Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Μέτρησε τις δυνάμεις του και κοιτάει ψηλότερα

 


Σπουδαίας σημασίας διπλό για τον Παναθηναϊκό στο Kaunas επί της Zalgiris που του επιτρέπει να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία σπάζοντας ταυτόχρονα το φετινό εντός έδρας αήττητο των Λιθουανών.

Σε μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολευόμαστε και φέτος έχουν ηττηθεί μεταξύ άλλων Barcelona και Milano η ομάδα έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ εκμεταλλευόμενη και την αστοχία των γηπεδούχων. Με τον Derrick Williams ξεκάθαρο MVP του παιχνιδιού να σκοράρει ασταμάτητα και να τελειώνει το παιχνίδι με 25 πόντους πήρε από νωρίς το προβάδισμα και το κράτησε μέχρι τέλους. 19 πόντους συμπλήρωσε ο Bacon που αν και άστοχος γενικά , η ποιότητα του είναι τέτοια που ακόμα και τέτοια βράδια θα βρει τρόπο να πετύχει δύσκολα και καθοριστικά καλάθια.

Μία κακή 3η περίοδος και τα πρώτα 5 περίπου πρώτα λεπτά της 4ης, επέτρεψαν στην Zalgiris να επιτρέψει στο παιχνίδι από το -19 στο -4 , γεγονός που πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι. Απόψε δεν την πάτησε, αλλά με ομάδες ανώτερης ποιότητας είναι σίγουρο ότι θα γίνει. Παρόλο αυτά η ομάδα φάνηκε να δείχνει χαρακτήρα , να διατηρεί την ψυχραιμία της και να καταφέρνει να κρατάει το προβάδισμα αυξάνοντας και την διαφορά μάλιστα στο τελικό +14.

Συνολικά ομαδικά στατιστικά  13/16(81%) FT , 25/45(56%) 2PT , 6/16(38%) 3PT
16 Assists , 8 Turnovers , 6 Steals , 7 Blocks

Ο τίτλος του κειμένου παραπέμπει στο γεγονός ότι το σημερινό ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία η ομάδα να μετρήσει τις δυνάμεις της και να δει αν ''ανήκει'' στο πρώτο ή στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Σήμερα έδειξε ότι με το υπάρχον ρόστερ θεωρητικά ''ανήκει'' έστω και οριακά στο πρώτο μισό. Στα επόμενα παιχνίδια θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε συμπεράσματα για το αν και πόσο ψηλότερα μπορούμε να κοιτάμε. Επόμενο παιχνίδι Euroleague την επόμενη Πέμπτη (8/12) στο ΟΑΚΑ με την Milano η οποία ψάχνει πως και πως να σηκώσει κεφάλι μετά από 7(!) συνεχόμενες ήττες. Στο ενδιάμεσο , την Δευτέρα (5/12) έχουμε ντέρμπι πρωταθλήματος στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το πλεονέκτημα έδρας.

Υ.Γ. Η επίσκεψη και παρακολούθηση αγώνα στην Zalgirio Arena θα πρέπει να είναι στην Bucket List κάθε πραγματικού μπασκετόφιλου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;