Κάνει ο τεχνικός διευθυντής καλά την δουλειά του;

Εικόνα
Με την off-season να τρέχει, το πρώτο φιλικό στις 29 του Ιουνίου και το πρώτο επίσημο στις 25 Ιουλίου ήρθε η ώρα να δούμε τα δεδομένα καθαρά και να τα αναλύσουμε. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έμεινε ο Dragowski και ο Jedvaj που ήταν στο Παναθηναϊκό με μορφή δανεισμού την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον ανανέωσε ο Κώτσιρας, ενώ αντίθετα έμειναν ελεύθεροι ο Bernard, ο Palacios, ο Juankar και ο Brignoli. Πιο βασικό από όλα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου με προσωπική επιλογή/ ευθύνη έφερε στο τριφύλλι για την θέση του προπονητή τον Diego Alonso. Ο Alonso φαίνεται ένας συμπαθής στο μάτι προπονητής με πολλά ερωτηματικά. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό προσωπικά για εμένα είναι το πόσο μπορεί να ακουστεί η άποψη του και τα θέλω του στον Παναθηναϊκό του Παπαδημητρίου και του Αλαφούζου. Η ομάδα θέλει παίκτες και οι μέρες τρέχουν αλλά πάμε να δούμε πως λειτουργεί η διαδικασία. Αρχικά, ο προπονητής ξεχωρίζει θέσεις και χαρακτηριστικά που του λείπουν πχ. ένα ταχύ εξτρέμ που να γ

Επιστροφή με άδεια χέρια

 




Με 0/2 επιστρέφει από την Ισπανία ο Παναθηναϊκός για την διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας και μαζί επέστρεψαν και οι κακές εμφανίσεις. Και αν το ξέραμε από πριν ότι μέσα στην Βαρκελώνη δύσκολα θα ερχόταν διπλό, μέσα στην Βαλένθια χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ερχόταν τουλάχιστον μία νίκη.

Αν και το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά και η ομάδα είχε τον έλεγχο, η Βαλένθια δεν επέτρεψε την διαφορά να ξεφύγει και από το δεύτερο δεκάλεπτο όχι απλά επέστρεψαν στο παιχνίδι αλλά πήραν και το προβάδισμα με τους Ντούμπλιεβιτς και Τζόουνς να κάνουν την διαφορά.

Στην 3η περίοδο τα πράγματα πήγαν ακόμα χειρότερα με τον Ουέμπ να παίρνει την σκυτάλη από τους προηγούμενους στο σκοράρισμα και να φτάνει την διαφορά στους 14.

Στην συνέχεια ανέλαβε ο Bacon (ο οποίος μέχρι τότε ήταν πολύ άστοχος) , το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και οδηγηθήκαμε στην παράταση όπου οι Ισπανοί ήταν πιο εύστοχοι και ευτύχησαν να πάρουν το παιχνίδι.

Συνολικά πάντως χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για νίκη σε μία έδρα που στις 3 τελευταίες επισκέψεις πριν από αυτό το παιχνίδι μετρούσαμε 3 ήττες. Η Βαλένθια δεν ήταν σε εξαιρετικό βράδυ και ήταν παιχνίδι που μπορούσε να το καθαρίσει η ομάδα και μάλιστα από νωρίς.

Για το παιχνίδι της Βαρκελώνης δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Δεν περιμέναμε νίκη και μάλλον οι περισσότεροι θα ήμασταν ευχαριστημένοι με μία καλή εμφάνιση και αξιοπρεπή ήττα. Όποιος δει το τελικό σκορ μάλλον σε αυτό το συμπέρασμα θα κατέληγε για την εικόνα του παιχνιδιού. Τα πράγματα όμως δεν ήταν έτσι. Οι Καταλανοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στην 1η περίοδο ήδη 28-12. Από εκεί και πέρα μάλλον κατέβασαν οι ίδιοι ταχύτητα παρά τους ανάγκασε η ομάδα του Ράντονιτς. Τα επί μέρους σκορ στα 3 επόμενα δεκάλεπτα ήταν όλα υπέρ του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν όμως αρκετό για να πάρουν την νίκη.

Και στα δύο παιχνίδι φάνηκε ότι η ομάδα παραείναι εξαρτημένη από έναν παίχτη που ήρθε πριν λίγες εβδομάδες και το isolation παιχνίδι του. Ο Αμερικανός είναι εξαιρετικός παίχτης αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν φτάνει. Η ομάδα χρειάζεται και τουλάχιστον κάποιον ακόμα να βοηθήσει στο σκορ. Είχαμε σχολιάσει ότι ο Bacon είναι αυτός που πρέπει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι της ομάδας και όχι όλη η ομάδα στο δικό του παιχνίδι. Μέχρι στιγμής γίνεται ξεκάθαρα το 2ο. Οι υπόλοιπες ομάδες θα τον μάθουν και σύντομα θα προσαρμόσουν τις άμυνες τους πάνω του. Με την ποιότητα του σίγουρα θα υπάρξουν παιχνίδια που θα τα πάρει δεν μπορεί όμως έτσι να ονειρεύεται 8άδα. Οι 4 συνεχόμενες νίκες μάλλον αποτέλεσαν την φωτεινή εξαίρεση στην φετινή πορεία της ομάδας και όχι δυστυχώς τον κανόνα. Αυτόν που επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα.

Δύο παιχνίδια μένουν μέχρι το τέλος του 2022 και είναι και τα δύο πολύ δύσκολα. Εφές έξω (23/12) και Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ(30/12) περιμένουν το τελευταίο 10ήμερο του έτους. Αίσθηση μου είναι ότι αν η ομάδα επαναλάβει το 0/2 θα έχουμε σημαντικές αλλαγές προσώπων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;