Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Νίκη-χρυσάφι σε μέτρια βραδιά




Ανέλπιστα μεγάλη νίκη λόγω της πολύ μέτριας εμφάνισης απέναντι στην Milano , σκαρφάλωμα στο 6-6 και ετοιμαζόμαστε για διαβολοβδομάδα αυξημένης δυσκολίας.

Απέναντι σε μία ομάδα που προερχόταν από 7 συνεχόμενες ήττες και έπαιζε την χρονιά της και άρα πολύ πιο επικίνδυνη η ομάδα θα έπρεπε να παρουσιαστεί πολύ πιο ''ψυλλιασμένη'' και διαβασμένη. Αντίθετα , παρουσιάστηκε πλήρως ανέτοιμη πνευματικά με το μυαλό να έμεινε στο σερί των 3 νικών και στο οριακό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

Και οι δύο ομάδες μπήκαν με νευρικότητα στο παιχνίδι και άργησαν να βρουν σκορ. Λάθη εκατέρωθεν και χαμένα σουτ κράτησαν το σκορ χαμηλά μέχρι που η Milano ξεκίνησε να ευστοχεί. Η αμυντική προσήλωση πήγε περίπατο και έδινε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες στους Ιταλούς μέσω των επιθετικών ριμπάουντ που έπαιρναν ( 9 στο 1ο ημίχρονο). Συνολικά οι Ιταλοί κυριάρχησαν στα ριμπάουντ 15-24. Παράλληλα , σε αρκετές περιπτώσεις βρήκαν ελεύθερα σουτ στην αδύνατη πλευρά και μετά από καλές συνεργασίες καθώς την ίδια ώρα πολλοί παίχτες ''μαρκάρανε'' με τα μάτια. Έτσι το 5/11 που έκλεισαν το ημίχρονο μάλλον πρέπει να μοιάζει φυσιολογικό.

Στο μπροστά μέρος του παρκέ η απουσία του Wolters έμοιαζε κομβική. Οργάνωση δεν υπήρχε από τον Lee και η ομάδα αναλώθηκε σε ατομικές ενέργειες κυρίως του Williams και του Bacon με τον 1ο να είναι άστοχος. Συνολικά το ημίχρονο έκλεισε με 2/14 τρίποντα και 9/17 δίποντα και 5 λάθη.

Θα περίμενε κανείς ότι στην 3η περίοδο η ομάδα του Ράντονιτς θα έμπαινε με το μαχαίρι στα δόντια αλλά η κάκιστη εικόνα συνεχίστηκε. Κάκές και άστοχες επιθέσεις και σε συνδυασμό με την παθητική άμυνα και την ευστοχία της ομάδας του Μεσίνα (8/16 τρίποντα μέχρι τότε), οι Ιταλοί έφτασαν να προηγηθούν και με 15. Παρόλο αυτά στο τελευταίο 3λεπτο του δεκαλέπτου βγάζοντας κάποιες άμυνες και πετυχαίνοντας κρίσιμα καλάθια η διαφορά έπεσε στους 7.

Στην 4η περίοδο το σκηνικό άλλαξε. Η άμυνα έσφιξε με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε άστοχες προσπάθειες τους Ιταλούς και να μας δώσει την ευκαιρία να μειώσουμε στον πόντο κυρίως από καταστάσεις isolation του Bacon. η αστοχία των Ιταλών σε αυτό το σημείο συνεχίστηκε( με αποκορύφωμα το χαμένο lay up 10 δευτερόλεπτα πριν την λήξη) και με το alley oop του Lee στον Παπαγιάννη ήρθε το 72-72 και η παράταση.

Με την ψυχολογία πλέον με το μέρος της η ομάδα εκεί κυριάρχησε απόλυτα κερδίζοντας τελικά και με διαφορά 13 πόντων.

Επιστροφή στις προβληματικές εμφανίσεις αλλά είναι σημαντικό ότι ακόμα και τέτοια βράδια μπορεί να έρχονται νίκες. Η ομάδα χτίζει χαρακτήρα και κερδίζει αυτοπεποίθηση.

Επόμενη στάση Ισπανία για την διαβολοβδομάδα που έρχεται και τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Βαλένθια(13/12) και Μπαρτσελόνα(16/12). Αν γίνει μία νίκη κοιτάμε με άλλο μάτι την 8αδα.

Υ.Γ. 1 Η παρουσία του Wolters αποδεικνύεται κομβική σε αυτό το σημείο. Η ομάδα με και χωρίς αυτόν παρουσιάζεται εντελώς διαφορετική.

Υ.Γ. 2 Ο Bacon είναι παίχτης-πολυτέλεια όχι για την φετινή ομάδα αλλά για όλες τις ομάδες τα τελευταία 20+ χρόνια. Ο αμερικανός είναι υπερόπλο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;