Κάνει ο τεχνικός διευθυντής καλά την δουλειά του;

Εικόνα
Με την off-season να τρέχει, το πρώτο φιλικό στις 29 του Ιουνίου και το πρώτο επίσημο στις 25 Ιουλίου ήρθε η ώρα να δούμε τα δεδομένα καθαρά και να τα αναλύσουμε. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έμεινε ο Dragowski και ο Jedvaj που ήταν στο Παναθηναϊκό με μορφή δανεισμού την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον ανανέωσε ο Κώτσιρας, ενώ αντίθετα έμειναν ελεύθεροι ο Bernard, ο Palacios, ο Juankar και ο Brignoli. Πιο βασικό από όλα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου με προσωπική επιλογή/ ευθύνη έφερε στο τριφύλλι για την θέση του προπονητή τον Diego Alonso. Ο Alonso φαίνεται ένας συμπαθής στο μάτι προπονητής με πολλά ερωτηματικά. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό προσωπικά για εμένα είναι το πόσο μπορεί να ακουστεί η άποψη του και τα θέλω του στον Παναθηναϊκό του Παπαδημητρίου και του Αλαφούζου. Η ομάδα θέλει παίκτες και οι μέρες τρέχουν αλλά πάμε να δούμε πως λειτουργεί η διαδικασία. Αρχικά, ο προπονητής ξεχωρίζει θέσεις και χαρακτηριστικά που του λείπουν πχ. ένα ταχύ εξτρέμ που να γ

ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ

 



 Μετά το scouting report για τον Πονίτκα αποφάσισα να ξαναγράψω κάποια πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό. Αυτή την φορά θα είμαι αυστηρότερος αφού δεν θα ασχολήθω με κάποιο τυχαίο πρόσωπο (μακάρι να ήταν) αλλά με τον μεγαλομέτοχο της αγαπημένης μας ΚΑΕ. Δυστυχώς η υπομονή έχει εξαντληθεί και όσο και να προσπαθούσα να του πάρω το μέρος, τα γεγονότα και οι πράξεις του με έφεραν εναντίον του.


Η ΕΠΟΧΗ ΠΡΙΝ ΤΟ PARKING

 Ξεκινάμε λοιπόν στον καιρό που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναλαμβάνει την προεδρία του μπασκετικού τμήματος από τον σπουδαίο πατέρα του Παύλο Γιαννακόπουλο. Συγκεκριμένα, το 2012. Από την πρώτη μέρα αρχίζουν ριζικές αλλαγες με τις δύο πιο μεγάλες την αποχώρηση του μεγάλου προπονητή Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και την μείωση του μπάτζετ σε νούμερα που οι φίλοι της ομάδας είχαν καιρό να δουν. Προσωπικά δεν τον κρίνω σε καμία από τις δύο αυτές κινήσεις αφού η πρώτη ήταν απόφαση του Σέρβου και η δεύτερη σίγουρα ήρθε λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που είχε ξεκινήσει το 2010.
 
 Εγώ σε αυτή την περίοδο θα σταθώ περισσότερο στις τραγικές δηλώσεις που συχνά πυκνά έκανε, στις απαράδεκτες βρισιές στο πρόσωπο του Βασίλη Σπανούλη και στην κίνηση με το στρινγκ στον πάγκο του Ολυμπιακού όταν αποχώρησαν στο ημίχρονο. Το χειρότερο από όλα αυτά δεν ήταν ούτε οι προκλήσεις στους απέναντι ούτε οι συνεχείς αλλαγές προπονητών και παιχτών. Προσωπικά αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ ήταν η διαμόρφωση μιας τελείως διαφορετικής νοοτροπίας από την χρυσή εποχή του πατέρα του, χάθηκαν όλα τα ιδανικά που είχαμε σαν σύλλογος και μπήκαμε όλοι σε ένα άσχημο παιχνίδι με αρχήγο τον Τράκη και τους δημοσιογράφους του. Κανένας δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό εκτός άμα δεν έχει δει αυτή την εικόνα.




Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

 Στις 9 Ιούνιου του 2020 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφασίζει να κάνει μια μεγάλη συνέντευξη τύπου τόσο σε σημασία όσο και σε χρόνο. Μετά απο έναν απολογίσμο που αναφέρθηκε στις επιτυχίες της ομάδας τα χρόνια που άνηκε στην δικιά του οικογένεια αλλα και τα χρήματα που έχουν ξοδεφτεί αυτα τα χρόνια. Εκεί που ήθελε να καταλήξει ηταν ότι δεν άντεχε άλλο να προσπαθεί μόνος για το καλό του Παναθηναϊκού και οτι απο έκεινη την μέρα η ομάδα ήταν προς πώληση για το εξωπραγματικό ποσο των 25 εκατομμυριών ευρώ. 

 Από εκεί και έπειτα ανέλαβε την ομάδα ως πρόεδρος ο Τάκης Τριαντόπουλος και ως γενική διευθυντές δύο απο τους σπουδαιότερους ανθρώπους του μπασκετικού τμήματος ο Δημητρης Διαμαντίδης και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Τότε ο κόσμος του Παναθηναικου βλέποντας ότι δύο μεγάλες προσωπικότητες ανέλαβαν για να πάνε την ομάδα μπροστά, άρχισαν να στηριζουν παρόλο που τα πράγματα ήταν δύσκολα με ένα πόλυ χαμηλό μπάτζετ. Το θέμα όμως δεν ήταν ούτε τα λεφτά ουτε ποιος έτρχε την ομάδα. Το πρόβλημα ήταν ο Γιαννακόπουλος που ήθελε απεγνωσμένα να δείξει οτι χωρίς αυτόν δεν υπάρχει η ομάδα βάζοντας συνέχεια τρικλοποδιές στα δύο τοτέμ της πράσινης ιστορίας μας.

 Το τελευταίο του χτύπημα ήταν όταν αποφάσισε με μία ανακοίνωση μέσω του Instagram να διώξει τον Διαμαντίδη και τον Αλβέρτη μαζί και τον Τριαντόπουλο ρίχνοντας τις ευθύνες σε αυτούς για την κακή εικόνα που είχε η ομάδα σε Ευρωλίγκα, κύπελλο και πρωτάθλημα δείχνοντας ασέβεια με πολύ ντροπιαστικό τρόπο σε δύο ανθρώπους που έβαλαν πλάτη στη δύσκολη εποχή που πέρναγε η ομάδα. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι τους αντικατέστησε με έναν άνθρωπο που τον είχε διώξει τέσσερις φορές στο παρελθόν που αποδεδειγμένα είχε αποτύχει όσες φορές υπήρξε στον πάγκο της ομάδας.

Αφού είπε ότι η ομάδα θα επιστρέψει και θα είναι καλύτερη μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος (αποκλείστηκε πολύ εύκολα από τον Ολυμπιακό έχασε το πρωτάθλημα) αλλά και την πίστη που είχαν οι φίλαθλοι του βάζοντας τους ξανά απέναντι στην ομάδα που πάρα πολύ αγαπάνε.


Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ?

 Έτσι το καλοκαίρι ο Πρόεδρος ξαφνικά αποφάσισε να επιστρέψει στα δρώμενα και έταξε στους φίλους της ομάδας ότι με την επιστροφή του θα επανέλθει η κανονικότητα και θα ξεχαστούν γρήγορα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Στη συνέχεια έδωσε εν λευκό την ομάδα στον Αργύρη Πεδουλάκη, όπως ο ίδιος είπε, με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ να χτίσει ένα ρόστερ που θα οδηγήσει την ομάδα ξανά στη δόξα. Το ρόστερ άλλη μία χρονιά χτίστηκε λάθος χωρίς λογική, χωρίς πλάνο αλλά η διαφορά με τα προηγούμενα δύο χρόνια είναι ότι ο κόσμος δεν είναι στο πλάι της ομάδας γιατί δεν βλέπει ανθρώπους που αγαπάνε πραγματικά τον Παναθηναϊκό αλλά κάποια τυχαία άτομα που διάλεξε ο Γιαννακόπουλος ώστε να περάσει ξανά το δικό του.

 Για να κλείσω θα αναφερθώ στις απαράδεκτες δηλώσεις του Γιαννακόπουλου εναντίον του Δημήτρη Διαμαντίδη όταν ο ίδιος αποφάσισε να εμπλακεί στην ομοσπονδία του Λιόλιου όπου εδώ και τρεις-τέσσερις μήνες πρόεδρος της ομάδας τον έχει κατατάξει ως εχθρό. Θα έπρεπε να ντρέπεται που έχεις διώξει όλους τους ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα και κατά συνέπεια το πιο πετυχημένο τμήμα του Παναθηναϊκού να μη στηρίζεται από τον κόσμο του.

Υ.Γ. Οσο πιο γρήγορα φύγεις τόσο καλύτερο θα κάνει στην ομάδα που ακόμα και με μισό budget από αυτό που έχει θα αποπνέει υγεία.

Υ.Γ.2. Κάποτε ο ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε πει ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού γνωρίζει και ξέρει τι συμβαίνει αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;