Κάνει ο τεχνικός διευθυντής καλά την δουλειά του;

Εικόνα
Με την off-season να τρέχει, το πρώτο φιλικό στις 29 του Ιουνίου και το πρώτο επίσημο στις 25 Ιουλίου ήρθε η ώρα να δούμε τα δεδομένα καθαρά και να τα αναλύσουμε. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έμεινε ο Dragowski και ο Jedvaj που ήταν στο Παναθηναϊκό με μορφή δανεισμού την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον ανανέωσε ο Κώτσιρας, ενώ αντίθετα έμειναν ελεύθεροι ο Bernard, ο Palacios, ο Juankar και ο Brignoli. Πιο βασικό από όλα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου με προσωπική επιλογή/ ευθύνη έφερε στο τριφύλλι για την θέση του προπονητή τον Diego Alonso. Ο Alonso φαίνεται ένας συμπαθής στο μάτι προπονητής με πολλά ερωτηματικά. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό προσωπικά για εμένα είναι το πόσο μπορεί να ακουστεί η άποψη του και τα θέλω του στον Παναθηναϊκό του Παπαδημητρίου και του Αλαφούζου. Η ομάδα θέλει παίκτες και οι μέρες τρέχουν αλλά πάμε να δούμε πως λειτουργεί η διαδικασία. Αρχικά, ο προπονητής ξεχωρίζει θέσεις και χαρακτηριστικά που του λείπουν πχ. ένα ταχύ εξτρέμ που να γ

Κερδίζει ηρεμία και αυτοπεποίθηση

 


Με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα 77-58 της Villeurbanne, βελτίωσε το ρεκόρ του σε 4-6 και πέτυχε το 2/2 σε διαβολοβδομάδα μετά από 3(!) χρόνια.

Η ομάδα έκανε πολύ εύκολο το βράδυ της παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ. Η άμυνα έδειξε τα στοιχεία που θεωρητικά θα ήταν η ταυτότητα της όλη την χρονιά. Σκληράδα , διάθεση , οι αλλαγές δούλευαν σωστά και γενικότερα έδειξε μία πολύ σωστή εικόνα. Ταυτόχρονα , στο άλλο μέρος του παρκέ με τον Baycon για άλλη μια φορά να αποτελεί σημείο αναφοράς και να πετυχαίνει ρεκόρ καριέρας με 25 πόντους , κατάφερε να βρει πόντους είτε από δικές του ατομικές προσπάθειες , είτε από μακριά (10/22 τρίποντα - 45%) είτε από συνεργασίες που επιτέλους είδαμε να αρχίζουν να βγαίνουν μέσα στην ρακέτα.

Η πρώτη περίοδος τελείωσε 15-11 και στο 39-24 του ημιχρόνου φάνηκε ότι το βράδυ θα είναι εύκολο και θα φτάναμε στην νίκη απέναντι σε μία ομάδα που παρουσιάστηκε αποκαρδιωτική και θεωρώ ότι βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την τελευταία θέση στην τελική κατάταξη(Ενδεικτικό στατιστικό τα 17 λάθη , τα περισσότερα από τα οποία αβίαστα). Έτσι στην 3η περίοδο η ομάδα κέρδισε με ένα επί μέρους 27-13 και ανέβασε την διαφορά μέχρι και στους 29 πόντους. Η χαλάρωση που παρουσιάστηκε στην τελευταία περίοδο και επέτρεψε στους Γάλλους να μαζέψουν λίγο την διαφορά ήταν απολύτως δικαιολογημένη.

Το αρνητικό που θέλω να υπογραμμίσω είναι η μη χρησιμοποίηση των νέων σε ένα ακόμα παιχνίδι. Μπορεί να μην υπολογίζονται, αλλά το να μην τους δίνονται 5-10 λεπτά συμμετοχή σε παιχνίδι 25 πόντων είναι απαράδεκτο για το rotation και την ξεκούραση και των υπολοίπων. Το γεγονός ότι Μαντζούκας και Χουγκάζ πήραν εντολή να περάσουν στον αγώνα 1:30 λεπτό πριν το φινάλε μόνο σαν καψόνι μπορώ να το εκλάβω.

Πετυχαίνοντας λοιπόν το 2/2 η ομάδα σίγουρα κερδίζει χρόνο και ηρεμία για να προχωρήσει. Παράλληλα δίνει ένα σημαντικό boost στην αυτοπεποίθηση της , στοιχείο που θα το χρειαστεί γιατί πλέον το πρόγραμμα δυσκολεύει και θα έχουμε δύσκολες δοκιμασίες. Ενδεικτικά αναφέρω ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς έχουμε κατά σειρά Zalgiris ΕΞΩ , Armani ΜΕΣΑ , Valencia ΕΞΩ , Barcelona ΕΞΩ , Efes ΕΞΩ και Ολυμπιακό ΜΕΣΑ. Ο βαθμός δυσκολίας λοιπόν ανεβαίνει κατακόρυφα και περιμένουμε να δούμε πως θα παρουσιαστεί η ομάδα. Είναι παιχνίδια πάντως που αν καταφέρει και κάνει νίκες μπορούν να δώσουν πολύ μεγάλη ψυχολογία και να γυρίσει ο διακόπτης για την συνέχεια. Το ίδιο επικίνδυνα όμως και για ήττες που θα πονέσουν. Η αρχή στο Κάουνας (2/12 στις 20:00).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;