Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Με το μυαλό και το βλέμμα στην επόμενη σεζόν

 


Πέρασαν σχεδόν 3 μήνες από την τελευταία φορά που σχολιάσαμε (γραπτά) αγώνες και καταστάσεις στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Επανερχόμαστε όχι γιατί άλλαξε κάτι δραματικά στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά γιατί πλέον έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε περισσότερο την επόμενη χρονιά παρά το υπόλοιπο αυτής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά την απομάκρυνση του Ράντονιτς (Κίνηση που άργησε κιόλας να γίνει) και την αντικατάσταση του από τον Χρήστο Σερέλη. Μία κίνηση που σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα είναι μεταβατική μέχρι το καλοκαίρι όπου αναμένεται να γίνει προσπάθεια (αν δεν έχει ήδη γίνει) για να αναλάβει την ομάδα κάποιος προπονητής από το πάνω ράφι. Οι πληροφορίες μας λένε πάντως ότι ο Σερέλης θα παραμείνει στο τεχνικό τιμ και μετά το καλοκαίρι.

Στο μεταξύ μετρήσαμε για την Euroleague 3 νίκες και 9 ήττες χωρίς να έχει αλλάξει κάτι σε όσα βλέπουμε φέτος από την ομάδα. Ο Σερέλης προσπαθεί να βάλει κάποιες αρχές στο παιχνίδι της ομάδας σε σχέση με το εντελώς άναρχο παιχνίδι του Ράντονιτς , αλλά αυτό είναι κάτι που θέλει καιρό. Και αυτό μάλλον θα είναι το στοίχημα του Έλληνα τεχνικού. Να φτάσει την ομάδα σε ένα επίπεδο όσο το δυνατόν καλύτερο για τους τελικούς του πρωταθλήματος.Την ίδια ώρα και ο κόσμος από την μεριά του μάλλον έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό ευελπιστεί να δει και αυτό είναι ο ρεαλιστικός στόχος. Ότι παραπάνω έρθει θα είναι επιτυχία για την φετινή ομάδα.

Παράλληλα , έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας για την επόμενη χρονιά, το οποίο με τα όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα στο ευρύ κοινό δεν δικαιολογείται. Ναι μεν το ότι ακούγεται ότι υπάρχει η θέληση για να αναλάβει ένας προπονητής πρώτης γραμμής την ομάδα είναι αισιόδοξο , αλλά από αυτό μέχρι να υπάρχει συμφωνία και να μάθουμε τους όρους (π.χ. μπάτζετ) υπάρχει πολύς δρόμος. Για αυτό, κύριος υπεύθυνος είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας. 

Με stories στο instagram ομάδες δεν φτιάχνονται. Οπότε προτείνω σε όλους να κρατάνε μικρό καλάθι μέχρι να έχουμε ανακοινώσεις και να δούμε τι ουσιαστικό μήνυμα θα δοθεί από την διοίκηση.

Μπροστά μας οι αναμετρήσεις με Βιλερμπάν στην Γαλλία για την Euroleague και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;