Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Διασυρμών συνέχεια

 


Για όποιον είδε μπάσκετ στον αγώνα με την Μπασκόνια και όχι ''Επιστροφή Εξάστερου με μπασκετάρα'' δεν αποτελεί έκπληξη το σημερινό αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρ. Με το μπάσκετ που παίζει η ομάδα , (ή μάλλον που ΔΕΝ παίζει) θα γίνεται εύκολη λεία για ομάδες πιο έτοιμες και σωστά οργανωμένες. Η τελευταία θέση για την χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης (Σε 8 παιχνίδια έχουμε παθητικό 86.1 πόντους) μοιάζει απολύτως λογική. Που να μην στηνόταν και με αμυντικό προσανατολισμό δηλαδή η ομάδα το καλοκαίρι...

Αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι η τεχνική ηγεσία δεν επιθυμούσε και την προσθήκη του Bacon , ο οποίος από τότε που ήρθε είναι πρώτος σκόρερ σε κάθε αγώνα, καταλαβαίνετε ότι οι ήττες μπορεί να ήταν ακόμα πιο βαριές.

Τεχνικά δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Σε αγώνα που βρίσκεσαι να χάνεις μέχρι και 35 πόντους αντιλαμβάνεστε τι εικόνα παρουσίασε η ομάδα.
Συνολικά όλοι κινήθηκαν στην απόλυτη μετριότητα και κανείς δεν διασώθηκε από το αποψινό ναυάγιο. Τον Bacon που τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους ακολούθησαν οι Παπαγιάννης και Wolters με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα είδαμε και τον Grigonis να αποχωρεί στα μισά με πόνους στην μέση και αναμένουμε νέα μόλις επιστρέψει η ομάδα και υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Την παραδόξως μεγάλη ευστοχία στις βολές (17/20 - 85%) αντιστάθμισαν τα χαμηλά ποσοστά σε 2ποντα (21/43 - 49%) και 3ποντα (6/25 - 24%).

Το χειρότερο δεν είναι ότι η ομάδα διασύρθηκε. Το χειρότερο είναι ότι η ομάδα και ο κόσμος αρχίσουν να συνηθίζουν στους διασυρμούς. Η ευθύνη βαραίνει διοίκηση και τεχνικό team και περιμένω να δω αν και πως θα μπορέσουν να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση και να μην πάει από τόσο νωρίς χαμένη άλλη μια χρονιά.

Δεν βλέπω πως ο Radonjic θα συνεχίσει να είναι προπονητής της ομάδας. Αν δεν έχουμε καμία εξέλιξη νωρίτερα κιόλας, θεωρώ πως στην διαβολοβδομάδα που ακολουθεί και τα παιχνίδια με Virtus (23/11) και Villeurbanne (25/11) αμφότερα στο ΟΑΚΑ, ο Μαυροβούνιος παίζει για την καρέκλα του. Κάτι λιγότερο από 2/2 περιμένω θα σημάνει αυτόματα την απόλυση του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;