξί Μπακ βασικό (600Κ-800Κ)

1 βασικό ή στο 6 ή στο 8 (600Κ-900Κ)

1 βασικό δεκαρι (700Κ-1Μ)

Πέρα από αυτά προσωπική άποψη ότι πρέπει να πουλήσουμε τον Palacios και να πάρουμε ένα βασικό δεξί εξτρέμ καλό στο ένας με ένας (1M-1.5Μ)

Από εκεί και πέρα δεν βλέπω κάποια άλλη ρεαλιστική κίνηση, εκτός αν προκύψουν πωλήσεις.

Αν αθροίσουμε τους παίκτες των 5 βασικών μεταγραφών φτάνουμε 3.3Μ έως 4.5Μ. Αν σε αυτά προσθέσουμε τις αυξήσεις σε μισθούς (π.χ. Bernard) και μια μεταγραφή στα εξτρέμ που χρειάζεται η ομάδα φτάνουμε στα 9 με 10 εκατομμύρια. Έχει βγει προς τα έξω ότι η ομάδα θα αυξήσει το μπάτζετ στα 15 εκατομμύρια, άρα έχουμε περισσεύματα 6 με 7 εκατομμύρια για να δώσουμε σε ομάδες. 

Η ομάδα για να βάλει στόχο το πρωτάθλημα πρέπει να έχει το υψηλότερο μπάτζετ στην χώρα ή έστω να μην έχει μεγάλη απόκλιση από το υψηλότερο. Αν πάμε και του χρόνου με το τρίτο και το τέταρτο μπάτζετ δεν μπορεί η διοίκηση και οι δημοσιογράφοι να μιλάνε για πρωτάθλημα κύπελλο και Ευρώπη.

Επίσης για να είναι η ομάδα ανταγωνιστική στην Ευρώπη πρέπει να έχει αντίστοιχα μπάτζετ με τους αντιπάλους που θέλει να χτυπήσει, δεν γίνεται να βασίζεσαι σε θαύματα. Ας ελπίσουμε η ομάδα να ενισχυθεί κατάλληλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;