Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Το τριφύλλι ανθίζει στα δύσκολα...

 


Με την διακοπή του πρωταθλήματος για εθνικές, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πρώτος με διάφορα +2 από την ΑΕΚ, +3 από τον Ολυμπιακό και +5 από τον ΠΑΟΚ.
Ο Παναθηναϊκός από το ματς κρατάει ότι δεν δέχθηκε μεγάλες ευκαιρίες (με μεγαλύτερη ίσως την φάση του Ρότα) επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά ότι το τριφύλλι έχει την καλύτερη αμυντική λειτουργία. Μπροστά ο Παναθηναϊκός δεν είχε όσες στιγμές είχε ο αντίπαλος, όμως είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με τους Μαντσίνι, Ιωαννίδη και Τσέριν να αδυνατούν να βάλουν μπροστά τους πράσινους.
Ένας αγώνας χωρίς κάποιον να ξεχωρίζει με την απόδοση σου, ούτε θετικά ούτε αρνητικά, με μόνη ένσταση ότι ο Μπερνάρ έπρεπε να αντικαταστήσει τον Παλάσιος και όχι τον Μαντσίνι καθώς ο δεύτερος είχε καλύτερη εικόνα συνολικά στο αγώνα.
Ένα ισορροπημένο ματς με στρατηγική από τους δύο προπονητές. Πολύ ένταση και μονομαχίες εκατέρωθεν χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό γενικά στον αγώνα.
Η εμφάνιση της ομάδας ήταν πιο ελπιδοφόρα εν όψει συνέχειας και σε συνδυασμό με το ματς με τον Βόλο στην λεωφόρο έχει την δυνατότητα να δει την διαφορά από την δεύτερη θέση να αυξάνεται.
Με την ισοπαλία ο Παναθηναϊκός "κόβει" δύο βαθμούς από την ΑΕΚ και πάει στην διακοπή χωρίς να βυθίζεται στην εσωστρέφεια που θα έφερνε πιθανή ήττα. Το πρωτάθλημα θέλει 9 τελικούς και με την σημερινή εικόνα να είναι άκρος πιο θετική σε σχέση με τις προηγούμενες οι ελπίδες αυξάνονται.

Υ.Γ. Θεωρώ σωστή νοοτροπία για την κρητική της ομάδας να μην στεκόμαστε στην διαιτησία και όσο γίνεται να μένει έξω από την κουβέντα. Στην OPAP Arena ωστόσο θα μιλάγαμε για διαφορετική εικόνα αν η ΑΕΚ έπαιζε με 10 παίχτες και είχε την ευκαιρία να προηγηθεί ο Παναθηναϊκός με το πέναλτι που στέρησε στην ομάδα η διαιτησία. Είναι ντροπή για το πρωτάθλημα αυτό που έγινε και θύμισε άλλες εποχές, αν θέλουν το πρωτάθλημα να παιχτεί στα ίσια ας φέρουν τους καλύτερους διαιτητές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;