Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Άνοιξε λογαριασμό στο ΟΑΚΑ και προχωράει


Επιτέλους νίκη εντός έδρας για τον Παναθηναϊκό με μία ομάδα που παραδοσιακά μας ταλαιπωρεί. Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 4η εντός έδρας αναμέτρηση για να το πούμε καθώς στα παιχνίδια με Ρεαλ,Μονακό και Παρτιζάν η ομάδα γνώρισε ισάριθμες ήττες.

Δεν συμμερίζομαι την άποψη περί πολύ καλής εμφάνισης που σε γενικές γραμμές ακούω και διαβάζω από κόσμο και ΜΜΕ. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα παρουσίασε ακριβώς τις ίδιες παθογένειες που έχει παρουσιάσει φέτος και έχουμε αναλύσει αρκετές φορές. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε περισσότερη συγκέντρωση και έβγαλε ενέργεια με αποτέλεσμα να βελτιωθεί στην άμυνα και επιθετικά να μπορέσει να βγάλει κάποιες συνεργασίες και να πάρει πόντους από πολλούς παίχτες φτάνοντας στους 98 πόντους. Συνολικά όμως δεν είναι εμφάνιση που μπορεί να μας κάνει να χαμογελάμε.

Πρώτοι σκόρερ Williams και Bacon με 16 πόντους, τους ακολούθησε ο Ponitka με 15 ο οποίος εξελίσσεται σε παίχτη κλειδί με κομβικό ρόλο σε άμυνα και επίθεση και ελπίζουμε να ''γύρισε τον διακόπτη'' και ο Grigonis που πρόσθεσε 13 πόντους. Παρόλο αυτά παίχτης του αγώνα για μένα ο Nate Wolters ο οποίος μας θυμίζει τα βασικά του μπάσκετ που για 2 χρόνια αγνοούσαν διοίκηση και τεχνική ηγεσία. Ότι το μπάσκετ στην πραγματικότητα είναι άθλημα των κοντών και όταν χτίζεις ομάδα ξεκινάς από την θέση ''1''. 9 Πόντοι , 7 ασσίστ , 4 ριμπάουντ και 1 μόλις λάθος σε 16' λοιπόν για τον Nate Wolters που θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι αυτός που θα παίρνει τα 23 λεπτά συμμετοχής στο rotation και όχι ο Paris Lee , ο οποίος μοιάζει μακριά από τον καλό εαυτό του.


Η εικόνα της ομάδας(ειδικά στο πρώτο μέρος) συνεχίζει να με προβληματίζει απλά θεωρώ ότι με εμφανίσεις σαν την σημερινή(ειδικά αυτή στο δεύτερο μέρος) η ομάδα απλά θα κερδίσει εύκολα ή δύσκολα κάποια δυνατά παιχνίδια στην έδρα της. Αν αυτό είναι ο στόχος που έχουν θέσει διοίκηση, τεχνική ηγεσία και μερίδα του κόσμου τότε οκ. Προσωπικά θεωρώ ότι με αυτό το μπάτζετ και το ρόστερ η ομάδα αδικεί τον εαυτό της. Θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει χτιστεί ένα καλύτερο σύνολο από αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα τουλάχιστον. Ευελπιστούμε σε άμεση βελτίωση. Επόμενη στάση (18/11) Κωνσταντινούπολη για τον δύσκολο αγώνα με την Fenerbahce των Δημήτρη Ιτούδη - Νικ Καλάθη.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;