Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Τα οφέλη του δικού σου σπιτιού



Το ΟΑΚΑ ήταν ανέκαθεν το σπίτι του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Σε αυτό ζήσαμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τμήματος, αυτό νιώθαμε ανέκαθεν σπίτι μας. Πλέον ως τέτοιο αναγνωρίζεται και από την πολιτεία με την παραχώρηση του για τα επόμενα 49 χρόνια στην ΚΑΕ.

Αν και λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους δεν έχουν γίνει απόλυτα γνωστές, τα οφέλη για την ομάδα ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ αξιοποιηθεί σωστά θα είναι πολλά.

Θα μπορεί να χτίσει σε στέρεες βάσεις το μέλλον της είτε αυτό περιλαμβάνει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο είτε όχι. Εννοώ ότι ακόμα και αν επιμείνει στην απόφαση του να αποχωρήσει ο μεγαλομέτοχος , ευκολότερα θα μπορέσει να βρει έναν σοβαρό αγοραστή αν έχει σαν περιουσιακό στοιχείο ένα τέτοιο γήπεδο.

Δικό σου γήπεδο σημαίνει αυτόματα αύξηση εσόδων. Πηγές από όπου μπορεί να αντλήσει έσοδα πολλές. Αρχικά η ονοματοδοσία. Το ΄΄Παύλος Γιαννακόπουλος΄΄ όπως έχει προαναγγελθεί μπορεί να είναι ουσιαστικά το όνομα αλλά δεν είναι απαγορευτικό να χρησιμοποιείται τυπικά το όνομα χορηγού(Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την Opap Arena - Αγιά Σοφιά). Παράλληλα, μπορούν να αυξηθούν σημαντικά οι χορηγίες μέσα στο κλειστό.

Άλλες πηγές εσόδων , τα καταστήματα και οι σουίτες που θα μπορούν να δημιουργηθούν. Η περιβόητη χρήση του πάρκινγκ, παραχώρηση των χώρων για άλλες εκδηλώσεις κτλ.

Αν συνυπολογίσουμε ότι γλυτώνει και περίπου 1 εκ. ευρώ που από όσο γνωρίζουμε ήταν το ετήσιο ενοίκιο καταλαβαίνουμε ότι τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν.

Παράλληλα, δικό σου σπίτι όμως σημαίνει και επενδύσεις. Η ΚΑΕ οφείλει να αναβαθμίσει τους εσωτερικούς χώρους , τα αποδυτήρια  καθώς επίσης και να ΄΄βάψει΄΄ το γήπεδο καταπράσινο , αντικαθιστώντας τα τωρινά καθίσματα. Τα παραπάνω επιβάλλονται όχι μόνο για πρακτικούς λόγους αλλά και για αισθητικούς(Δείτε πόση διαφορά κάνει στην εμφάνιση για παράδειγμα στην φωτογραφία του κειμένου).

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλα τα παραπάνω έχουν και ένα ναι μεν αλλά. Προϋποθέτουν ή μάλλον πρέπει να γίνουν παράλληλα με το χτίσιμο μιας ομάδας αντάξιας. Διότι αν έχεις μια ομάδα που θα τερματίζει στην 16η θέση της Ευρωλίγκας τότε και οι χορηγίες θα είναι ανάλογες, και τα εισιτήρια θα είναι ανάλογα και γενικότερα τα έσοδα θα είναι ανάλογα. Είναι χρυσή ευκαιρία ο Παναθηναϊκός να αναδομηθεί σαν οργανισμός σε σύγχρονα πρότυπα και τρόπο λειτουργίας σε όλους τους τομείς.(π.χ. είναι απαράδεκτο εδώ και 2 χρόνια να μην λειτουργεί επίσημη μπουτίκ της ομάδας)

Στα δικά μου μάτια χτίσιμο μιας ομάδας αντάξιας στο μέγεθος και στο παρελθόν του Παναθηναϊκού σημαίνει σωστά θεμέλια και αρχές,  και λειτουργία απαρέγκλιτα πάνω σε αυτά. To Know-How υπάρχει από το πρόσφατο ένδοξο παρελθόν. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει ανάλογο όραμα στην υπάρχουσα ή στην οποιαδήποτε νέα διοίκηση.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;