Όσο δεν πείθει ο προπονητής η εσωστρέφεια θα μεγαλώνει

Εικόνα
 Σήμερα η ομάδα απέναντι στον τελευταίο Πανσερραϊκό εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά και το ίδιο προβληματική αμυντικά. Βέβαια η επιθετική βελτίωση δεν είναι απαραίτητο ότι επρόκειτο για δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις και αποτύπωση της φιλοσοφίας του Diego Alonso. Η αλήθεια είναι ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ των παικτών είναι ικανό να δημιουργήσει την θετική εικόνα που είχανε σήμερα μπροστά οι πράσινοι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τα θέματα που είχε η ομάδα πίσω δεν γίνεται να μην προκαλέσουν αντικείμενο συζήτησης και κριτικής.  Ο Πανσερραϊκός διεκδίκησε τον άγονα στα ίσια και μάλιστα πέτυχε γκολ και συνέχισε να απειλεί για την ανατροπή. Ο Ουρουγουανός προπονητής φαίνεται ότι ξέρει ή να παίζει πούλμαν, 6 παίκτες πίσω και όταν έχουμε την μπάλα γεμίζουμε κατευθείαν για να μην ρισκάρουμε λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή ή όλοι μπροστά και ας μας χτυπάνε διαρκώς στις αντεπιθέσεις.  Ο προπονητής πήρε τους 3 βαθμούς αλλά πάλι δεν έπεισε. Προσωπικά θα προτιμούσα να πετάξει βαθμούς ο Παναθηνα

Ένας Bacon δεν φέρνει την ''Άνοιξη''

 


Με τον Dwayne Bacon να ντεμπουτάρει με την φανέλα του Παναθηναϊκού η ομάδα ηττήθηκε από την Partizan στο ΟΑΚΑ και βρέθηκε στο 1-5.

Μία ακόμα δύσκολη βραδιά, στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» εμφάνισαν σε ακόμα ένα παιχνίδι τις δεδομένες αδυναμίες τους και πλήρωσαν την κάκιστη εικόνα τους στο πρώτο ημίχρονο δίνοντας την ευκαιρία στην Partizan οδηγεί το παιχνίδι και αυτοί να κυνηγούν στο σκορ σε όλη την διάρκεια. Δεν θα αναλύσω το παιχνίδι , απόψε θα προτιμήσω να παρουσιάσω μερικές σκόρπιες σκέψεις και προβληματισμούς μου.

*Με έναν προπονητή και γενικότερα μία αμυντική φιλοσοφία στο παιχνίδι της , είναι απορίας άξιο πως η ομάδα καταφέρνει να παρουσιάζει τόσο άσχημη εικόνα στον συγκεκριμένο τομέα. Καμία συγκέντρωση , κανένα πλάνο μόνο λάθη και ευκαιρία στον αντίπαλο για εύκολα καλάθια. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με την Ρεάλ και λίγο με τον Ερυθρό Αστέρα, στα υπόλοιπα έχω βαρεθεί να βλέπω τους αντίπαλους ψηλούς να κάνουν πάρτι με καρφώματα ολομόναχοι μέσα στην ρακέτα μας.

*Το γεγονός ότι επιθετικά η ομάδα έχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα το ξέρουμε. Το να βλέπεις όμως να παίρνει ο καθένας την μπάλα και να κάνει του κεφαλιού του καταντάει εκνευριστικό. Ο Bacon ( που πριν μερικές μέρες δεν έκανε για τον προπονητή ) πήρε 29 λεπτά συμμετοχής και 15 προσπάθειες, πολλές από τις οποίες τραβηγμένες. Το γεγονός ότι του δίνανε την μπάλα και κάθονταν όλοι να τον κοιτάνε δείχνει την αγωνία που έχουν να βρουν κάποιον να τους οδηγήσει επιθετικά. Ο Αμερικανός είναι σπουδαίος παίχτης και θα παίρνει πολλές προσπάθειες ανα αγώνα και θα μπουν και τα σουτ του. Το θέμα είναι τι κάνουν οι υπόλοιποι. Ο Αμερικανός είναι αυτός που θα πρέπει να προσαρμοστεί και όχι η υπόλοιπη ομάδα πάνω σε αυτόν.

*Υπήρξαν φαλτσοσφυρίγματα από τους διαιτητές δεν αντιλέγω. Δεν χάσαμε όμως από αυτό. Χάσαμε γιατί ήμασταν (και απόψε) πολύ κακοί. Μην ξεγελιόμαστε από το σκορ. Η ομάδα έμενε κοντά στο σκορ και μπόρεσε να πλησιάσει σε αυτό από καθαρά ατομικές ενέργειες και 3ποντα αρκετά τυχερά. Μία συνεργασία θυμάμαι να βγήκε σε όλο το παιχνίδι. Αν δεν κάνω λάθος στην 3η περίοδο μία φάση που κατέληξε σε κάρφωμα του Παπαγιάννη από ασσίστ του Πονίτκα μετά από καλό passing game.

*Παρά τις όποιες ελλείψεις , με την προσθήκη και του Bacon , το roster της ομάδας δεν φαντάζει τόσο άσχημο. Σίγουρα όχι για να βρίσκεται στην τελευταία θέση. Το coaching staff έχει μεγάλη ευθύνη να παρουσιάσει κάτι καλύτερο από αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα και να αρχίσει να παίρνει και αποτελέσματα. Ας ευχηθούμε να γίνει η αρχή την επόμενη Παρασκευή με την Baskonia στο ΟΑΚΑ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Υπάρχει αύριο στον ΠΑΟ;

Τέλος ο Τεριμ, αναλαμβάνει ο Κόντης!

Αλαφούζο χάρηκες;