Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο


Σε ένα πραγματικό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει της Virtus στην παράταση με 88-85 για την 9η αγωνιστική της Euroleague και να κερδίσει ηρεμία μέχρι το παιχνίδι της Παρασκευής με την Villeurbanne.

Αδιαμφισβήτητος MVP ο Derrick Williams που με 26 πόντους με 5/7 δίποντα,5/8 τρίποντα και 1/2 βολές (ορισμένοι πολλοί κομβικοί) οδήγησε την ομάδα στην νίκη. Όλα αυτά σε 39 λεπτά συμμετοχής πράγμα που ''φωνάζει'' για το κενό πίσω του, καθώς αποκλείεται να μπορέσει να βγάλει όλη την χρονιά με τέτοιους χρόνους και παράλληλα τόσο καλές αποδόσεις. Από την στιγμή που ο προπονητής δεν εμπιστεύεται ιδιαίτερα τους νέους Μαντζούκα και Χουγκάζ  τότε η μεταγραφή 4αριού είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Παρόλο λοιπόν που ξεκίνησε άσχημα η ομάδα και στο τέλος του1ου 10λέπτου βρέθηκε πίσω με 9 πόντους στην συνέχεια η ομάδα βελτιώθηκε και στις δύο πλευρές του γηπέδου και με την βοήθεια των Wolters και Bacon κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο στο -3.

Με ένα ξέσπασμα στην 3η περίοδο και ένα σερί 14-0 μπόρεσε να βρεθεί στο +7 με την Virtus να το μαζεύει εύκολα και να το τέλος της 3ης περιόδου να βρίσκει την ομάδα μας μπροστά με +5.

4η περίοδος και έξτρα 5λεπτο το παιχνίδι ήταν απόλυτο ντέρμπι και ευτυχώς η μπίλια τελικά ''έκατσε'' στο πράσινο.

Παρά το γεγονός ότι οι Ιταλοί κέρδισαν στον τομέα τα ριμπάουντ (32 έναντι 40) , το σημαντικότερο ίσως στατιστικό και κάτι που ίσως μας επιτρέπει να έχουμε μια αισιοδοξία είναι τα λίγα λάθη. 7 σε έναν αγώνα με παράταση είναι εξαιρετικό νούμερο και απέναντι στα 14 των Ιταλών μας επέτρεψε να πάρουμε την νίκη.

Στην παρούσα φάση η ομάδα ίσως πιο πάνω και από καλές εμφανίσεις χρειάζεται νίκες. Παράλληλα , αναζητείται βελτίωση και ταυτότητα. Ο προπονητής και οι παίχτες πρέπει να καταλάβουν και να εφαρμόσουν το μπάσκετ που θέλουν να παίξουν γιατί μέχρι τώρα κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι ταυτότητα έχει η ομάδα ή έστω τι ταυτότητα θέλει να αποκτήσει. Οι ρόλοι των παιχτών πρέπει να είναι ξεκάθαροι προκειμένου να σταματήσει το μπάσκετ των ατομικών ενεργειών που παρακολουθούμε μέχρι σήμερα.

Η νίκη με την Virtus ήταν σημαντική αλλά αν δεν συνδυαστεί με το 2/2 κόντρα στην Villeurbanne την Παρασκευή τότε πάει χαμένη. Αν γίνει αυτό τότε η ομάδα( και ο προπονητής) θα κερδίσουν χρόνο και ηρεμία για την συνέχεια. Μέχρι τον επόμενο αγώνα φυσικά, μιας και όπως τα έχουν καταφέρει, μπήκαν από πάρα πολύ νωρίς σε μία ψυχολογία Do or Die παιχνιδιών.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;